.

Isnin, 12 Jun 2017

SALUT IRANSALUT

Iran hantar 100 tan makanan ke Qatar setiap hari
 | June 11, 2017
Qatar sedang berbincang dengan Iran dan Turki untuk mendapatkan bekalana makanan dan air selepas negara Arab Teluk memutuskan hubungan dengan mereka.

LONDON: Iran menghantar 4 pesawat kargo membawa makanan ke Qatar dan merancang untuk menghantar 100 tan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari, kata pegawai kerajaan Iran, berikutan kebimbangan mengenai bekalan makanan selepas pembekal terbesar Qatar memutuskan hubungan dengan negara pengimport itu.
Qatar mengadakan perbincangan dengan Iran dan Turki untuk mendapatkan bekalan makanan dan air selepas Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, Mesir dan Bahrain menuduh Doha menyokong terorisme dan memutuskan hubungan. Qatar berkata dakwaan itu berdasarkan pembohongan.
“Susulan sekatan itu…ke atas Qatar, IranAir setakat ini sudah menghantar makanan dan sayur-sayuran ke negara itu melalui 4 penerbangan,” kata ketua perhubungan awam di syarikat penerbangan Iran, Shahrokh Noushabadi, lapor agensi berita Fars semalam.

INI CONTOH

GARIS POLITIK

REVOLUSINER

MENYOKONG

KAWAN DALAM

KESUSAHAN

TANPA KIRA

BANGSA AGAMA

SALUT IRAN

MARGA SAUDI

MARGA AMERIKA

----------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

makan RASUAH kan baik???????????

Tanpa Nama berkata...

bro tt, dr qadrawi pernah kata iran syiah itu syaitan dan jahat..masakan dr qadrawi yg berlindung di qatar bole menerima pertolongan iran syiah..dimanakah kemaluan ahlusunnah wal jemaah..atau cakap tak serupa bikin..