Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 14 November 2009

MAT ASAN BAWA KELUAR SEPULUH JUTA



CUBA TEKA MACAM MANA MUNKEE INI DAPAT SEPULUH JUTA






TIAN MAHU MB MAT HASAN TERANGKAN DUIT 10 JUTA


Negri Sembilan Menteri Besar Mohd Hasan could have broken the country's banking laws by allegedly transferring funds amounting to RM10 million through a money changer in 2008, claimed PKR's strategy director Tian Chua today.

He said this was discovered by Bank Negara recently in its investigations into errant money changers.

He added the central bank found that Mohd Hasan had used the services of Salamath Ali Money Changer Sdn Bhd to transfer the amount to London. He did not reveal how he knew about Bank Negara's findings.

Last month, Bank Negara Malaysia had revoked the money-changing licences of Salamath Ali Money Changer and 19 others under the Money-Changing Act 1998. No reasons were given for the decision.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… UMANG AAAIII… ADA DUIT SEPULUH JUTA… kah kah kah..

kah kah kah…. INI MENIAGA APA INI ?... kah kah kah…

kah kah kah… COPEK MUNKEEE NI JADI KAYO…kah kah kah..

kah kah kah….MENIAGA JUAL PIL KUDA KE?.... kah kah kah…

kah kah kah…ATAU DUIT JUAL PASIR KE SINGAPURA?... kah kah kah….




8 ulasan:

Sudin berkata...

Ada eee dan ali lagi......

tengoklah nanti...tidak ada kes...
lanun gerombolan UMNO/Bn merompak dikatakan komisen....

nanti ada beruk-beruk dari umno yang ada eeeee minta price water house ka...pukimak haus ka....siasat dan bayar juta-juta atas urusan resmi.....satu habuk pun tarak..!!!

Lanun gerombolan tak main la penasihat RM1.....kah,kah,kah,...
tak ada kelas...

Tanpa Nama berkata...

p.s for those not well-versed in bahaso nogori, make every attempt to do so in this case, cos I attempt to explain here how the rm10M is peanuts, and obtained legally.

Tian nak tanyo mano datang eh duit sepuluh juta? Meh eden jawab haa...

Sebolum anak hassan ni jadi MB, dia jadi C&C punyo boss. Biasolah org businessman ni banyak keto, boss mercedes lak tu.

So biaso eh, kalau boss punyo keto, bilo time servis tu di hantar eh keto eh kek bawah. Orang yg in charge service keto eh tu sedaro eden. Dio cerito dio terperanjat bilo bukak glove compartment keto boss eh dan curi2 tengok, ado bank statement. Di bukak eh statement tu dio nampak boss eh ado balance 32 juta ringgit. Itu baru statement dari satu bank. Bolum bank lain lagi.

Nah dah terjawab. Mat Hassan dah jadi kayo sojak sebolum join UMNO lagi. Sorang lagi kawan den yang bertanggungjawab untuk rekomen mat hassan ni masuk bank bumi dan station kek london dulu cakap, mat hassan ni kuek main saham. Alaa... macam donald trump junk bond king dulu kan boleh jadi kayo dongan bermodalkan sedikit.

Lain kali Tian CHua tak yah nak sakit hati. Mat Hassan memang dah kayo sebolum jadi MB lagi.

Yang niiiiiiiiiii baru botol kah kah kah.


Waghih

Tanpa Nama berkata...

selain dari jual pasir, meniaga china doll.....boleh copek jadi kayo, Jang!

Tanpa Nama berkata...

DEN dah kato semak semua aktiviti Ketua Bahagian UMNO akan dapet nanti kegiatan mereka membesarkan tempolok mereka. Yang diyakini dapat kayao, harta, kesesangan fisikal hidup adalah Ketua Bahagian UMNO yang menjadi panglima dalam mempertahankan ketuanan Melayu. Mereka, semua Ketua Bahagian UMNO dari NAJIB hingga ke Ketau Bahagin kokak UMNO adalah orang yang paling berjaya menimati DEB dan pembangunan negara , rakyat lain cuma dapat subsidi baja, surau, masjid, bonus tahunan, jalan tar, hospital, anak boleh ke universiti, elaun atau insentif itu dan ini, tapi tak ada harta. Itupun orang Melayu majoriti masih pekak tak nampak asyik berdengun dengan ajaran agama yang dibawa oleh penganut Ketuanan Melayu.
RM 10 juta itu kocik jang! ada lai bosar yang diuruskan oleh Ketua Bahagian UNMO yang lain. Minta SPRM dan POlis pekak lagi bangan kito semak mereka!

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...apa??? 10 juta...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...allo kawan, 10 billion PKFZ pun tak ketahuan cerita lagi...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...ini baru 10 juta...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...kes terpencil...sudah tentu konsep pukimak akan diapply secara kunfayakun dan happy ending ever after...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...jangan salahkan sidratulmuntaha yang setkan...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...sidratul sana dia sudah bagi otak untuk berpk...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...apa? kubur asing2?...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...masuk nanti, jangan melalk ganggu jiran, sudah la...uk!uk!ak!ak!...

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...apa sulah jadi ini sarjen...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...pergi berjuang, angkat senapang, tapi kote dan jubur terkonteng-konteng tak sedar terlonden bagi awek cun tengok...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...eeee..tak malu!!!...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...tapi jangan takut, itu konsep pukimak akan diapply dan sudah tentu doa akan mudah saja dimakbul sidratulmuntaha punyer...uk!uk!ak!ak!...

Keylee Daud berkata...

haha jual pil kuat ko tuak? haha

Master Yoda berkata...

Merujuk kpd komen Tanpa Nama 07:11

kah kah kah...

dlm akaun bank ade 32 juta pon tak cukup lagi ka??

haiyo, manusia tetap manusia....

tamak = slh satu drpd naluri manusia

kah kah kah