Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 15 Mac 2011

HANYA INI JAWAPAN RAKYAT




KALAU ANGKUH INI JAWABNYA!!!




TPM : MALAYSIA AKAN TERUSKAN CITA CITA NUKLEAR - mikini

Di sebalik kebocoran radioaktif di Jepun berikutan gempa bumi kuat yang mengegarkan negara itu, Malaysia tetap dengan cita-citanya membina loji tenaga nuklear, kata timbalan perdana menteri, Muhyiddin Yassin.

Katanya agensi tempatan akan melakukan yang terbaik bagi menjamin keselamatan di dua loji tenaga yang dijadual dibina di negara ini.

"Semua negara di dunia memantau dan meneliti perkembangan di Jepun.Yang penting ialah soal keselamatan negara dan rakyat. Jadi dalam soal ini kita ada agensi yang bertanggungjawab. Mereka tahu apa yang mereka lakukan dan kita yakin mereka melaksanakan yang terbaik," katanya.

jawapan:
rakyat malaysia akan teruskan cita cita
untuk menghumbankan gerombolan dan
sekutunya!!!

bagitu angkuh dan sombong
bagitu sombong dan bongkak
seperti firaun di mesir
seperti dirinya wakil tuhan!!!

nota:
anak muda
sedia bangun melawan


49 ulasan:

ECD berkata...

bila bangang yang bercakap mmg inilah hasilnya..sudah bangang nak cuba bangangkan yang lain dgn riak dan bongkaknya. muka sembab ni kalau naik PM jahanam negara. kita humbanlah dia cepat2!

James Iha berkata...

Pasti rakyat akan bersetuju sebab negara kita jalankan pembangunan terancang dgn teknologi hijau dan menepati kehendak almsekitar and perubhan iklim. Justeru itu tidak akan timbul soal kebocoran radiasi nuklear akibat gempa bumi dan tsunami krn teknologi hijau mampu menghalang kejadian gempa dan tsunami. Kita juga mempunyai pakar2 jurutera yg mampu menjamin keselamatan rakyat dan mahir dalam soal pembinaan bangunan2 wpun kelemahan ketara hanya pada stadium atau bumbung2 shj.

Tanpa Nama berkata...

mcm mana nak humbankan gerombolan apabila orang-orang diperbodohkan dengan janji gerombolan? Tengok Merlimau, Tenang dan Kerdau..! Hanya tunggu untuk bencana timbul baru mereka akan sedar, masa itu sudah terlambat.

Tanpa Nama berkata...

pasti melawan.. ayoh
jalanraya...
tt.,gerakkan!!!!
humban grombolan

PeminatFLOM berkata...

TT... ni berita best...

Oil near $99 as Japan nuclear crisis worsens
by ALEX KENNEDY Associated Press
Updated 05:06 PM Mar 15, 2011
SINGAPORE (AP) - Oil prices slid to near $99 a barrel Tuesday in Asia as traders fled risky investments after a third explosion in three days at an earthquake-damaged Japanese nuclear plant triggered a radiation leak.

Benchmark crude for April delivery was down $2.09 at $99.10 a barrel at late afternoon Singapore time in electronic trading on the New York Mercantile Exchange. The contract added 3 cents Monday to settle at $101.19 on Monday.

In London, Brent crude was down $1.96 at $111.77 a barrel on the ICE futures exchange.

kesimpulannya,ADAKAH REGA RON95 AKAN TURUN MALAM NI? aku nak gi tidur la jap,kot kot mimpi ini menjadi kenyataan..wakakaka...
HIDUP!! HIDUP!!
HIDUP FLOM!!

cicit ngah layor berkata...

Saper ker yg bercakap pembangunan yg tak seimbang diJepun menyebabkan tsunami?Molotnyer yg bercakap atau ****atnyer yg bercakap? Dah ditentukan akan terjadinyer tsunami disitu,dan kebetulan pulak ader rektor nukler.Sekaghang 3 buah dah pecah dankesan radiasinyer tak mudah utk lenyap.Sekaghsng kepaler2 ngok di sini sebok nak kan juger buat rektor nuklear disini.Konon,org yg mengendalinyer org2 pakar,jamin selamat.Wooii kepaler anggok,Malaysia ni kecik benor...ngeghuit diAcheh,kiter dah pecah bersepah.Tak kan tak ingat lagi,bender dah jadi.Komer tau ker yg gemper bumi tak kan jadi disini atau dikeliling kiter.Sedangkan stadium yg baghu dirasmikan pon bulih ghontoh walau po tak ader gemper bumi.Tak pyh ler lobi melobi,buat ceghiter elok2 pasai nuklear ni....teman tetap menjadi penentang,sbb teman tak ader kerajaan langit mcm ayah pin.Kalau jadi aper2 bulih laghi naik kelangit.

wali nikah berkata...

wakil tuhan yg sebenar tidak seangkuh mu najib..

Tanpa Nama berkata...

negara kita ni berada dalam lingkungan kawasan gempa bumi bukan jauh sangat dgn indonesia yg selalu kena gempa bumi jgn jadi bangang sangat.nak buat logi nuklear nak mampos ke apa.nyawa rakyat jadi taruhan..

Tanpa Nama berkata...

sisembab bangang ni mestilah kena teruskan semasa masih berkuasa ni...barulah boleh masyuk n TELANCLEAR ,,,bayangkanlah kalau kos loji RM5 BILLION...RM1 BILLION MESTI SEMBAB NI TELANCLEAR NAK MAINTAIN KESEMBABAN KEKAL SELAMANYA...KALAU TUNGGU PR MEMERINTAH MELEPASLAH...PERKASAM N PUKIDA TOMPANG SEMANGKUK SEBAB TU SENYAP SEPI JE

Tnarof berkata...

Rakyat mana tu???? Siam???

Tanpa Nama berkata...

lu pukimak james, sekor lagi balaci gerombolan..... dah bodoh jangan nak bodohkan orang lain, cukup2 ko sorang je bodoh.... sape jurutera mahir tu, tak lain tak bukan spesis kangkong...

Tanpa Nama berkata...

TT.
Tiupkan semangat untuk humbankan BN/UMNO.

Orang Kg. Baru sudah mulai bersuara tentang hak mereka..

Bukan sahaja anak-anak muda perlu bangun..

Seru kepada semua kaum dan peringkat supaya bangun..

Ayuh.. kepada yang masih boleh bangun berdiri..
kITA SEMUA WAJIB BANGUN..BANGUN BERSAMA-SAMA.

Tanpa Nama berkata...

ayuh ke jalanraya!

Tanpa Nama berkata...

ayuh ke jalanraya!

bukan kita sahaja,
malah rakyat negara Asean lain pun akan bantah habis-habisan!

Tanpa Nama berkata...

sy tak setuju. sy sorg kakitangan kerajaan tp sy tetap tak setuju!

Siti Nur Amirah berkata...

sedia!sedia!jgn lupa inform awal2..kalau weekdays boleh apply cuti..heheheh..;')

!!! berkata...

Mari Melawan Mereka!!!

Tanpa Nama berkata...

Apa tunggu lagi anak2 muda.
Mari kita ramai2 turun ke jalanraya.

dergunung berkata...

Inilah masanya.
Sebelum dibina loji nuklear tu, apa kata pemimpin yang nak sangat loji tu pakat ramai-ramai buat lawatan mengejut, sedut sorang sikit radiasi tu, kalau selamat barulah boleh kata soal keselamatan akan menjadi keutamaan.Jepun yang berkali ganda lebih maju pun tak boleh lawan kuasa Allah, inikan pulak firaun-firaun kat sini. chit poodah.

Tanpa Nama berkata...

teknologi hijau tidak akan mampu membendung gejala rasuah yg sdh berakar umbi dikalangan pemimpin negara.inilah kelemahan besar negara.

tendou86 berkata...

patut hantar jea si sembab ni kt tempat bencana jepon tu..lepas kene exposed radiasi..kte tengok..boleh ke sembab ni sombong & bongkak lagi

Tanpa Nama berkata...

dah suruh FLOM bercakap pasal jepun mmg hancurlah. Rosmah tu sape??? perabis duit rakyat tahulah.

Tanpa Nama berkata...

kami rakyat dah takde pilihan lain selain daripada pilihan jalanraya...kita kena pamerkan kuasa rakyat kepada para gerombolan bahawa gerombolan tiada pilihan lain selain dari merasa KUASA RAKYAT...

Tanpa Nama berkata...

memang angkuh gila. mcm bagus! kpala otak pk duit je. teruk!

Tanpa Nama berkata...

Si Rosmah Badak nak ajar Jepun tentang teknologi hijau dan pembangunan mesra alam, kak,kah,kah

Tanpa Nama berkata...

"James Iha berkata...
Pasti rakyat akan bersetuju sebab negara kita jalankan pembangunan terancang dgn teknologi hijau dan menepati kehendak almsekitar and perubhan iklim. Justeru itu tidak akan timbul soal kebocoran radiasi nuklear akibat gempa bumi dan tsunami krn teknologi hijau mampu menghalang kejadian gempa dan tsunami. Kita juga mempunyai pakar2 jurutera yg mampu menjamin keselamatan rakyat dan mahir dalam soal pembinaan bangunan2 wpun kelemahan ketara hanya pada stadium atau bumbung2 shj."


JAMES LHA bangang! ko telan jer la loji nuklear ko tu.

megat dewa berkata...

Tolong tanya dia balik. Yang bina loji nuklear kat Fukushima tu kontraktof kelas F aje ke ?

amahnoon berkata...

Only with BIG multibillion dollar project such as MRT, Skyscrapper, Nukelear power generator, cross-state watertreatment etc etc they can make a killing. Imagine if only they take 10% upfront.

Tanpa Nama berkata...

adoyai, bila lagi....asyik nak nak saja....aku dah tak sabar nak jadi otroman nanti...

panglima apopo berkata...

takkan nak buat 2 loji aje?

buatlah banyak2....senang sikit rakyat marhain nak punggai gerombolan dan sekutunya dalam loji tu...

pergi jahanamlah sama gerombolan dan loji nukler tu..

Tanpa Nama berkata...

SEDIA!!!

INILAH KERA-JAAN KAPITALIS KRONI PUKMAK...TAKBUR DAN RIAK.

SEDIA!!!!ANAK2 MUDA.

READY FOR THE NEXT REVOLUTION! HAIL HAIL

Tanpa Nama berkata...

beruk2 pakatan hahahahahahaha
melalak ler korang.....
gi la kat jalan raya tuhhhh
mmg tempat korang pun

PeminatFLOM berkata...

aku berani bet kerat jari malaysia ni takkan ada revolusi rakyat. Selagi takde rakyat yg mati dibunuh beramai2 waktu berdemo,jangan mimpi le seluruh rakyat malaysia ni nak ikut join berdemo sama. takut sangat kalau takleh makan,takleh gi keje,takleh gi shopping kalau ada demo besar2an.
TT,ko kalau jumpa nuar berahim,ko cakap kat dia,anak muda dari kedah tanya ni, kalau PR memerintah,apa dia nak buat dengan pemerintah skang ni yg korup, pembaca berita yg bias dan takda jatidiri skang ni dan ramai lagi la..ko sendiri pun tau sapa yg nyakitkan hati penyokong PR saban hari. Adakah nak maapkan je diorang setelah ditindasnya rakyat selama 50 thn,atau hukuman setimpal menanti mereka? dah bertahun dah aku dok tunggu apa cik nuar nak cakap dalam hal ni. Ni idak,nak dekat PRU nnt la ada mangkuk2 umno yg insap and join PKR,dah bertahun2 dan org dok berjuang,last minute baru ko nak join,patutka?dibagi jawatan lak tu...mmg celaka haram jadah.aku marah ni....by the way,tak turun jugak ron95...kata ikut rega pasaran dunia.mmg celaka....

Tanpa Nama berkata...

seperti yg aku dah cakap sebelum ni (dan juga bro tt & kawan2 lain di sini):
.
rakyat didulukan untuk dikemudiankan hasrat & pandangan mereka...

nasib badan... dapat KERA bangang yg berlagak yg menyusahkan orgramai dan masih tak mampus2 lagi walaupun umur dah menjangkau lebih 50tahun...
dah lama dahhhh..
dulu, kini dan selamanya,
bangang, diperbangang, membangangkan...

p/s:
Justeru itu tidak akan timbul soal kebocoran radiasi nuklear akibat gempa bumi dan tsunami krn teknologi hijau mampu menghalang kejadian gempa dan tsunami. Kita juga mempunyai pakar2 jurutera yg mampu menjamin keselamatan rakyat dan mahir dalam soal pembinaan bangunan2...

dan jika ditakdirkan, yakni disebabkan an act of God, berlaku juga kebocoran, yang tidak dapat dielakkan, kerana ketika itu kelak kita kena segera insaf bahawa kita semua manusia yg tiada sunyi dari kesilapan, dan semua itu suratan takdir, di mana tiada mana2 pihak harus dipersalahkan, dan tiada siapa harus mula menuding jari, dan saya beri amaran, jangan pula mempolitikkan isu ini kelak, maka sesungguhnya ketika itu negara dan rayat tidak perlu bimbang dan gentar, kerana ketika itu kelak kita perlu bersyukur kerana negara kita 1malaysia dikurniakan Tuhan keamanan dan kemakmuran, serta dikurniakan pula pemimpin2 besar yg berkaliber seperti Bik Mama atau F.L.O.M. iaitu laki najibabi, yg kelak boleh digunakan kebesaran seperti itu untuk menyumbat kebocoran tersebut, jika berlaku...

-average joe-
klakka-la.blogspot.com
klickdefella.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

revolusi!

revolusi!

revolusi!

kita gerakkan semua sendi ke jln raya!!!

Khun Pana aka johanssm berkata...

Kalau janakuasa loji nukelir bocor diMalaisia.
Semua akan terjejas dan semua akan kena rachun radioaktix .
Yang bahlul ,yang kang Kong , para ularsemak dan yang banggang pon akan kena rachun tersebut.
Kumpulan Mamak , kambeng, lembu , ayam , itek dan lain lain pon akan mampos.

Tak kira bangsa, agama, kepecayaan,warna kulit, jantina dan jenis yang sama dengan buntot saiful akan kena rachun tersebut.
9 Rajagopal pon akan mampos bersama-sama.


***Sekiranya kita buat Demo Anti Nukelir , pasti akan dapat sambutan meriah.
Sebab polis , tentera & keluarga mereka pon akan mampos bersama sekiranya kena rachun radioaktix.
Ini hakikatnya.

rakyat sengsara berkata...

si sembab n konco2 yg bodo lagi bangang.. DUIT punye pasal, negara terancam.. ape yg diorg pk, kalu nuklear bocor, bole lari luar negara, duit banyakkk.. rakyat, mampus hang la..ade duit,leh la joint lari skali.. bik mama pun satu hal, bole salahkan jepun sbb malapetaka tsunami.. hahaha..macam la genius sgt..

jimmy chamberlin berkata...

hahaha rilek la geng.

aku rasa mamat James Iha ni cuba jadi sarcastik buat lawak bahan kan PM Rosmah. bila dia cakap negara kita ada pembangunan terancang dengan teknologi hijau.

tapi kalau mamat ni betul-betul bangang memang memalukan smashing Pumpkins la

Tanpa Nama berkata...

apa pakar2 atau engineer nuklear buleh buat dengan kehendak alam (kalo tak mau sebut kehendak yang Maha Esa pun)?

sudah meletup, mana kita nak lari? lihat footage tsunami jepun tu, lihat sendiri kereta2 dan manusia cuba melarikan diri dari arus ombak 5-10 meter tu.. kalo itu pun tak sempat nak lari, inikan pulak bahaya nuklear.. lihat footage kat youtube pasal Chernobyl yang sudah jadi GHOST-CITY... bukan kerana tak ada siapa berani tinggal kat bandar itu lagi, sebab radiasi bandar hantu itu terlalu tinggi! jangan jadi bangang tak tentu hala pasal radiasi..

yes berkata...

Assalamualaikum / Selamat sejahtera

Sembab bangang satu hal, tetapi bagaimanakah kita nak mengubah pemikiran rakyat yang terus menerus menyokong wakil wakil rakyat yang bangang, yang tak gunakan otak, yang ada motor kat bibir dan hanya boleh berkata ya bila boss mereka bercakap, yang ada spring kat tengkok dan terus menganggok bila ketua mereka berkata sesuatu?
Bagaimana kita nak beri kefahaman pada rakyatkesetiaan kita bukan pada party tetapi pada negara?

puyuh berkata...

si james tu bagi ayat sinis la korang woi.itupun korang susah nak paham ke.dah berapa lama baca tukar tiub ni woi!!takkan tak paham paham lagi.kah kah kah..

nota: tt tolong ajar depa ni cara nak baca komen.

Tanpa Nama berkata...

Rosmah ....
LANCHOW LAH..
Buat malu Malaysia ada 1st Lady perasan pandai..
BANGANG NAK MAMPOSS..

Tanpa Nama berkata...

geng..
cube baca ayat james lha tu betul2...aku rase dia melawak@menyindir..pemimpin2 yg gile kan nuklear ni...

Tanpa Nama berkata...

Guys, James lha tu tak being sarcastic kepada Ucapan FLOM regarding tsunami that day lah.. http://www.freemalaysiatoday.com/2011/03/15/green-rosmah-hit-by-twitter-tsunami/

James Iha berkata...

jimmy chamberlin berkata...
hahaha rilek la geng.

aku rasa mamat James Iha ni cuba jadi sarcastik buat lawak bahan kan PM Rosmah. bila dia cakap negara kita ada pembangunan terancang dengan teknologi hijau.

tapi kalau mamat ni betul-betul bangang memang memalukan smashing Pumpkins la

...Thanks J.chamberlain. Nampaknya provokasi aku berjaya ler..Bila nak jamming sekali..hehehehe..

aku berkata...

gua ni memang tak suka nak ke jalan raya buat demontrasi.. gua nak demo dalam hati jer.. tapi kalau bab loji nuklear ni nak buat jugak.. gua tak keberatan nak turun jalan..

aku lagi berkata...

Building nuclear plants: Expensive and daunting
Before the recession, electricity demand was growing in the United States, and it's expected to grow 20% in the next 20 years, according to the U.S. Energy Information Administration.

But it's increasingly difficult and costly to build new power stations, especially nuclear ones.

The Obama administration has fully endorsed nuclear power, and has allocated billions in loan guarantees to help the industry build new plants.

Energy Secretary Stephen Chu, himself a Nobel Prize-winning physicist, sought to reassure the public Tuesday that the country's nuclear plants are safe.

"The American people should have full confidence that the United States has rigorous safety regulations in place to ensure that our nuclear power is generated safely and responsibly," said Chu, according to the text of his prepared testimony before a House subcommittee.

But for critics of nuclear power, the ideal situation would be to have all U.S. plants closed.

The lost power, they say, could be made up from natural gas in the short term and sources like wind or solar in the future.

"There are always vulnerabilities," said Michael Mariotte, head of the Nuclear Information and Resource Service, a watchdog group. "We think there area better ways to produce electricity."

sumber: http://money.cnn.com/2011/03/15/news/economy/nuclear_plants_us/index.htm

Stupid University berkata...

Kalau dah bodoh mengaku sahajalah! Tak payah nak terhegeh-hegeh pertahankan benda nie! Lagi buka mulut lagi nampak kebodohan! Kah! Kah! Kah! Cuba tengok negara lain seperti Thailand, Indonesia, ada diaorang kecoh nak gunakan nuklear? Cit! Podah punya TPM!

Tanpa Nama berkata...

suruh mat sembam buat loji tu kat belakang jamban dia...atau kumpul org 2 yg dok undi depa ni dok satu tempat then buat loji tu kat sana.org mcm mat sembab ni pun dia org boleh percaya...org Umno dah mmg bodoh tapi bodoh lagi sapa yg dok pangkah depa ni...