Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 3 Mac 2009

MALAYSIA TIDAK ALAMI KEMELESETAN : NOR MOHAMED





KUALA LUMPUR: Malaysia berdepan dengan tempoh yang sukar berikutan kelembapan ekonomi dunia, tetapi masih belum lagi mengalami kemelesetan, kata Menteri Kewangan Kedua, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, hari ini.

"Kita tidak mengalami kemelesetan. Kemelesetan ditakrifkan sebagai dua suku tahunan berturut-turut yang mengalami pertumbuhan negatif dalam keluaran dalam negara kasar (KDNK) sebenar, tetapi kita tidak (mencatatkan pertumbuhan negatif).

"Tetapi, tentunya kita menghadapi masa yang mencabar," katanya ketika diminta mengulas mengenai keadaan ekonomi dalam negara.


kah kah kah…. AJAIB… MAGIC…. SUPERNATURAL…. kah kah kah..

woit…. DUNIA PATUT BELAJAR DARI MAMAK TONGKANG NI…. kah kah kah..

kah kah kah... EKONOMI DUNIA RUNTUH.... NEGARA BANYAK MUFLIS...TAPI MALAYSIA... NO PROBLEMS... kah kah kah

woit… MAMU…. DULU HILANG 20 BILION RINGGIT MAMU APA CERITA ..kah kah kah



10 ulasan:

Khun Pana aka johanssm berkata...

Tak leset , chuma catat turun pada carta
Tak lecet , chuma banyak orang tak ada kerja
Tak lecet , chuma tertekan
Tak lecet , chuma tercabar
Tak lecet , belum turun sampai negatif
Tak lecet , chuma taukeh kilang tutup pintu
Tak lecet , Terengganu bolih beli mercedis dan KK bolih beli vulvo
Tak lecet , Rosmah sudah tambah 2 kilo

20 Beliyon tu? Tak rugi, chuma angka negatif -20 beliyon pada kertas audit sahaja.
5 beliyon EPF tak rugi , sebab bukan nya wang dari poket Nor Mohamed.

***Mintak dunia belajar dari menteri keduitan malaysia iaitu isteri rosmah dan Mamak mydin Nor mohamed

orang hairan berkata...

jadi yg kena buang keje ramai giler tu aper bendernyerrr

Tanpa Nama berkata...

GDP dah merosot dan tak lama lagi akan menyusuli kemelesetan, berarti tiada lagi pertumbuhan ekonomi, kalu berlaku pada dua suku itu maknanyanya kemelesetan.Nor Mohamaed ni memamg bangan,tolol, bahalul, lain tak ada nak maklum rakyat Malaysia jangan gusar apabila negara kena penangan gawat global.Mana boleh negara tak kena gawat apabila negara mengamalkan ekonomi terbuka dan bergantung sangat pada permintaan luar alias daripada AS, EROPAH, China, India dan Jepun? Pakailah kepala sikit, cakap macam lembu.

abhrah berkata...

laa..ingatkan mamat ni menteri duitan 2 rupanya belum habis mengaji u lagi..hafal istilah2 ekonomi tu..rupa2nya ada kuiz nanti..

Tok Uban berkata...

Ya..memang betul....kita tidak mengalami kemelesetan...kita tak perlu takut...duit kita masih banyak lagi...cuba tengok akaun kita dalam KWSP....PERKESO...TABUNG HAJI....masih banyak...kita ambik ajelah...duit kita punya...kalau untung...kita bayar baleklah...kalau rugi...kita suruh rakyat simpan banyak-banyak lagi..kalau rakyat tak mahu simpan...kita buat undang-undang baru...paksa semua rakyat suruh simpan...kalau tak mahu simpan...kita guna ISA..kahkahkah

Pendekar berkata...

mamak ni juai pasembor lagi untung.

menangis konon... menangis pasai yak masuukk kut ?

Tanpa Nama berkata...

Inilah apa di panggil, professori ber PHD palsu, economist sintok university of umno, semuanya beres.bodoh bin sombong, hoi rumah tengah hanyut di bakar api, awak kata no problem- bagus, satu hari nanti, tidak kelamaaan dari sekarang, bila sintok ini di gantun mati olih rakyat, kita tanya semula sebelum gantung.

Tentang Lain berkata...

ooo ye ke..
maknanya kilang banyak tutup tu sebab nak pergi bercuti la..
dah banyak untung..
hahahahaha....

" nasib baik la pakcik ni keje kampung je.. kais pagi makan pagi.. kais petang makan petang.. tangkap ikan, tanam sayur, rebus ubi, makan lempeng.. ekonomi meleset tu ape bende?"
~kata-kata pakcik tua yang sungguh anarkis lagi berjiwa muda.

Tanpa Nama berkata...

Memanglah
kalau tanay dengan pengerusi Money Chaanger memang tulah jawapannya
Mone changer makan 2x. Penjual dan pembeli.
Money changer penang mari ni pun bila masa jadi orang Melayu??
Mana dia Pemuda UMNO yang nak check surat beranak money changer ni?
Bila amsa dia ni jadi Melayu???

wong kam pung berkata...

ni la mamak menteri keduitan ni,bangang begunung2,bodoh bebukit2..tahu duit depan mata je,wat duit utk negara xth perabis je,copek la mati ko susah kan org je..bosan tgk pak menteri2 umno ni,xth keje,otak xde..klu xth benti je la..memang malang negara lantik diaorg ni..pm pun sama je asik zzzzzzzzz je.. hampehhhh, rakyat kena bangun lwn diorg ni,ingt mak bapak diarg nye negara ke..kita ni ape wat duit utk diorag ke..