Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 16 Oktober 2008

BINA SEKOLAH BARU DITANGGUH - U.malayau

KUALA LUMPUR 15 Okt. Kementerian Pelajaran menangguhkan pembinaan beberapa infrastruktur yang baru berikutan kenaikan harga siling bahan binaan, kata Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Razali Ismail.

Penilaian semula projek itu perlu dibuat memandang kan kenaikan harga besi dan simen, katanya ketika menja wab soalan Datuk Yusoff Mahal (BN-Labuan) pada persi dangan Dewan Rakyat hari ini.


kah kah kah….. cakap tadi ekonomi tak teruk… ni tak ada duit pulak nak buat sekolah…. kah kah kah…. yang mana satu yang benar ni…kah kah kah…. pagi cakap lain petang cakap lain…. kah kah kah….ni dah flip flop….macam wak dolah…kah kah kah

kalau dah tahu tak ade duit buat apa beli kapal selam…. buat apa beli kapal terbang sukhoi…. buat apa beli bank indon yang bangkrap…. buat apa beli eurokopter…gunakanlaaa duit tu buat sekolah…. memanglaaa besi mahal… ingat kapal selam dari daun kayu…. ingat helikopter tu dari jerami padi…. kah kah kah



6 ulasan:

cucupakkasim berkata...

memang itu yang di-dengar bahawa kerajaan dah kekerungan fuluss$$$$,
hinggakan tak sanggup untuk mempertaruhkan kerusi parlimen kulim/b.baru yang sememangnya memerlukan by-election..takut nanti labur beratus juta untuk kempen,last-last PKR yang senyum lebar...

Tanpa Nama berkata...

menilai kembali pembelian hadiah dan semua overseas trips oleh pak menteri terutama TPM and family akan dapat membina tidak kurang 100 sekolah lagi pada anggara cuma RM2 juta sebuah>
Hentikan program Khidmat negara dah jimat RM1 Bilion. Khidmat negara tidak mendatang sebarang hasil kecuali kroni dapat kontrak buat kem, supply makan minum dan pakaian anggota.
Program Khidmat Negara tu tak lebih dari Summer Camp untuk pelajr tingkatan 3 hingga 5. Buat ajer kat sekolah dan bagi saguhati pada guru-guru dan part time trainer.
TUTUP JABATAN KHIDMAT NEGARA, habiskan beras dok bayar gaji PTD saja.
Memang cukup nak buat sekolah tambahan.
By the way , buat projek masa zaman melesetlah. Sebab pekerja pun x boleh demand gaji tinggi.

master berkata...

Tu yang pelik tu. Nak buat sekolah/hospital/kemudahan/kepentingan untuk rakyat asyik takde duit je ..

Tapi kalau nak kasi duit masuk poket, komisen...uihhhh banyak pulak duit. Ingat ni duit mak bapak kau ke.

Kita kene buat suruhanjaya berapa banyak duit telah lesap dari zaman Mahafiraun hingga sekarang.

Farouk berkata...

Kenapa sebelum Najib beli Eurocopter, tak kaji dulu. Eurocopter yang beratus billion tu boleh beli, kenapa nak bina sekolah baru, kena tangguh pulak? Najib kena selesaikan isu Eurocopter secepat mungkin. Rakyat dah malas nak tunggu dah.

Tanpa Nama berkata...

projek yg berkaitan pelajaran utk rakyat tak seharusnya diabaikan.

pelajaran adalah kunci utk setiap manusia utk berjaya di dunia & akhirat & utk membebaskan diri drpd kemiskinan.

tak patut la projek2 rakyat mcm ni nak dibatalkan. kalu bab2 sau q duit masuk poket cepat plak approve. bengang btul...

MAster Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Aku sokong komen tanpa nama 08:53 tu...

Lagi2 psl Khidmat Negara yang aku tgk memang jelas kebuduhan dan kebebalan objektifnye...