Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 3 Mac 2009

TERBARU !!!!! PARLIMEN NEGERI PERAK DI BUBARKAN



SEJARAH DI BUAT HARI INI



Mesyuarat Ahli-ahli Majlis Dewan Perundangabn Perak telah sebulat suara bersetuju untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri.

Mesyuarat tergempar ini telah di saksikan oleh hampir 1000 warga Perak.

Inilah satu-satunya persidangan Dewan Undangan Negeri yang paling ramai di saksikan oleh warga.

Mesyuarat ini telah di adakan di bawah pokok berhampiran dengan bilik mesyuarat yang telah di kunci.

Seperi Pokok Ipoh yang memberi nama kota Ipoh.

Pokok ini bersejarah.

Pokok bersejarah ini wajib dipanggil Pokok Rakyat dari hari ini.




19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yang paling mengharukan sekali ialah 1000 rakyat tersebut melaungkan "SETUJU" bersama sama dgn ADUN2 lain bila speaker membuat undian atas kedua-dua usul.

Perak mencatatkan sejarah apabila RAKYAT juga membuat keputusan di dalam persidangan DUN.

Hidup RAKYAT!

Tanpa Nama berkata...

Pokok tu kena jadi monument nanti tuh..lambang kebebasan dan lambang ..kuasa rakyat.

Izwat Othman berkata...

Bagus!!! Amin...Let people do their job!

Hidup UMNO --> aku tipu je :P

Tanpa Nama berkata...

huuh kesian dorang... PULIS haktui le... tergamak depa...bukan ke speaker ketua dewan yg pulis dok sebok dengar cakap su n AMENO watpo?

Tanpa Nama berkata...

wahaha,lucu-lucu..
rasa-rasa nye,kalau terpaksa,dalam tandas pun bleh wat sidang DUN nih,memang hebat kerjaan negeri perak nih, sikit ari bleh wat movie..wahahaha

masyukk

fredo berkata...

umno = kangkang

polis = jilat,muntah..

pemuda umno = mkn muntah..

aku = gelak la!! kah kah kah

molek la tu..

kucingsiam berkata...

meow~

WOW! DEMOKRASI RAKYAT!

Kalau kucingsiam singgah di Ipoh pasti akan mengunjungi pohon demokrasi ini.

Jangan-jangan MB Haram arahkan pegawainya tebang pokok tu pula!

Semua undang-undang yang dibuat sudah diterbalikkan. Macam negara ini UMNO yang punya. Setiausaha pun boleh bikin kacau, ikut telunjuk UMNO, ditambah dengan polis yang menghalang wakil rakyat menjalankan tugas. Siapa sanggup melihat perkara ini berlaku?

ally berkata...

seperti biasa, melayau melaporkan hanya 50 saksi persidangan DUN

ally berkata...

seperti biasa, melayau melaporkan hanya 50 saksi persidangan DUN

pekakbutabisudungu berkata...

hidup aku betul mess up. clueless,classless,
clanless and cancer.
hari ini aku rasa mcm smlm,
tak ada esok.

tapi apa yg jadi di ipoh pagi tadi buat aku menangis.

salaam.

'Roh' Ahmad Ibrahim berkata...

Malah,pengkritik Sistem perundangan
Barat pernah memperlekehkan sistem perundangan Islam.
Bagi mereka dikatakan sistem perundangan Islam dibuat di'bawah Pokok' dan tidak mengandungi apa-apa erti tidak authoratative dan tidak mempunyai judicial style.

Apa yang penting ialah mandat itu sendiri.Kesalihan bergantung penoh daripada mandat yang diterima.

Adakah kita juga akan terjerumus saperti Western Judicial Philospher?

GombakRock berkata...

kita takleh menyalahkan melayau yangs selalu membuat salah ketika melaporkan jumlah kehadiran rakyat di ceramah2,demonstrasi dan perhimpunan seperti BERSIH dan PROTES...ini kerana mereka belajar matematik dlm bahasa inggeris...oelh itu kefahaman mereka tentang ilmu hisab adalah sifar...mereka tidak mengusai kemahiran mengira...iaitu salah satu dari kemahiram 3M seperti kebanyakkan anak2 yg wujud dlm sistem PPSMI...

GombakRock berkata...

betapa besarnya kuasa ALLA s.w.t mengangkat "pokok" tersebut menjadi simbol kuasa rakyat dan demokrasi di perak...

nampak gayanya "pokok" tersebut bleh masuk list "le cool" 2009...kah kah kah...

1000 rakyat Perak yang hadir dan melaungkan "SETUJU" juga "cool"

steady ar YOB!!

-malaysiansoul.blogspot.com-

Tanpa Nama berkata...

takde gambar2 ke berita penuh ke..

mohd noor berkata...

Satu daripada episod, tolak dan tolak. Tekan dan tekan. Sehingga jelas. Di mana Kuasa Dewan, di mana Kuasa Pentadbiran dan Kuasa Mahkamah.

Iniah masalah yang melanda sekarang. Seolah-olah pemisahan itu tidak berlaku.

Yang dikatakan krisis, yang memeningkan kepala. Kerana ada masalah yang tidak selesai sejak dulu.

Tanpa Nama berkata...

Macam hikayat sejarah melayu la yer bila parameswara buka melaka kat bawah pokok melaka......

Nie la masalahnya bila sultan tak tahu nak buat keputusan....kan dah susahkan rakyaat....kalau dulu lagi kasi bubar dun kan bagus biar rakyaat terus pilih....

Aku harap pokok dan tempat letak kereta tu kekal jadi bahan sejarah terutama kat perak....

jebatderhaka berkata...

kah kah kah..
kacau...kacau...
lawan yope....lawan...
depa dh berpeluh tu..
peluh goyang....
wak..kah..kah...
bile depa dh start kuarkn FRU ngan polis tu maknanye depa dah peringkat lampu kuning...
wak..kak...kah..
ypoe...kome jgn risou...
jgn risou yope...rakyat kt blkang kome.....
ada peluang kita pijak muka diorg...
wak...kah..kah...
kita tang ni relax.....relax cm buaya sg perak...ada peluang kita rempat...
stedy la perak....
bangkit akhirnye....

wong kam pung berkata...

pedulikan mungkee2 umno tu,g mampus la diorng.Nizar kena jumpe sultan mintak bubar dun perak,paksa sultan dan rakyat kena wat demontrasi byk2..insyaallah

Tukar Tayar berkata...

Siap la esok ada orang yang busuk hati pi tebang pokok tu..

Hahahaha...