Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 30 Oktober 2008

DUA BERITA - MANA SATU YANG CUBA MEMBODOHKAN MELAYU

PEMBELIAN EUROKOPER PEOFESIONAL – PAC – Utusan Melayau

KUALA LUMPUR 29 Okt. - Penilaian awal yang dibuat oleh Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mendapati aspek teknikal pembelian helikopter Eurocopter EC725 dibuat secara profesional.

Bagaimanapun, kata Pengerusinya, Datuk Seri Azmi Khalid, kesimpulan lengkap mengenai pembelian itu hanya boleh dibuat setelah pihaknya membuat penilaian menyeluruh termasuk aspek kewangan yang akan dibentangkan pada hari kedua mesyuarat jawatankuasa itu esok.

''Dari segi teknikal yang dibentangkan hari ini, kita mendapati ia dibuat dengan profesional, tetapi saya tidak dapat memberikan komen lebih lanjut kerana banyak lagi aspek lain yang perlu diteliti.

''Saya juga perlu membuat perbincangan dengan ahli-ahli jawatankuasa lain," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat PAC yang turut disertai wakil rakyat pembangkang di bangunan Parlimen di sini hari ini.


EUROCOPTER INQUIRY POSTPONED DUE TO ABSENCE OF TOP OFFICIAL – Malaysia Insider

KUALA LUMPUR, Oct 30 - The Public Accounts Committee (PAC) investigation into the Eurocopter scandal has been postponed to next Monday.

Its chairman, Datuk Seri Azmi Khalid, told reporters in Parliament today that the investigation could not proceed further at this stage due to the absence of the Finance Ministry's most senior officer.

"We were forced to postpone the meeting because the topmost official from the Finance Ministry who is supposed to be present is absent," Azmi said, referring to Treasury Secretary-General Tan Sri Dr Wan Abdul Aziz Wan Abdullah who was represented by a junior official.

"We want the secretary-general himself to be present because he is the custodian over purchases in the Finance Ministry. It is his responsibility," Azmi explained.

Asked if the secretary-general had notified him beforehand, Azmi replied in the affirmative, but added that the reason given was not very convincing.

"He is busy with other duties," he quoted Wan Abdul Aziz as saying.

Though he did not single out the Finance Ministry staff as being irresponsible, Azmi urged all parties involved in the Eurocopter deal to view the matter seriously and to give their full cooperation to the PAC investigation.


kah kah kah…..lihatlah usaha yang berterusan untuk membodohkan melayu… kah kah kah…. bila melayu bodoh melayu senang di tarik hidung…. kah kah kah…

bila melayu bodoh maka melayu akan takut ... mengikut dan menyokong UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION ….kah kah kah

bila cina dan india cerdik…. marah pulak….. kkah kah kah ...tuduh cina dan india menumpang…. kah kah kah... tuduh mereka tak pandai bersyukur….kah kah kah….

maklumat dan berita lebih tepat dalam akhbar yang TIDAK bertulis melayu…. inilah proses pembodohan melayu dalam ajenda KETUANAN MELAYU…. kah kah kah...



12 ulasan:

ilovebudu berkata...

..senang nak piap.

Johnny B. Rempit berkata...

Abang Isham,

Saya rasa abang kena tolong terjemahkan berita versi Inggeris tu. Mungkin ada di antara pengikut setia gerombolan yang 'spik no inglish, mi no pil pom'.

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Sekira nya PAc mendapati pembelian itu dibuat penilaian secara professional, maka saya yakin ini adalah satu pembohongan.
Macam mana dikatakan profesional sedangkan hanya di buat paper evaluation.
Aduhai Malaysia. Betul lah kata Pakatan Rakyat di Parlimen macam kita membeli kertas dan ini adalah sejarah dalam dunia yang hanya berlaku di Malaysia.Mati lah kita brother, kalah perang.

DIN berkata...

kesian melayu sih...

terang-terang kena belit.

dIb berkata...

Pegi mati la utusan malaysia. tak habih2 nak menipu. sapa la agaknya wartawan utusan yg tulis berita temberang tu, takda adab sungguh, padan la paper tak laku tu pon jangan, nak tipu jugak.

anak jemapoh berkata...

PAC Buat kerja macam tak buat kerja, mcm melepas kahak di tangga je. pi Mai Pi mai tang tu juga
kalau dah satu grobolan penyangak, penyangak juga

Tanpa Nama berkata...

yg bingai adalah jeng, jeng, jeng.....hisham!!!

beritamalaysiakini berkata...

Salam tuan blog...

blog anda antara blog2 yg saya himpunkan di blog saya :

beritamalaysiakini

dipersilakan jenguk dan memberi pendapat setiap berita yang disiar di blog saya.

tq

pemikir lapuk berkata...

natel sunggoh!!!!!

Tanpa Nama berkata...

kalau betul professional dan telus, PUBLISHkan kepada umum dan Parlimen kandungan kontrak surat menyurat bagi pembelian EuroCopter dan senarai pembida2 serta segala sebut harga....

Farouk berkata...

Kelam kabut jadinya isu Eurocopter ni...PAC kata penilaian terhadap Euroicopter dibuat secara profesional, maksudnya segala pemeriksaan secara terperinci dijalankan sebelum mengesahkan untuk membeli tapi Timbalan Menteri Pertahanan kata tiada sebarang pemeriksaan dilakukan sebelum membeli Eurocopter.. Macam mana ni? Najib tolong jawab boleh tak? Tolong ceritakan apa sebenarnya yang berlaku semasa pembelian ini...Jangan lepas tangan...

bodohnya aku berkata...

Pemilihan yang professional? kah..kah..kah.... tergelak terkentut sakan aku.
Memang professional kalau mengikut persepsi pemimpin umeno yang bodoh kelas ketiga. Anak aku darjah enam turut ketawa berguling-guling di lantai.....
Tiba-tiba aku terhenti dan terfikir, rupa-rupanya aku pun bodoh sekali sebab aku yang undi lembu-lembu ni.
Lepas itu aku tertawa juga akhirnya memikirkan bodohnya aku memilih mereka menjadi ketua.