.

Jumaat, 26 November 2010

SABOTAJ PERNIAGAAN BUMI !
BUMIPUTERA BERGERAK MAJU !NUJ: UTUSAN TERUS RUGI SELAGI TIDAK BEBAS - mkini

Semalam Utusan Melayu dilaporkan mencatatkankerugian pra-cukai RM10.682 juta untuk tempoh sembilan bulan berakhir 30 September 2010 berbanding keuntungan pracukai RM1.707 juta dalam tempoh yang sama tahun lalu.

Pendapatannya merosot kepada RM244.564 juta daripada RM253.847 juta sebelumnya kerana sumbangan daripada pengiklanan kurang menggalakkan, kata syarikat itu dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…INI BERITA KURANG BAIK…. kah kah kah…

kah kah kah…. MESTI ADA JAWAPAN KENAPA RUGI… kah kah kah..

kah kah kah …. RUGI KERANA KERTAS MAHAL…. kah kah kah..

kah kah kah…. RUGI KERANA BELI MESIN BARU…. kah kah kah..

kah kah kah… RUGI KERANA SYARIKAT CHINA TAK NAK IKLAN…. kah kah kah..

kah kah kah… RUGI KERANA KERAJAAN SELANGOR TAK BELI IKLAN…kah kah kah..

kah kah kah… RUGI KERANA HARI RAJA GOPAL NGENTOT TAK PAKAI IKLAN LAGI…. kah kah kah..

kah kah kah…. RUGI KERANA DAPAT DATUK DAH JADI KOMAN … DULU DAPAT DATUK BERLI IKLAN… NAK BAGI TAHU SATU DUNIA…kah kah kah

kah kah kah… ADA LAGI SATU SEBAB RUGI … ADA SABOTAJ KERANA INI SYARIKAT BUMIPUTERA…. kah kah kah

nota:
semua hujah ini akan digunakan
melayau ini orang tak baca bukan penyebab rugi
kerana inilah cara perniagaan bumiputera ketuanan melayau kah kah kah11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahakahkahkah Tukar Tiub suka hati kahkahkahkahkahakahkah tak lama lagi dia x payah pegi Bali lagi masa puasa kahkahkahkahakhakaha taklama lagi Bumi akan jadi cam orang Bali kahkahkahkahkahkahkah jadi penumpang di bumi sendiri kahkahkahkahkahkahka Tukar Tiub suka hati kahkahkahkahkahakahak aljiburit jadi perdana amenteri kajhkahakajakahakakaj

Tanpa Nama berkata...

Kan pernah dicadang kalau baca berita Meloya misti baca cara terbalik?jadi cerita ni bermaksud Meloya untung le

Tanpa Nama berkata...

Rugi kerana muka bik mama slalu keluar berita.

Tanpa Nama berkata...

Caj le online macam Malaysiakini. Sekarang mana ada orang baca paper..

Tanpa Nama berkata...

kerajaan UMNO wajib hapuskan penjualan kertas gulung untuk salat ponggong supaya Utusan malaysia tidak terus rugi....

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 10.45. Kalau malas berfifikir, bodoh, bangang, bengap sangap, bodoah piap terencat akal dudok dimana di dunia ni pun jadi penumpang aje. Menghabiskan oxygen saja. Dah lak tu buat global warming bertambah ashik mengonket, activiti yg mengeluarkan carbon dioxide>

Tanpa Nama berkata...

bila baca utusan meloya
aku betul2 rasa loya
kemdian muntah

Tanpa Nama berkata...

Peristiwa Memali kerana desakan Umno - Dato' Radzi

ALOR SETAR, 14 Okt (Hrkh) - Bekas Timbalan Menteri Dalam Negeri, Dato' Radzi Sheikh Ahmad pernah menjelaskan bahawa polis mengambil tindakan menangkap Ustaz Ibrahim Libya pada bulan November 1985 lalu setelah ada desakan-desakan dari ahli Umno Bahagian Baling.

Keratan akhbar Utusan Malaysia bertarikh 21 April 1987 dalam mukasurat enam itu, turut dijadikan sebahagian dari bukti dalam keterangan bertulis saksi plaintif, Azmi Salim, 53 dalam perbicaraan kes Memali yang disambung semula mulai semalam 13 hingga 15 Oktober ini.

Berita bertajuk, 'Radzi jelas sebab tindakan ke atas Ibrahim Libya' itu dikepilkan bersama keterangan bertulis Azmi yang mula memberi keterangan di Mahkamah Tinggi, di sini sebagai saksi ketiga plaintif.

Dalam keratan akhbar itu juga Radzi menjelaskan, desakan-desakan supaya polis dan Kementerian Dalam Negeri mengambil tindakan menyekat kegiatan PAS yang didakwa eksrtrim juga disuarakan di Perhimpunan Agung Umno pada bulan September 1985 (dua bulan sebelum tragedi Memali) oleh dua wakil Negeri Kedah, Yusof Rahman (Ketua Pemuda Kedah) dan Haji Abdul Manaf.

Keratan akhbar itu juga menyebut, Dato' Radzi berkata, antara orang yang sentiasa mendesaknya membuat tindakan ialah Ketua Umno Bahagian Baling, Haji Seroji Harun.

"Menurutnya, atas desakan dua orang wakil di Perhimpunan Agung Umno tahun 1985 beliau telah pergi ke Baling dan menemui ahli-ahli jawatankuasa Umno bahagian yang turut dianggotai oleh Setiausaha Politik Dato' Seri Sanusi Junid iaitu Encik Bahadur Shah."

"Mereka desak dan terus mendesak supaya sesuatu tindakan diambil."

"Bila balik ke Kuala Lumpur saya pun menyampaikan hasrat mereka kepada Datuk Musa (Menteri Dalam Negeri yang juga Timbalan Perdana Menteri," kata Dato' Radzi dalam laporan akhbar itu.

Plaintif iaitu 14 orang balu dalam kes pembunuhan kejam di Kampung Memali, Baling 19 November 1985 lalu, diwakili Mohideen Abdul Kader, Mohd. Taulan Rasul, Shabrimi Mohd. Sidek dan Fariz Irwan Dato' Mustaffa.

Perbicaraan dijalankan di hadapan Hakim Dato' Abdul Kadir Musa dan akan bersambung semula pada jam 10.30 pagi hari ini, 14 Oktober 2002.

Melayu Kena Sokmo berkata...

Tanpa Nama 26 10:45

Salam Bro. Sebab apa Lu main dengan mak Tanpa Nama 10:45 tu ganas sangat. Lu main ikut dubur Mak dia ya? Cepat basuh kesan kena tahi! Lepas ni bapa tiri dia nak taruh pula, sebab itulah dia jadi sewel.... sebab dia lahir ikut jubur mak dia. Bacalah dia ketawa macam mana? Macam itulah spesis yang lahir ikut dubur.

Tanpa Nama berkata...

Adoi, nanti ni akan ditubuhkan Makmal pulak ni nak siasat kerugian Utusan. Tak payah buat makmal, badan siasatan. Biar aku bagitau:

Sebab takde sape nak bace Utusan sekarang! Orang tua senang kene tipu kt kampung je bace.

haluankiri berkata...

Salam TT ..aku pun nak tumpang gelak ... kahkah kahkah ... kahkah..kahkah .. kalau aku la .. bg free pun aku tak mau surat khabaq utusan niee... lambak la kat penjual2 nasi lemak ker.. ada jugak untung .. dpt pahala.. n bleh bg org baca ketika mkn nasi lemak .. kalau harap rakyat nak beli .. RAKYAT YG SANGGUP DITIPU SHJ LAGI JD REGULAR CUSTUMER .... Sebab utama UTUSAN rugi .. krn selalu untung .. UNTUNG MENIPU .. bila sudah pecah tembelang .. UTUSAN akan RUGI la memanjanggggggggggggggg ....... tp aku rasa UTUSAN akan terus mencatat kerugian .. krn terus menjadi MEDIA BN/UMNO .. RAKYAT dah tak suka BN .. terutama UMNO .. >> alangkah bahagianya rakyat TANPA UMNO ...