Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Februari 2011

ANAK MUDA ARAB PILIH JALAN RAYA




DARI DUNIA ARAB
- guardian london



LIBYA
Protesters in Libya were planning to take to the streets for a "day of rage," inspired by uprisings in Egypt and Tunisia, but rights groups warned of a possible crackdown by security forces.

In a country where public dissent is rare, plans for the protests were being circulated by anonymous activists on social networking sites such as Facebook and Twitter, and it was not clear if the demonstrations would materialise.

BAHRAIN
Riot police firing tear gas and rubber bullets have stormed a landmark square occupied by anti-government protesters, driving out demonstrators and destroying a makeshift encampment that had become the hub for demands to bring sweeping political changes to the kingdom.
The main opposition group Al Wefaq said at least two people were killed in the pre-dawn assault on Pearl Square, which was littered with flattened tents, trampled banners and broken glass. There was no official word on deaths or injuries.


TENGAH HARI KELMARIN DI BAHRAIN



NOTA:
ianya bermula di tunisia
lari leila si first lady

merebak lari ke mesir
lari suzzane first lady

merebak ke yemen
merebak ke libya
merebak ke bahrain
merebak ke iran

anak muda menuntut pembebasan
anak muda menuntut hak
anak muda tidak mahu ditipu
anak muda tak mahu di kelentong
anak muda tak mahu di lebong

anak muda sudah jelas dengn first lady
anak muda telah anak mutah tengok first lady

kroni mula lari
kroni mula beli beg
kroni mula buat paspot

anak muda tak main pilihan raya
anak muda pilih jalan raya


DUA MINGGU LALU DI KUALA LUMPUR

MALAM TADI DI BAHRAIN

ANAK MUDA LIBYA PILIH JALAN RAYA




15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

JOM,JOM,JOMMM....JOM ROBOHKAN TEMBOK 50 TAHUN...

Anti TELAN berkata...

Berpolis-polis lah kamu sebelum kamu diPOLISHkan...kah kah kah

Bila kereta kebal dah masuk MANAMA, ini bermakna polis dah lumpuh

Bila polis dah jadi tikus, ini bermakna KERA jaan Bahrain tunggu masa nak LINGKUP...Padan muka...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

salam...saya melaporkan keadaan yg betul dari bahrain.
baru pulang dari pearl square bahrain dari subuh tadi selepas berjumpa kawan yg bekerja di embassy.

basically, protesters(syiah), pakcik2,makcik2,anak kecil sedang tidur...telah di tear gas kan oleh BDF (bahrain Defence Force).

haram...wallahalazim...mlm smlm king baru lancarkan probe utk investigasikan kematian 3 org protester. tp kenapa dia order shoot to kill lak pagi ni.

well, as a sunni, i dont give a fuck about what syiah wants to do in this country, tp BDF/government dah cross the line.
camner nak upload gamba bang?
2 mlm kemarin,aku bersama anak bini berpiket di sana.

menurut embassy of m'sia..maybe kami semua akan di evakuasi ke jeddah or doha.butooo laa...semua yg gi tu pasal sen byk ahh..

anyway, semalam di muharaq- pro-king sedang ber celebrate krn menyokong king.good-clean and fun.

yg bestnye..ari xkeje siakkk..cayalah...

i_refused
Kingdom of Bahrain
(fuck Shia- fuck melayu2 elit yg takut duit hilang-and fuck u bang..gua emel dr dulu xreply..butohh laaa..hahaha
but not the revolutionist)

Tanpa Nama berkata...

jom ..jom ..jom apa? kimak lu melayu...lu xtgk pagi tadi..sembang pandai..

anti telan-...lumpuh apa?...BDF ( pakistani army), amarika nye base fleet kat sini, saudi nye army baru masuk ikut hamad town td pagi..

lingkup mcmmana?
THIS IS NOT ABOUT PRTESTING AGAINST THE MONARCHY...THIS IS AGAINST THE SUNNI..

jgn jadi poser laaa...

i_refused

Stupid University berkata...

Ayuh! Mari kita turnkan Fat Lady of Malaysia! Dah tak larat nak galas dah! Kah! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

syabas untuk yang berani dan biadap
jangan jadi mat tikus

Tanpa Nama berkata...

Orang muda MELAYU lebih ramai pilih AFUNDI dan Undi One In A Million...

REVOLUTIONIST tak jalan di MALAYSIAL..

Cibai la anak2 muda malaysial..

Tanpa Nama berkata...

http://www.facebook.com/pages/Sejurus-PR-Menang-Tangkap-Pemimpin2-BN-ini/167015760009318

macam kenal jer gambo ni bang..

Tanpa Nama berkata...

bilakah nak merebak ke Negara China? ke Singapura???????kah3...tentu cina ni bilang..'takpolih meniaga ooooo..tatak untung galoohhhh..ooooo! hei, melayu sama melayu buat apa gaduh??????

Tanpa Nama berkata...

hei mat tanpa nama dari bahrain//lannnchooowlah! bahasa melayu kau,orang asli malaysia lebih baik..bodoh!

Saiful berkata...

iran yg betui amerika mau..dgn mula nya di mesir...

Tanpa Nama berkata...

Dengan terbunuhnya seorang warga mas oleh 4 orang dari UPP diKelantan,dengan keganasan polis membelasah penunjuk perasaan aman,dengan kemasukan FLOM kemesjid Putrajaya merayakan Maulid,dengan tidak menutup aurat,dengan kekecohan dimahkamah kes liwat Anuar,dengan kekecohan disiasatan suruhanjaya diraja kes Beng Hock,dengan kenaikan terus harga barang keperluan - tak lama lagi tembok UMNO/BN selama 53 tahun itu akan roboh.

zarm berkata...

1.Takziah Abang Mat
2.OUT OF TOPICS SIKIT:
Warga asing pemegang PR(IC Merah)dah kecoh2 dengan offer terbaru menukar ke IC Biru.Urusan penukaran di permudahkan dengan syarat...PANGKAH BN.
Hati kecilku berkata "KHAN NIN NEY BN"

Tanpa Nama berkata...

mas tt penghujung 70an jauh perjalanan luas pemandangan tergenang air mata, port klang penang suez livorno barcelona marseille lisbon cardiff liverpool london le havre bordeaux rotterdam antwerp hamburg esberjg santos angra dos reis tubarao geelong port hedland esperance burnie abbot point lianyungang kokura nagapattinam songkhla waduh mas nostalgia

Tanpa Nama berkata...

5th Fleet US Navy tgh pening nak kena pindah.
Kalau da masuk campur akan jadi perang besar nanti.
Kalau yer pun prang ni Syiah, apa hak nak sembelih dan belasah orang ni? Anjing pun kita tak boleh pukul setakat halau jer. Inikan pulak manusia.
Kalau baruah ISrael Amerika tu ko boleh jilat dan bela takkan rakyat sendiri kau nak sembelih?
Arab Saudi kena bantu sahabat Bahrain sebab ada 20% atau 6 juta Syiah di Dhahran dan timur Saudi sempadan dgn Qatar.
Berita terkini, Mak King Abdullah pun keturunan Syiah. So, dia berani arah tembak ke suku sakat dia di Dhahran tu?
Nampak gaya yang menang Hezbollah.
No wonder Israel tengah bersiap nak serang Lubnan sekali lagi.
Untung pemodal senjata.
Melambung lagilah harga getah.
10 bulan bonus utk staf Petronas.
Menyeringai Mahathir sebab anak dia akan jadi kaya dgn kontrak Petronas sebaris dgn Ananda Krishnan dan Vincent Tan.