Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 20 November 2009

MALIKUL BERFATWA LAGI



WAK SEMBAB JADI CHINA




KALAU SAYA CHINA SAYA TAK SOKONG MCA – the star

Umno may take on the role of helping the Chinese community if MCA continues to be embroiled in crisis, said its deputy president Tan Sri Muhyiddin Yassin.

The Deputy Prime Minister said it would not be right for Umno to play the role of the MCA in trying to bring in the support of the Chinese community to Barisan Nasional, but that the coalition could not afford to lose its link with the Chinese.

“If I were a Chinese, I would also not support the MCA.

YANG INI UNTUK MUHAMAD TAIB BACA

Muhyiddin Yassin berkata, Umno mungkin terpaksa mengambil alih peranan MCA dalam membantu masyarakat Cina jika kemelut kepemimpinan parti itu yang kini bertambah gawat tidak diselesaikan segera.

Dia berkata, Umno tidak mahu campur tangan, tetapi bimbang masalah dalaman MCA akan memberi kesan negatif terhadap Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.

"Saya berniat baik dan bukan mahu campur tangan. Tetapi saya bimbang dengan masalah MCA, parti yang senior dalam BN. Sokongan masyarakat Cina sangat penting dan kritikal untuk mengukuhkan BN.

KAH KAH KAH…

woit… APA SUDAH JADI… kah kah kah..

kah kah kah… MALIKUL SEMBAB NAK JADI CHINA PULAK…kah kah kah..

kah kah kah… NAK BERFIKIR MACAM CHINA PULAK… kah kah kah..

woit… KALAU MALIKUL SEMBAB JADI CHINA…TENTU KENA BELANGKONG…. kah kah kah..

kah kah kah..KALAU SEMBAB JADI CHINA… ABIS SEMUA CHINA LARI BALIK TONGSAN… kah kah kah..



11 ulasan:

Sudin berkata...

Chukong-chukong china ni dah tak chukup makan isham ooiiii..!

Kepala lanun dah pening.....kah,kah,kah....
terbarai,terbongeng.....pechah berantah....akan keluar nanti nama mamak auta keling...suduyono suwardi lee leong sik,hermawan lim keng yaik,heryanto su koon.....kah,kah,kah......

Babi haram....pantat china tak haram....apatah lagi jubur altantuya lagi najib suka.....kah,kah,kah.....duit dan burit itulah kesukaan gerombolan Umno/Bn......

Dah....dah ikut perangai auta keling mamak mahafiraun....semua putera,puteri MCA menangis air-mata buaya......kah,kah,kah.....
menangis konon.....!!!!!

kemaruk berkata...

BM tu pun untuk zainudeen maideen baca.

Tanpa Nama berkata...

KAH KAH KAH
Mana seorang Cina suka muka penuh daging? Al Malikut Sembab apa U kata ini? bagui jaga gerombolan dulu..jangan campui tange denga mca..mca ade pemimpin berkaliber dari U la Mat Sembab..tebal daging muka!!!.

Tanpa Nama berkata...

Bunyi kata malikul sembab dah mula gerak orang Johor anti najis? Kata orang kuat tong taik johor jangan tukujut kalok Johor jatuh ke PR dalam pru13!

Tanpa Nama berkata...

alaa..... gambar budha boncit pulak ditayangkan....

malang sunggoh mat sombab ni. dah ada ikon ruponyo... keh! keh! keh!

Johan berkata...

ni nasihat dari Apco Worldwide ke?kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

ooooo... nak masuk campur mca pulak. nanti mcs lari karang. Nak harapkan johor dan pahang je tak jadi, jage-jage sikit ni.

Tanpa Nama berkata...

alaaa...semua orang tau isham oiii.. malikul-sembap tu berminat nak masuk MCA sebab nak belajar ilmu dari Chua Soi Lek.. Bila kalah PRU13 nanti boleh buka kedai DVD 18XXXX

Tanpa Nama berkata...

TT,

Aku belom jadi kafir lagi....pasal solat jumaat belom pernah tertinggal 3 kali berturut2 dgn sengaja. Payah2!!!!


~tut tut~

IT dot mai berkata...

bagus lah engkau belom jadi kafir lagi....solat jumaat belom pernah tertinggal 3 kali berturut2 dgn sengaja. So apa yang payah sangat2nya!!!!...bagus lah tu semoga menjadi contoh kepada semua orang..tapi apa objektif nya komen kat blog TT ? hanya sekadar nak bagitau engkau tak kafir???...

Atau mungkin engkau nampak date/time stamping yang tertera pada post2 tulisan TT berada dalam waktu solat jumaat?? so engkau anggap TT tak solat jumaat lah yer??..

Sungguh malang nasib engkau wahai tanpa nama..elok lah engkau bertaubat, bersihkan diri dari dosa2 memfitnah orang.. sia2 je lah pahala tak tinggal solat jumaat 3x berturut2 tanpa sengaja engkau tu..

Sebelum ini forumer2 lain banyak juga mempertikaikan...langsung terus menyerang TT..

Tak kisah lah tu, aku cuma nak menyarankan, supaya korang yang cepat melatah tu cuba punyai blog sendiri dan cuba post korang punya topic2 dan lepas tu tengoklah TIME yang tertera..tak akan sama dengan masa sebenar yang korang post tu..

tak tau la kalau korang ada server sendiri atau contohnya GOOGLE tu nenek korang punya.

cuba2 lah dulu..

Tanpa Nama berkata...

ong-tee-kiat-dulu-kawan-raja-burong-tiong-spesis-sarawak dah bergaduh dgn financier yg sebelum ni sponsor besar dia bila berkempen...
sebab tu liow-anak-burong-tiong-paling-baru-mari beriya2 nakkan pemilihan baru jawatan presiden mca, financial backing dari sarawak yg dia dah ambilalih dari kesempatan tu sudah cukup jamin dia pulak menang & naik kalau ada pengundian kali ni...

soalannya:
adakah ayat2 al-sembabi dan jugak al-najib**i dalam media yang terang2 tak suka tindakan ong-tee-kiat-suka-ulang-ayat-2-kali (bila otk selamba cantas kedudukan dan nilai liow-anak-burong-tiong-terbaru), adakah ayat2 itu menunjukkan perasaan sebenar kepala2 gerombolan umngok bahwa mereka mahu otk dikapankan segera (sebab otk dah mula pecah tembelang isu mega pkfz)?

atau adakah ayat2 itu sebenarnya 1lagi kelentong dan pura2, sebenarnya mereka suka otk dan chua-soi-sok-sek-lek duduk pimpin mca, jadi mereka boleh genggam erat telor ketua2 mca yg ada kes supaya terus ikut telunjuk umngok dan jgn cuba lebeh2 nak melawan macam pembangkang?

susah gak baca kelentong politikus ni!
(sebab depa bukan guna bahsa kita daa,
depa guna bahsa tikus daa!)

walau apa pun, siapa2 yg belum baca pelajaran percuma macammana nak mengelentong,
sila layari blog saya - hanya klik di bawah ini:
klakka-la.blogspot

kalau tak boleh klik, sila copy&paste alamat url ni di browser anda:
http://www.klakka-la.blogspot.com/