Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 15 Disember 2008

KERAJAAN PERAK MEMBAZIR - melayau


KUALA LUMPUR 14 Dis. Keputusan kerajaan negeri Perak menggunakan kereta Toyota Camry 2.4 bagi menggantikan Proton Perdana V6 Executive sebagai kenderaan rasmi Exco dan pegawai kanan kerajaan negeri disifatkan sebagai membazirkan duit rakyat.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, ia merupakan tindakan kurang bijak kerana ketika sesetengah negeri ingin menjimatkan perbelanjaan dengan memajak kereta, kerajaan negeri itu pula menghabiskan duit rakyat dengan membeli kereta import dengan alasan yang tidak munasabah.

Mulai 1 Januari ini, katanya, kerajaan negeri Melaka akan memajak kereta rasmi daripada syarikat konsesi Spanco Sdn. Bhd. (Spanco) sebagai langkah berjimat-cermat.

kah kah kah…. SIAPA MEMBAZIR? … kah kah ka…. beli kereta buatan malaysia…cermin pintu tak boleh naik lepas satu bulan….. kah kah kah…. tak caya tanya tuan ayang ada kereta buatan malaysia….. kah kah kah….

woit… tengok munkee ni nak tipu melayu…. MUNKEE NI PAJAK KERETA…. PAJAK DARI SIAPA??? kah kah kah …. ni mesti dari syarikat yang munkee ni ada saham….. kah kah kah…

woit…cukuplaaa … jangan tipu melayu… melayu dah ramai bodoh…. hentikanlaa projek membodohkan melayu…. bagilaaa melayu fikiran yang kritikal…. Jangan bagi melayu bodoh…. kah kah kah…

5 ulasan:

tok arun berkata...

Kah kah kah..Siapa yang membazir wahai Ali Ketam? Jangan butakan mata rakyat.. Mat Said dan exco2nya sedang joget lambak dondang sayang dengan Merz Compressor.. Itu tak membazir ke?? Kenapa tak nak ulas Mat Said beli Merz tu?? takut ka?? Mat Said tu kaki gaduh... Ali Ketam takut ler tu.... kah kah kah

cucu kwantung berkata...

Kereta pajak dari spanco lebih mahal dari sewabeli dgn bank. Selepas tamat kontrak pajakan spanco ambil balik dan lelong di Best Aucton.Spanco dah buat untung . Kalu tak caya pergi ke tempat lelong di Jalan Perusahaan 1 Wangsa Maju.

Khun Pana aka johanssm berkata...

terengganu beli benz berbanyak buah tapi ali ketam tak sound pun.
Perak beli toyota tapi ketam banyak mahu sound.
Saya sebagai rakyat sokong mana -mana negeri PR yang beli Toyota.
Asal kan kereta toyota dan bukan beli dari Si Toyol.

Mari kita tanya Si ketam dari melaka.
Adakah dia dan semua machai dia dan sepupu sepipit dengannya pakai kereta Potong.
Dan siapa kah kroni umno kepala besar dalam spanco.
dan kita juga lihat jauh sikit dari spanco.
Cuba kita tanya PIG Musa hasan , syarikat siapa yang dia nak sewa helikopter berpuluh biji untuk polis rasuah.
kenapa Ali ketam tak tanya Bik mama dan datuk seri najis harga sebenar Sukhoi, scorpene dan eurocopter?
kenapa tak tanya Putarjaya yang sudah bocor pakai duit berapa?
datuk khan ( saudara amitab bachan) itu sudah pakai melaka berapa duit?

Betul berita meloya dan betul ketam tak boleh jalan lurus.

jawa peranakan berkata...

KORANG SEMUA NAK TAHU 1 RAHSIA BESAR?

sebenarnya pemilik SPANCO tu ialah YANG BERBAHAGIA DATO' LAKSAMANA SHAH RUKH KHAN..

Ali Ketam bagi Dato' kepada beliau dan sebagai balasan,beliau bagi special prise untuk pajakan kereta kerajaan Melaka..

satu lagi Ali Ketam dijanjikan satu watak tempelan dalam filem Bollywood yang akan datang.. bergandingan dengan YANG BERBAHAGIA DATO' LAKSAMANA SHAH RUKH KHAN..

PS-amacam? logik tak cerita merapu aku ni? ok la kan.. lagipun sekarang ni cerita merapu dah jadi perkara biasa di kalangan pemimpin kita..

Tanpa Nama berkata...

hahahah
- ali ketam ni memang cam ketam. haritu dia hentam kerajaan negeri selangor psl kandang babi sedangkan isu babi kat melaka tu apa cerita? senyap terus..
- puak2 gerombolamno ni memang suka hentam orang tapi xsedar diri.
- kereta proton memang sucks!! cepat rosak, nilai cepat jatuh dibanding dgn toyota yang tahan lasak dan nilainya tetap tinggi walau dah second hand.
- lebih jimat beli kereta toyota yang yang kualiti dibanding dengan proton yg macam2 masalah dan xde kualiti langsung!!