Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 16 Oktober 2008

KESAN KRISIS EKONOMI TIDAK SETERUK NEGARA LAIN – U.malayau

KOTA KINABALU 15 Okt. Kesan krisis ekonomi dunia ke atas Malaysia yang dijangka mula dirasai tahun depan tidak akan seteruk negara-negara lain, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, Malaysia mempunyai asas ekonomi yang pelbagai sekali gus mampu menampan kesan buruk ekonomi dunia itu.


kah kah kah…. bila minyak petrol naik harga …. jawabnya … minyak kita lebih murah dari negara-negara lain…. bila tepung naik harga…. jawabnya …tepung kita lebih murah dari negara-negara lain…. kah kah kah… tak seteruk mana? … seteruk apa?....kah kah kah

munkeee….negara-negara lain tu apa namanya…. tolong cakap sikit….kah kah kah… adakah nama negara-negara ini port dickson?.... kah kah kah…. adakah nama negara-negara lain ini namanya mongolia….. kah kah kah…. negara-negara mana ni…. jangan nak tipu… cakaplah nama negara-negara lain ini…. jangan jadi mat mongol…. kah kah kah



12 ulasan:

anak malaysia berkata...

UNik sungguh jawapan menteri mengabihkan wang ni

tayar pancit berkata...

mamat mongol ni dah nak tunjuk hebat...cakap putar-putar...dia ingat orang suka ka cakap 'flip-flop' ni...dolah boleh kena guling pasai cakap putar-putar la...nasib baik dolah hobinya tidur...kalau si mamat mongol ni taktau lagi hobinya apa...nanti jadi pm, habis jahanam la malaya ni...ekonomi ok bila nak beli helikopter...bila nak buat sekolah, kemudahan untuk rakyat jelata...mulalah bahan naik laa, ekonomi kurang stabil la...macam-macam alasan...karutlah mamat mongol ni...

Farouk berkata...

Cara Najib buat kenyataan seolah-olah 'melepaskan anjing tersepit' tapi lepas itu kena gigit pula dengan anjing itu. Jangan buat kenyataan hanya ikut sedap mulut saja. Ambil tahu kesan mendalam krisis ekonomi secara mendalam. Lepas itu baru tahu negara kita teruk ke tidak. Dan yang penting, selesaikan isu Eurocopter dulu. Jangan nak berselindung lagi...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Dari prof kangkong mane mamat monggol ni rujuk psl ekonomi?

Mamat monggol ni pon nak jadi kangkong upenye..

So monggol kangkong la ye

Kah kah kah

kadeer berkata...

Najib jangan hanya setakat cakap sahaja.dia kena buktikan kata-kata dia tu.lidah tidak bertulang.dia sebagai Menteri Kewangan yang baru kena buktikan yang Malaysia mampu bertahan dalam kemelesetan ekonomi global.

azlan berkata...

mungkin Najib berkata begitu sekadar untuk "berkata-kata manis".dia boleh berkata-kata manis tapi kena pastikan juga kata-kata manis itu direalisasikan.rakyat mahu melihat kewangan negara kita ditangani dengan cekap.

Tanpa Nama berkata...

Sorang menetri kata tak cukup duit nak buat sekolah.
Ohhh lupa. menteri ni pulak sebab terlebih duit nak beli jam.
Lepas ni silap 2 haribulan Madonna yang menyanyi pakai seluar dalam jer pulak dapat Tan Sri kot???????

Tanpa Nama berkata...

FAROUK, KO DAH INSAF KE???????

goddamn those who should b damn berkata...

kpd sdr2 yg bengangkan KERAjaan HRMJDH ni,sampai bila nak biarkan depa terus menjahanamkan kita semua??

V-jolt berkata...

Cuba tanya balik mamat ni apa dia yg dimaksudkan asas ekonomi yg pelbagai tu?

Dapat confirm inflasi tak naik? Harga barang? Harga beras? Tol? Berat badan bik mama?

Merepek je 24 jam...

goddamn those who should b damn berkata...

pakcik dolah dah umur 70,pasai ingin kahwin kali kedua,dia pun pi kat HBKL buat medical checkup lah.Bila repot keluaq,doctor pun cakap, atuk punya blood pressure ok, sistem nafas pun normal,takdak kencing manis. sekarang i nak check atuk punya fungsi kebatinan. pakcik dolah pun hulurkan lima jari dan lidahnya....

Tanpa Nama berkata...

farouk...Aku pun dah lama perhatikan kau...makin lama kau dalam blog ni, nampak otak kau dah 'open ' skitla..betul kot kau da insaf ??? Kah-kah-kah
Pecah perut aku beb....