Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 17 September 2010

SATU LAGI CARA UNTUK TIPU MELAYU





MUKA FACE BOOK




HANTAR MAKLUMAT KE LAMAN FACEBOOK SAYA JIKA TAKUT BUAT LAPORAN – melayau

Ketua Polis Selangor, Khalid Abu Bakar meminta orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan penyelewengan anggota polis di negeri itu tetapi tidak berani membuat laporan supaya menyalurkan maklumat berkenaan ke laman Facebook beliau.

Khalid berkata orang ramai mungkin takut diancam atau diugut jika laporan yang dibuat diketahui oleh anggota yang menyeleweng tetapi ini tidak akan berlaku jika ia disalurkan terus kepada beliau.

"Orang ramai tidak perlu takut melaporkan sebarang penyelewengan anggota polis kepada pihak berkuasa...kalau tak berani, terus berhubung dengan saya.


KAH KAH KAH..

woit… DIA INI BARU TAHU INTERNET KE ?... kah kah kah..

woit… KEPALA DIA INI BETUL KE?... kah kah kah..

woit… SUDAH BERAPA BANYAK LAPORAN POLIS DI BUAT…. kah kah kah..

woit… YANG MATI DALAM RUMAH PASONG BRICKFIELD BERAPA ORANG ?...kah kah kah

woit… YANG KENA BELASAH DI RUMAH PASONG SETUL BERAPA ORANG?.... kah kah kah..

kah kah kah…. POLIS TEMBAK ORANG RAMAI BERAPA SUDAH KOJOL?.... kah kah kah..

woit… KALAU NAK MAIN FB…. OKLAAA…. kah kah kah..

kah kah kah… INI MACAM NAK TUNJUK ADA FB…PADA BIK MAMA… kah kah kah

kah kah kah... MACAM PROJEK BODEEEEEEK... kah kah kah

17 ulasan:

Putra IJ80 berkata...

tumpang ketawa bole ker? kah...kah...kah. he! he! jgn maree!

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Makcik Felda nak tanya..FB tu natang ape??
Aku kata fulus banyak!
makcik kata ..memamg le..polis tak de yang papa kedana...

kah kah kah kioqq..eh tergigit lidah lak!!

Tanpa Nama berkata...

lanchow lu la kalid, apa jaminan rakyat tak di aniayai kalau buat laporan?di malaisie ni sapa lapor...... makan dan tidor pri kat hotel buku lima pekej 2 hari 2 malam, salah gaya macham raihan nyanyi: PERGI TAK KEMBALI!!!! yang kena lapor senang lenang celah kangkang chinadoll (kalau ada kad ahli amno la...)

IbnAbdHalim berkata...

Dia baru kenal IT dan FB. Kalau aku ada maklumat tobat aku tak hubungi dia lewat FB.

Akupun nak tumpang ketawa. kah...kah...kah...kah!

Tanpa Nama berkata...

selalunya orang yg bagi maklumat tu yg kena tahan polis !!

kah...kah...kah...

HantamSajaLah berkata...

Kah kah kah...

I Like

Tanpa Nama berkata...

TT,
Muruku telah pedas punggung dan tak tido malam.
Kita minta khalid siasat peguam suspek dlm kes bunuh sosilawati tu benarkah bukan kawan dia ( Muruku)?

takzim dari:
bakar arang
bukan bakar orang
P/S
Q:Kenapa orang India Hitam?
A:Sebab dia hidup semula selepas di bakar...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kakakaka....

bro isham, sey nak kobar hal si khalid ni...org mantin ni...kakakaka

ado cino di somban ponah buek laporan psl tanah dio kono ceroboh...khalid ni buek tak peduli pun...maso tu khalid jd kt pulis di n9

Tanpa Nama berkata...

apa? fesbuk? hahaha... nak bitau, dia ni pun takder keje tiap2 hari... asyik main facebook jer...

ataupun nak bitau orang2 kampung, yang dia sekarang ni, dah jadi orang yang haibat dah... ada apa2 hal, contact dia direct loh... sbb dah ada pangkat besau2 gitu..

bekas mandur dia pun tunjuk eksyen lepas bersara jer... masa blom bersara, telur kena pegang dengan KDN dan menteri2...hahahah

Yong berkata...

Anak sedara Yong masih belajor kat universiti minta kete kat bapaknya. Dia mengadu pada Yong kawannya anak sarjan polis pun ade kelisa (secondhand kot). Jadi takkan dia anak pegawai tak boleh?

Taknak bersangka buruk, Yong kata bapak kawan dia tu malam2 jual nasik lemak depan rumah.

Ah Beng Crosby berkata...

Dia kuat main farmville kat facebook, kah....kah...kah.

Tanpa Nama berkata...

Kalau CPO ni benar2 nak tolong rakyat, dia boleh start dengan kes2 yang dihuru hara Rakyat seperti kes Aminulrasyid, TBH, kugan dan sebagainya.

Kes2 ni kan orang kata polis yang salah.

Start lah tu bengang!

celaka punya polis...tak de maruah punya binatang

orang kampung

Tanpa Nama berkata...

Tengok apa jadi pada RPK dan Bala.
Beri maklumat sahih, tapi satu terpaksa lari ke England satu lagi menyorok kat India.
Sudahlah, ini FB semuanya mengarut.

Tanpa Nama berkata...

Yo tt..

Polisi kat kawasan rumah aku dok tahan mat bangla, minah indon, tok nepal kat tepi jalan...faham2 je ler..

Dulu aku ada buat report pasai kena pau dgn org..siap bagi no tel sipengepau tu.. Atas kesedaran dan prihatin agar tidak kena dekat org lain..
Report punye detailed di selidik pgwai penyiasut..sampai anak aku ngantuk tersenguk2..
Pastu sonyop, kentut pun tarak bunyi/bau..agaknya report tu dan terbakar kot ..tak pun old news paper ..pon pon pon..sulat kabar lama..
HAMPEH!!!

Tanpa Nama berkata...

karton betol la. lengkali boleh buat report tak yah gi balai.

Tanpa Nama berkata...

polis fb , polis f**k backside

Tanpa Nama berkata...

haha..polis mati kene langgar ko xpike..kene tembak smua.ape jadi kt anak2 polis mati tu ko pike x??ckp senang la