Ahad, 26 Julai 2015

KES 1MDB MAKIN MELEBAR




 MINAH SALEH
 AMAT BIJAK


FBI — Money Laundering

https://www.fbi.gov/.../money-laundering
Federal Bureau of Investigation
Money laundering is defined as the process of concealing or disguising the proceeds of a crime or ... 18 USC 2339C – Prohibitions against financing terrorism.

FBI — Terrorist Financing and Money Laundering ...

https://www.fbi.gov/.../terrorist-financing...
Federal Bureau of Investigation
To this end, the FBI has bolstered its ability to effectively combat terrorism through the .... the United States Government's campaign against terrorist financing.

FBI — White-Collar Crime

https://www.fbi.gov/whitecollarcrime.htm
Federal Bureau of Investigation
That's white-collar crime in a nutshell. The term—reportedly coined in 1939—is now 
SARAWAK

REPORT 
telah hantar 
maklumat ke pihak berkusa 
di amerika
ini kes money laundering


Ekstradisi saya perlu sebab lebih baik, kata pengasas Sarawak Report 

Clare Rewcastle-Brown, pengasas dan pengarang laman pendedah maklumat Sarawak Report berkata Putrajaya perlu mempunyai "sebab lebih baik" jika mahu mengekstradisi beliau ke Malaysia bagi tuduhan "campur tangan" hal ehwal negara.

Ini kerana Sarawak Report sudah mengambil maklumat yang diterima daripada Justo dan menyerahkannya kepada akhbar Sunday Times UK untuk membantu membocorkan maklumat, menurut emel daripada laman sesawang tersebut.
Mereka berkata, maklumat itu sekarang berada dengan pihak berkuasa Amerika Syarikat dan merupakan maklumat sama diberikan The Egde kepada pihak berkuasa Malaysia.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/beri-sebab-lebih-baik-ekstradisi-saya-pengasas-sarawak-report-beritahu-zahi#sthash.NTVamJOw.dpuf

History of Anti-Money Laundering Laws - FinCEN

www.fincen.gov/.../aml_history.h...
Financial Crimes Enforcement Network
An index of anti-money laundering laws since 1970 with their respective ... Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to  ...

International Money Laundering in the Banking Sector

www.iif.edu/data/iif/director/20061118-ML.doc
by JD Agarwal - ‎Related articles
Nov 18, 2006 - Agarwal, J.D. and Aman Agarwal “Money Laundering : New Forms ofCrime .... the 1988 Convention (against illicit Traffic in Narcotic Drugs and ...... Years before it was shut down, Robert Gates, FBIO Chief, referred to BCCI a

KAH KAH KAH
woit
kak zeti apa khabar
ada baik
kah kah kah
saje nak tanya
mana tahu
kalau kalu ada miskal
dari new york
atau miskal  dari fbi
kah kah kah
perangkap dah pasang
perangkap dah mengena
minah saleh akan buka
lagi banyak cerita

BARU TAU
-----------------

4 ulasan:

Awanama berkata...

Asyik asyik melebar bila nak habis cerita jahanam 1mdb n najib ni.dah nak naik yermuntah org.knpa semua mcm nak tungu sj.knpa tiada yg bertindak nak tunggu jahanan msia dulu.najib tunggu apa sambil mkn kueh raya tu.harap org kelantan pulak dok melalak utk dia.entah berapa la geng tu dpt upah gamaknya.tentulah tak luak sgt bilion bilion nya itu.hadi tu kenapa apa hukumnya ambik duit tabung hajeee cara gitu.najib ni perlu ramai ramai fire dia sekali baru dia mampus.

Awanama berkata...

Nak hadikan orang yang bijak? Hadikan rakyat sendiri boleh la.

Awanama berkata...

Kantoi

Kantoi

Kantoi

Wah Mat Bahalol jadi BUGIS TERKENAL DI AMERIKA MACAM STAR

Yahoo!

Awanama berkata...

Obama sekarang sudah gengam telo mat mongol.kah...kah...kah...ini mesti kerja yahudi.kahh..kah...kah...ataupun kerja anwar brahim.kah...kah...kah..sendiri bangang tak mau ngaku.kah..kah...kah...