.

Khamis, 12 Julai 2018

TANGGUNG SENDIRI








DAH TAHU

ITU BABI

JANGAN LAH 

MAKAN

Penganjur ‘jamu’ wartawan hidangan babi

MELAKA 12 Julai - Beberapa wartawan beragama Islam dan Hindu yang membuat liputan majlis makan malam Anugerah Pencapaian Kecemerlangan Agro Malaysia di Sekolah Pay Fong di sini, malam tadi berasa amat terkilan atas sikap tidak sensitif penganjur yang menghidangkan menu babi tanpa memaklumkan perkara tersebut.

Majlis yang dihadiri Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Sim Tze Tzin; ahli-ahli dewan undangan negeri serta beberapa tetamu kehormat itu gagal dikelolakan dengan baik di mana pihak penganjur tidak menyediakan meja khas untuk makanan halal kepada wartawan beragama Islam.


BELUM RASA

BELUM TAHU

SUDAH RASA

BARU TAHU

TANGGUNG

SENDIRI



------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Padan muka itu wartawan... selama ni mereka berlagak minta dilayan 5 bintang... siap minta sediakan meja makan apabila mengambil liputan perasmian... kalsu tak disediskan... mereka masam muka dan ada kemungkinan liputan lambat disiarkan

Tak seperti polis... mereka tetap bertugas menjaga keselamatan semasa satu satu acara.. malah dibeti air mineral pun mereka tidak minum... saya respek dengan petugas polis.

Tanpa Nama berkata...

wartawan zaman sekarang Tak Ada kelas, Tak Ada etika, Tak Ada apa apa special...kalau mau bodek, kuat kuat bodek, kalau hentam kuat kuat hentam, zaman najib wow bukan main hentam Che Det, sekarang bukan main bodek, spesis tiada pendirian, tiada pegangan, macam lalang, pasal tu profesion pun Kapit, sapa dok baca utusan ? sapa dok baca berita harian ? sapa dok baca there start ? kah kah semua kapur, relai hancur padan muka kah kah kah, padan muka, wartawan patut cerdik lah sikit, asyik main FB, asyik main Twitter, asyik main copy paste, asyik ciplak kah kah kah, tarak standards,semua baca Malaysiakini, semua baca onlinenya news kah kah lah...reporter utusan paling selekeh...pi mampooos lah, kalau UMNO tak bagi dedak dah lama bungkus kah kah kah