Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 5 Mei 2012

ANAK MUDA TOLONG FIKIR DAHULU SEBELUM MENULIS DI FACE BHOOK




INI SATU LAGI CONTOH TERBAIK - CARA POLIS BUAT KERJA



AKTIVIS SISWA DITAHAN POLIS KERANA FACEBOOK - mikini

Seorang aktivis mahasiswa ditahan polis ketika hadir bagi membantu siasatan berhubung dakwaan berkaitan status laman sosial Facebook yang dikatakan menyokong tindakan supaya anggota polis dibunuh.

Khalid Ismath, 22, ditahan sejurus sampai di ibu pejabat polis kontinjen Kuala Lumpur ditemani ibu bapa, sanak saudara dan sekumpulan aktivis mahasiswa.

Khalid dalam Facebook sebelum ini menulis: "Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundingan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan."

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI LAH MASALAH PELAJAR..... kah kah kah........

kah kah kah...SURUH BACA BUKU... TAK NAK BACA BUKU... kah kah kah...

woit...MANA BOLEH ANGGOTA POLIS DI BUNUH.... kah kah kah....

kah kah kah... INI KERJA JAHAT....kah kah kah..

kah kah kah....INI KERJA GILA...... kah kah kah....

woit.... FIKIR LAAAA SIKIT....JANGAN IKUT PEERASAAAN.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU SEMUA POLIS DI BUNUH... SAPA NAK AMBIL RASUAH... kah kah kah..

kah kah kagh...MASA ROAD BLOCK.. SAPA NAK JADI KAKI PAU?... klah kah kah...

kah kah kah...KALAU SEMUA POLIS DI BUNUH SAPA NAK TEMBAK GAS PEMEDIH MATA?... kah kah kah..

woit... BANGANG PUNYA PELJAR... SURUH BELAJAR..LARI.... kah kah kah


MALAM INI JAM 9 RADIO BANGSAR UTAMA

- malam ini laporan demo tanah di johor bahru
- temu buat demonstran tanah
- berita berita melawan yang terkini

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=-1CG2LMS6tU&feature=related

tukartiub sudah jadi lambat.trucker dah hartal kat portklang.

Tanpa Nama berkata...

gampang kau TT hahaha

Tanpa Nama berkata...

Budak neh kena pikir dulu lah sebelum tulis.

Dua ingat x dew penyokong PR kew dikalangan anggota polis atau sedara-mara penyokong PR yg jadi polis?

Jgn lah generalized kan dengan perkataan *sume*. Ckp biaq berlapik lah sikit. Bukan ko sorang jew yang hidu gas atau dibelai.:)

pdrmjadah berkata...

agak2nya kalu ada pulis yg mak dia kena pijak beramai2 apa dia nak tulih dlm fb
in memori...
apr 26 - aminurasyid
jan 20 - a. kugan
sep 15 - mohd solihin
apr 26 - mohd sobri
mohd afham, norizan, shahril, hairul amri ........
anak muda, kalu nak bunuh org, join .....

Tanpa Nama berkata...

Klu semua polis dibunuh, jatuhlah ranking M'sia sbg sebuah negara paling selamat di Asia Tenggara! Tedalah pelabur dtg melabur di M'sia. Klu teda pelabur dtg, maka tdk dptlah M'sia nak bagi pelajaran percuma kpd rakyatnya. Olh itu hormatilah polis wlu pun selalu mengepau kita & selalu main keroyok membelasah demonstran... Wahai pelajar semua, jgnlah post yg bukan2 dlm facebook-lebih baik korang baca buku korang atau lebih baik korang jadi friend kpd ahjib gor!

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Dari satu sudut, pelajar ni harus kuatkan kesabaran. Ujian dalam perjuangan memang menyakitkan. Memang kasihan ibu dia. Tapi ... si ibu merestui perjuangannya walau pun tidak direstui UMNO.

Betul, tidak semua polis jahat. Tapi, polis yang ada hati nurani harus beritahu keadaan sebenar. Jangan bila dah pencen nanti, baru nak buka rahsia. Ini tidak adil. "Jangan tunggu waktu tua sebelum muda mu" Pesan Nabi ni.

Pihak UMNO sudah tentu mengambil kesempatan atas isu ini.

Pihak pejuang dalam Bersih atau PR, harus berhati-hati dan bak kata orang putih "Prepare for the worst".

Berita terbaru : TV3 siar seorang ibu yang menangis kerana anak dia tidak pedulikan dia lagi gara-gara menyokong PR. Ini serangan terbaru UMNO BN.

Tanpa Nama berkata...

tt,kalau tengok video ni memamg sakit hati gila..polis memang sangat menyedihkan..kalah yahudi..

Tanpa Nama berkata...

Kalau polis xde.. Rela ganti.. Lg kuat barua dia.. Hahaha

Tanpa Nama berkata...

polis konstabel miskin gaji kecikk..nak beli honda civic tak mampu..

dah pencen perut boroi baru nak cite gebang gitau rahsia itu ini..

dah tak laku la woii..takde mane rahsia nyee..takyah nak menipu..

takat level konstabel apa rahsianya..

takat cari orang curik ayam kampong toksah nak sembang lebih..

ajak gi clubbing tak brani pasal takde duitt..kecoh lebih.

kadiak berkata...

Sekali teringin nak kena debik oleh polis join jer bersih.kalau tak nak kena debik join lepak bangsar kedai mamak hisyam selalu lepak tu