Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 Mac 2011

LIHAT APA YANG TELAH TERJADI 26 DAHULU




KOTA CHERNOBYL TELAH DITINGGALKAN





MALAPETAKA RADIOAKTIF

malapetaka ini terjadi pada 26 april 1986 dahulu
di chernobyl ukraine
loji nuklear telah meletup
awalnya kerajaan ussr ketika seperti di jepun hari ini
atau di malaysia telah cuba menyorokkan berita ini

akhirnya terjadi malapetaka
berpuluh ribu rakyat terkena debu radioaktif
hingga sekarang kesannya masih dirasakan

di chernolbyl akhirnya semua disimin
bersar kemungkinan langkah yang sama
akan dilakukan kepada loji nuklear
di fukushima

nota:
simin yang sama patut
juga dicurakan kepada
malikul mat mongol dan bik mama
bila mereka telah beku baru
negara ini bebas dari radioaktif

12 ulasan:

PEMIKIR SELATAN berkata...

nice bro...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

bila meletup nanti diorang cabut pergi luar negara..maklumlah banyak rumah di merata rata..tinggal lah rakyat yang memilih merkah..kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Woi TT, bukan kota Chernobyl tapi Pripyat.

Pripyat adalah sebuah bandar. Chernobyl nama wilayah terletaknya reaktor nuklear Soviet Union dan juga Pripyat.

Anti TELAN berkata...

Teruskan pembinaan loji nuklear 2021. Kalau tak ada loji nuklear macam mana negara nak maju.

Buat banyak-banyak '1Bahagian 1Loji'. Biar semua Ketua Bahagian, Ketua Cawangan terencat akal...kurang TELAN...kah kah kah kah..kah kah

Loji Pertama mesti bina di Mines, Sri Kembangan...kah kah kah...kah kah. Siapa tak faham BANGANG !

Tanpa Nama berkata...

abg isham, komen sikit..


http://mynewshub.my/bm/2011/03/18/eksklusif-dap-kaut-hampir-30-peratus-keuntungan-projek-sprm/

looes74 berkata...

Hisham,
Kenna guna ini lagu sebagai theme song. Memang bagus

http://www.youtube.com/watch?v=ZE3xS_Q0VDM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fvKlUfVb90Y&feature=related

cicit ngah layor berkata...

Kalau jadi kat Malaysia ni,saper pulak ndak buboh simen dah semuer ghakyatnyer tumpor.Malaysia bukannyer besor...lebih koghang besor penggenggam fat lady jer.

Tanpa Nama berkata...

mesti kota ni cantik masa dulu...

govofhate berkata...

bygkn ini putrajaya..bygkn mana rakyat malaysia nk hidup jika loji malaysia meletup..bygkn betapa mrh rakyat thailand, singapore dan indonesia pd rakyat malaysia..

kopipes berkata...

pripyat city

Amuraria berkata...

MANGKUK TPM SEMBAM KATA KITA ADA PAKAR DAN DEPA SEMUA TERER PASAI NUCLEAR !

Tanpa Nama berkata...

http://maps.google.com.my/maps?hl=en&tab=wl

lihat sini untuk photo2 kedudukan video yang lebih jelas. anda digalakkan zoom dan memilih legend2 yang berkaitan dengan chernobyl di bahagian kanan. nak tengok tu, bergantung kepada resources yang ada. selamat bergembira bersama2 nuklear.

1malaysia! 1nuklear!