Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 21 Februari 2011

SELAMATKAN MALAYSIA DARI FLOM




BAKAL DUTA KE MONGOLIA?




NAJIB CABAR PAKATAN KEMUKA KABINET BAYANGAN - mkini

Najib Razak mencabar Pakatan Rakyat yang begitu berhasrat untuk memerintah negara supaya memperlihatkan bayangan kabinet mereka kepada rakyat.

Namun beliau berkata kalau di negara luar, penubuhan kabinet bayangan di kalangan parti pembangkang merupakan satu perkara biasa.

"Di Malaysia kita cuma ada kabinet kerajaan sahaja. Pembangkang tidak mampu dan tidak tahu untuk memberikan portfolio kepada tokoh yang sesuai di kalangan mereka," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


APA YANG PASTI DALAM KABINET PAKATAN:

tidak ada mat mongol
tidak ada rottweiler
tidak ada malikul sembab
tidak ada pundek pundek pundek
tidak ada raja porno

paling pasti:
hanya satu perdana menteri
hanya ada satu menteri pertahanan
hanya satu menteri pelajaran

yang paling paling pasti:
tak ada bini buat huru hara
tak ada janda mengaku dara

paling paling paling pasti:


tidak ada sesiapa yang gila nak jadi fat lady of malayia
kah kah kah

hanya satu belum tentu:
siapa yang akan menjadi duta ke mongolia
kah kah kah


SATU JEMPUTAN


13 ulasan:

Jazman Ariffin berkata...

Despise him as you may, credit must be given where it is due. Najib has a point. PR has yet to reveal a shadow cabinet, it only has 'committees' that 'monitor' the respective Ministries. The results of these so-called 'Committees' have yet to be seen.

For example, Pakatan's inability to formulate an alternative budget for 2011 is telling. Their excuse of "the alternative budget we prepared back in 2009 is for two years and is still relevent" does not hold water. Mana ada negara buat belanjawan sekali setiap 2 tahun?

Pakatan does not have enough competent MPs to form a shadow cabinet. Pakatan takut kalau ada 'shadow cabinet', MP Pakatan pun akan nampak dan bunyi bodoh (macam MP dari BN). Kalau Kabinet tak competent, dan Shadow Cabinet pun tak competent, what's left for the malaysian voter?

Also notice how Pakatan Rakyat has consistently skirted the 'Shadow Cabinet' issue. If you remember, this is not the first time this issue was brought up. It was even brought up during several PR council meetings back in 2009 & 2010 but summarily dismissed.

Tanpa Nama berkata...

Aasalamualaikum Broo .. Asalamualaikum semua .. Setuju Sangat ... Mudah-mudahan berlaku lah apa yang broo katakan itu .. Amin

Tanpa Nama berkata...

kalo dimaklumkan kabinet bayangan, najiburit ni bukannya nak bagi pujian, akan dibantai dan dibuat bahan lawak saja dalam akhbar UMNGOK TOTOK..

kalo pakatan mengikut rentak najiburit ni jugak, sahlah PR memang sebuah parti yang bangang!

Aloq Setaq berkata...

Tudiaa tukaq tiub dah mula putaq belit. Pusing pusing tak pi mana pun. Pi mai pi mai tang tu jugak.

Asyik asyik duk melawak kabinet Pakatan tak dak itu tak dak ini. Piirahhh!

Kalau berani habaq mai sapa jadi Menteri Kewangan? Pertahanan? Pelajaran? Timbalan PM? Awat susah sangat ka?

teganu kite berkata...

isamudeng,

guane gamok bile nok buke blog mung, keluor CONTENT WARNING?.. menatang ape pulok ni, macang blog dok jenih je.

dok payoh kkabor la kabinet bayangang ke mat najik rosmoh ni. tapi geng nelayang teganu doh tahu kabinet pakatang. janji kerje kuat, menang & tunggu mase ke petere jaye.
nok tanye mung siket; kalu rosmoh yang amat sehat tu, kalu nok same dengang ikang, ikang mende?.. tulong jawab

Tanpa Nama berkata...

PM : Bini perdana menteri
TPM : Bini perdana menteri
Menteri Pelajaran : Bini perdana menteri.
Menteri Luar : Bini Perdana menteri
Menteri Burit baru lah perdana menteri.

kahkahkah

gila bayang betol la..gi pa chung cheng la...buat2 sibuk pulak

Tanpa Nama berkata...

orang2 umno ni mmg sentiasa bangang termasuk menteri2nya sekali selalu depa sebut.."saya cabar dia turunkan harga minyak".."saya cabar mereka buat universiti"..."saya cabar PR buat jangan hanya tau bercakap saja"...disambut gelak ketawa orang2 dan penyokong bangang gak...buat2 xtahu siapa yg 'berkuasa' di pusat sama mcm kabinet ni..yang bodoh2/kalah/rasuah/dll diangkat jd menteri...tu pasal mlysia jd mcm ni!!!

Tanpa Nama berkata...

apa pasal dia tak cabar supaya rakyat "naik minyak"?

kalo berani, cabar la rakyat "naik minyak"!!! baru kelas gituh..

Tanpa Nama berkata...

Duta ke Mongolia: yang layak cuma RPK !

Stupid University berkata...

Ayam tua pondan berkokok berderai-derai, ekor bergelumbang dengan najis! Kah! Kah! Kah!

Aloq Ketaq berkata...

Tu dia!! Si Aloq Setaq dah mai nak putaq belit kat blog Tukaq Tiub pulak dah. Mampuih kena bantai kat blog Kedahlanie... dia mai sorong kepala kat sini pulak. Jom kita pakat luku ghamai - ghamai si pencacai karat biru ni...

Tanpa Nama berkata...

teganu kite,
Jawapannya ialah dugong. Kah!kah!kah!

Tanpa Nama berkata...

alor staq weiii

cuba bayangkan macam mana angkut barang keluar dari rumah kat putrajaya

syiokkkk ooooo!
boleh keluar lemak
boleh kurus badan