Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 8 Ogos 2011

BANGLA YANG LEGAM TELAH DI PUTEHKAN




ITAM JADI PUTEH






nota:
banyak pendatang haram
yang hitam hitam
semua telah diputehkan
tak lama lagi negro nigeria
pun akan mengundi kah kah kah






BERSIH : WARGA INDONESIA JADI PENGUNDI, SPR PERLU BERI PENJELASAN - keadilan daily

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu memberi penjelasan berhubung dakwaani Anwar Ibrahim bahawa 200,000 warga Indonesia telah didaftarkan sebagai pengundi.

Ahli Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah berkata demikian merujuk kenyataan Ketua Pembangkang itu di Manila, Filipina.

Akhbar The Phillipine Star melaporkan kenyataan Anwar bahawa selain Warga Indonesia, rakyat Filipina di Sabah juga dibenarkan mendaftar dalam senarai pemilih, bagi membolehkan mereka mengundi Barisan Nasional.

“SPR perlu menyiasat dan tampil memberi penjelasan atas dakwaan ini,”
“Jumlah 200,000 begitu besar dan jika benar mengapa beri mereka hak mengundi?,” kata Maria ketika dihubungi Keadilandaily.

Dalam masa sama, beliau juga mendesak SPR memberi penjelasan berhubung dakwaan kerajaan Pulau Pinang, bahawa 32,000 pengundi baru dikesan di negeri itu dalam tempoh hanya tiga bulan.

NOTA:
semua orang tahu
orang indon
orang burma
orang bangla
telah di daftar untuk jadi pengundi

bukti jelas dan terang
rakyat semua dah faham

soalannya apa tindakan
soalannya apa yang perlu dilakukan

tak perlu cakap cakap lagi
semua dah tahu
satu dunia dah tahu
yang ditunggu ialah:
apa langkah
apa tindakan

dan apa tindakan bersih?


14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apa tindakan BERSIH selepas ni? Jawap ler? Cepat ler jawab... Kenape lembab ni? ADOI. Ni belajar kat skolah habis ke tak ni??. Lembab betul lah nak jawab. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

BRO TT..

BARU2 NI AKU NAMPAK BANGLA BERAMAI2 TURUN DR BAS PLKN KAT TEMPAT SITE WAT LANDASAN BERKEMBAR. YANG PELIK MACAM MANA BAS PLKN LEH BAWAK BANGLA? BAWAK G TRAINING KHIDMAT NEGARA JUGAK KE? MESTI TRAINING DIORG LAIN CKIT.. KIRI KANAN ATAS BAWAH DEPAN BELAKANG GAMBAR DACING JE NAMPAK.. AHAHA.. XPAHAM KALO LA BAS 2 ANGKUT BAWAK P DAFTAR BIOMETRIK KENAPA KERAJAAN BERSEMANGAT SANGAT?

Tanpa Nama berkata...

spr ni buat pekak je apa hal..

:: Solehan :: berkata...

La ni di mana2 pon ada banner tentang Program Pemutihan, Program Pendaftaran PATI, paling best guna BIOMETRIK plak tu. Kat area Kepong, Batu Caves, Gombak..merata dok ada. Adakah ini satu taktik masukkan data PATI2 ni semua dalam data SPR??

Tak selesai2 jugak agaknya..

najib hensem berkata...

jangan terkejut kalau besok2 nampak bangla pakai uniform polis...warganegara lah katakan ka kah kah

Tanpa Nama berkata...

Bubarkan SPR!!! seluruh malaysia, senarai2 pengundinya telah dikotorkan oleh BN dan SPR serta JPN! Turun ke jalanraya dan kita kena usahakan penubuhan sesuatu yang baru untuk menjaga pilihanraya... mungkin BERSIH sendiri boleh ganti SPR.

semua rakyat perlu diinterview dengan soalan2 berpatutan oleh badan baru ini. Antara soalan2 penting ialah soalan2 sejarah negeri dan negara. Buat soalan2 lisan ala amik English IELTS/TOEFL tu, lulus yang ni, baru boleh jadi warganegara yang boleh mengundi.

SOALAN2 KENEGERIAN DAN KEKAMPUNGAN PERLU DIPERKENALKAN. SEJARAH2 KAWASAN perlu anak kariah tahu dan diadili oleh badan bebas ini. Test guna lagu2 negeri, lagu2 negara, institusi2 rajagopal selain melihat raut wajah yang sesuai dengan rakyat Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Bangla jadi Polis??? Ishh..!! Aku tak tau la...., confirm macam KADUK NAIK JUNJUNG....LEBIH TERUK, LEBIH BERLAGAK, LEBIH HANGIT, TENGIK, BENGIK...KAH KAH KAH KAH!!!

Aye, Aye Insp Sahab...!!! Kah kah kah!!

anak seluang menongkah arus berkata...

... bertambah tambah lah kedurjanaan yang akan berlaku kalau mat bangla, mat indon, mat filipine, mat myanmar, mat nepal jadi polis., cuba bayangkan kalau demer jadi supervisor kat kilang-kilang atau jadi mandor kat ladang-ladang., tak tau cam mane diorang akan buat (menindas) warga negara malaysia, orang kita akan jadi hamba di negara sendiri dan pendatang asing jadi bos, saya terfikir apa kata tok bahaman, mat kilau, dol said, datok maharajalela, tok sagor melihat semua ini terjadi hanya kerana segelintir kumpulan perompak alias lanun alias gerombolan mahu terus berkuasa dan terus menipu dalam pilihanraya dengan memperkudakan SPR dan Jabatan Pendaftaran ., betapa tersiksa roh mereka kerana segala perjuangan mereka semasa hidup mereka telah di persia-sia serta dihina oleh orang-orang yang memegang tampuk kuasa

golok perak berkata...

memang kalau diturutkan hati kita merasa tak akan ada peluang pembangkang menang pilihanraya kat malaysia ni, tapi cuba kita renungkan balik sejarah silam bagaimana kerajaan firaun yang begitu gagah dengan bala tentera dan 'dewan ahli sihir' mereka telah dihancurkan oleh allah, apakah gerombolan sekarang ni akan jadi begitu kebal hingga tak mampu diganggu gugat.? siapa boleh menduga keruntuhan dinasti kremlin yang amerika sendiri tumpas ngan TKO menghadapi kuasa besar soviet ni ? apakah gerombolan sebegitu gagah mengatasi kegagahan 'Beruang Merah' Komunis itu ? dan paling jelas didepan mata kita; siapa pernah terbaca dalam ramalan notradamus yang ekonomi amerika bakal lumpuh dan muflis sebegini rupa ? samada kita masih berpeluang dan dapat menjadi saksi mata atau hanya dapat melihat dari alam ruh kita dimana keruntuhan 'kerajaan langit' gerombolan itu terpulang pada qadha' dan qadar allah., sebab formulanya senang saja - allah sengaja mengizinkan sesebuah kerajaan terbina untuk diruntuhkan di satu masa yang telah ditentukan... sebagai pengajaran untuk orang-orang yang mahu mengambil pengajaran. (orang-orang yang bodoh sombong allah tak terima termasuk dalam golongan ini)

putera ledang berkata...

apa nak jadi pada anak cucu kita org kg dan bandar. ANAK CUCU NAJIB DAH DA GOHETGOSTAN, kita juga kena chacharmarba dgn indon,bangla dll.

Anak Jati Kelate berkata...

Kalau rakyat turun kejalanraya dan kita berkampung x balik2 confem benda ni blh settle..!!

Tapi kalau takat nak suh SPR jawab..nak heboh kat luar negara..nak turun kejalanraya pastu berarak bagi memo kat DYMA..ni semua kita da buat..apa kesan pada SPR..Nothingg!!!

Skg nak x nak suka x suka kita rakyat wajib turun kejalanraya dan JANGAN BALIK!! Selagi tuntutan BERSIH tidak ditunaikan..

JANGAN BALIK!!

Tanpa Nama berkata...

Salam nak share story sikit. Semalam bersembang dgn kawan orang Iran. Dia ni boleh dipercayai dan okla so far. Dah duduk Malaysia 4 tahun. tapi dia cerita pasal orang Iran yg datang ke Malaysia banyak drug dealers dia kata. Depa ni duduk kat kondo-kondo. Dia kata semalam dia pi tukar duit kat money changers. Dia nampak satu couple dari iran ni tukar duit satu beg (luggage). Mesti drug punya. pasal dia profesional pun duit ciput je.

Dia cerita ada satu drug dealer ni campur drug dgn air teh dalam flask lepas tu pergi tuang kat tepi-tepi kereta (ni kat Iran). Bila polis bawa anjing, anjing pun menyalak kat semua kereta tu. Polis check satu pun tak dak drug. polis buat kesimpulan anjing tu yang tak betul.

lagi satu member ni, profesor kat universiti, cerita pergi hantar duit kat keluarga dia lebih kurang 300rm je. tapi budak nigeria kat depan dia, duit setimbun, Dia cakap dan heran mana depa dapat duit, kerja apa?

Kesimpulannya. DAH TAK SANGGUP TENGOK BN MENJUAL NEGARA NI KAT NIGERIA, IRAN,INDON, BANGLA, MYNAMAR, NEPAL, FILIPINES...DAN SEGALA LAGI. SEMPENA RAMADHAN YANG BERKAT INI, MARILAH KITA BERDOA SEMOGA ALLAH MENJATUHKAN KERAJAAN YANG KORUP...KORUP DAN KORUP INI. AMIN.

Lang berkata...

jangan bimbang... kalau dulu kuning turun puluhan ribu... merah hanya sejemput saja...


kali ini pemuda umporno dah tak bimbang... kalau kuning turun puluhan ribu.... merah akan turun 2 juta...

kahkahkah...

confirm perkosa, pemuda umporno, pukida, silat ghaib cuci kaki... sbb dah ada tunggul kayu pak sanggup jadi patriot menentang gelombang kuning....

Tanpa Nama berkata...

Aku ada idea baik. Apa kata kita pakat ramai2 faks, e-mel, sms tiap2 hari ke semua pejabat SPR sampai depa muntah-muntah. Biar dia rasa bertapa menyampahnyer kita apa yang mereka lakukan sekarang jika tiada perubahan. Tolong senaraikan talian mereka untuk kita ramai2 sampaikan mesej setiap hari.