Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 November 2010

AGENDA TIPU MELAYU




TEMBAKAN MACAM INI KE ?



nota:
kalau macam ini
pasti lebih hebat
dari kesah cinta maut
bonnie dan clyde

kalau hollywood tahu kesah ini
pasti tahun depan ada filem
bertajuk : Les Malasie les Fou
kah kah kah



KERETA AMINULRASHID ADA 32 KESAN TEMBAKAN : SAKSI – berita hairan


Mahkamah Tinggi di sini diberitahu, ada 32 lubang atau kesan tembakan ditemui pada kereta Proton Iswara Aeroback putih yang dipandu seorang remaja, Aminulrasyid Amzah, yang mati terkena tembakan, April lalu, ketika diperiksa seorang ahli kimia dari Jabatan Kimia.

Saksi Pendakwaan ke-24, Ketua Unit Senjata Api dan Kesan Alat, Seksyen Kriminalistik Bahagian Forensik, Jabatan Kimia, Dr Shaari Desa, berkata lubang atau kesan tembakan itu ditemui dari arah belakang pada cermin belakang, belakang kereta, sisi belakang kereta, ekzos, tangki minyak, bawah kereta dan pada tayar kereta berkenaan.

Beliau menjawab soalan Timbalan Pendakwa Raya Mohd Dusuki Mokhtar, berkata kereta itu diserahkan pegawai penyiasat, Asisten Superintendan Abd Halim Ismail pada 5 Mei lalu untuk diperiksa dan hasil pemeriksaannya, beliau menemui tiga jenis kerosakan iaitu kerosakan akibat pelanggaran, tembakan dan kerosakan lain.

Dr Shaari memberi keterangan di hadapan Hakim Latifah Mohd Tahar dalam perbicaraan kes Koperal Jenain Subi, 48, atas tuduhan menyebabkan kematian Aminulrasyid, 15.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

JENG JENG JENG


nota:
ini mesti budak ini tembak diri dia
sendiri kalaut tidak macam mana
banyak sangat peluru. tak mungkin
ini kerja polis.

entah entah ini kerja ahli pkr
yang nak malukan kerajaan
mungkin juga kerja dap kerana budak ini melayu
kalau tidak ini mesti kerja ahli pas
kerana malam itu ada ceramah di shah alam
kah kah kah


24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah...kah...kah....




gibuk

cicit ngah layor berkata...

32 kesan tembakan? Ooii..banyak tu.Kalau mcm tu,sipenembak ni bukan bertujuan nak memberhentikan kerete tu,tapi dier nak memberhentikan nafas mangser. Heghan juger yer...aper jenih senjater yg digunerkan sipenembak tu?Bukan aper...Kalau guner pistoi revolver,pelurunyer ader 5 atau 6 biji pelughu sekali isi.Kalau pistoi jenih browning pulak menkin dalam 20 biji peluru dalam satu kelopak.Bulih jadi sipenembak pakai senjater jenih beghat2 ni..Mcm maner pon kiter semuer ni hendak ler berlaku adil sesamer manusier.Kiter tunggu keputusannyer,kalaudier didapati bersalah,kener hukum ler dier.Begitu juger sebaliknyer.Keghojer polih ni memang mencabar,kalau tak betoi2 kuat pendirian,jangan keghojer polih.

C++ berkata...

Bhai TT..

Kena cek peluru apa yang kena kat kereta tue... gua rasa semua jenis ader... dari .22, .38, .44, .45, 9MM, 50MM sampai kepada peluru Anti Pesawat mesti ader ... hahaha

Err... kesan tikaman keris patut mesti ader... hehehe

Tanpa Nama berkata...

32 peluru bapak samseng pun boleh mati

Tanpa Nama berkata...

Bukanlah TT, ini mesti kerja mak cik nasik lemak Seksyen 7 tu.. sebab nasi lemaknya sedap sangat...

matstimketum berkata...

kah,kah,kah...........gelak guling-guling. sunnguh kelakar tahap gaban! adakah polis mesia dah hilang sifat kemanusiaannya?

Tanpa Nama berkata...

Kalau tembak sampai 32 kali nampak sangat tak pro....

Omarasma berkata...

Bro Isham,
Saya sebagai rakyat Malaysia risau dgn kesihatan PM kita. bro ada x gmbar die yang kena campak tu? nape die xbg media dtg melawat die? betul ke die kena campak? ke kena sipilis? kah

Tanpa Nama berkata...

Pantun limo kerat untuk tatapan minda yang dah sabun macam perigi buto yng dah kena 'sabun'
....
Dari Kelopelah ke Jamapoh
Bawa senapang nak tembak babun
kalau cerita dah meraban tahap cipan
Humbankan saja ke dalam jamban
nanti anwar ajak mengawan...kah kah..kah..kah....

'sabun' tu orang nes9 jer yang tau makno dio tu....

ha ha ha berkata...

Cicit Ngah Layor..

Mike gune HK-MP5...lebih kurang macam brengun..satu kelopak ade 15, 30, atau 32 butir peluru..tu pasal ade 32 butir kesan peluru..mamat polis bengung tu abiskan satu kelopak magezine untuk tembak satu kereta...bodoh betul..agak-agak boleh kena tindakkan ke?

ha ha ha berkata...

Sambung..

Nasib baik HK-MP5 ade maksimum 32 butir ..kalau ada kelopak 100 butir peluru sah abih 100 butir...dah sah Polis tu tak abih belajar kat Akademi Polis.

Bodo melantun..chop Keris ..ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

Penembak tu jangka mangsa tu orang india. Jadi nak hentikan nafas mangsa.....memang betul cicit ngah layor.

Binatang2 di PDRM memang berdosa. Biarlah Allah hukum penembak dan keluarganya. Hanya Allah yang tau niat jahat dia.

Sekarang taulah penembak mangsa tu budak melayu. Memang lah dia kesal sekarang.

Jadi, jangan main perkauman. Kan kita Muslim ..mesti hidup dengan harmoni sesama kaum2 lain. Kalau fikiran dan ajaran Quran di patuhi, tentu mangsa takkan mati.

Tak de maruah punya polis bangsat!!!

orangkampung

Awang Joe berkata...

buah cempedak diluar pagar
amik pistol tlg tembakan
saya polisi baru blajor
klu salah tlg ajarkan.
hehe...

opisboi berkata...

ntah..ntah...anwar yg buat dulu dia tumbuk mata dia sampai lebam....atau pak polisi ingat masa dia kat padang tembak.

Tanpa Nama berkata...

bonnie n cylde ? ohh I love that movie , mmg best warren beatty n faye seksi ngfuk dunaway dgn gene hackman plak tu , perumpamaan yg tepat dr tukar tiub , tapi wa ingat itu cop sudah layan kapla la bro , maka dia pun perasan jadi lee marvin liberty valance john ford...

Tanpa Nama berkata...

Kahhh kahhhh kahhhhhh....
betul la agaknya cakap TT tu.
silap2 yang tembak tu org PKR atau org DAP atau org PAS.

kah kah kah
Wa guling2 sakit perut gelak.
kalau camni, bukan kerja pulis ni...kah kah kah

~p.asan~

Tanpa Nama berkata...

kesalahan utama pules tu ialah membazirkan peluru

sepatutnya dia gunakan c4
kerana c4 buleh melupuskan bukti

dia kena belajar lebih dengan bik mama

dollah berkata...

bro...sekadar teori konspirasi gua.sekarang ni kerajaan nak main "good cop,bad cop".dah dua kes jadi macam ni.satu kes "jubo*" satu kes ni.lantik satu pihak kata "tiada kesan jolok",satu pihak(3 orang) lagi kata "rabak kena sontot".pokoknya sesiapa yang betul2 paham mesej yang kerajaan cuba sampaikan ialah "we are all above the law".baru meriah sikit surat khabar.kahkahkahkah.

p/s:ini dah bulan november.

Kucing Parsi berkata...

aku percaya si penembak tu terlepas.
sebab keterangan saksi yang bercanggah...
pastu bukti tak cukup

Tanpa Nama berkata...

melayu tak kesah walaupun dibodohkan sehingga melantun2.. hahahaha..

Tanpa Nama berkata...

erk isham.. aku rasa anwar ibrahim ni bermasalah la.. dia yang tembak aminurrayid ni.. dia ni mamat problem la.. camana nak teraju PKR ni.. soh dia bersara politik ajerlah.. senang sikik BN nak memerintah sampai kiamat.. jadi bodoh sampai kiamat bawah UMNGOK pun, aku rasa bahagia sikik dari menjadi pandai di bawah PR.. pandai2 tapi pandai macam pak pandir.. UMNGOK tu walaupun bodoh piang macam pukimak, tapi boleh rembat duit... ini yang penting nih.. rasuah judi, pegi mampos la..

leh kita layan UBN sampai kiamat.. aku pun dah jadi meluat dah nak layan dan sokong pembangkang yang sudah jadi bodoh dan bodoh jugak ni.... hasil para pelajar UITM, UM dan SINTOK la jadi kongkang abih nih..

kalo sokong BN, buat2 bodo cerdik sikik.. ada gak chance rembat jugak duit rakyat dan duit orang ramai sikik2 atau banyak2 pun, ada peluang jugak la.. nak sokong pembangkang yang bodoh dan semakin dungu lagi, kita melopong ajerlah..

Tanpa Nama berkata...

gilo botul polis ni,ingat budak ni transformer xlut dek peluru..

Tanpa Nama berkata...

kereta pon bawa ke mahkamah!
macam tilam kena bawa mahkamah hari tu


satu dua tiga empat
semua rakyat sotong lipat


korang tau sotong tu ape??
korang tanya TT

Tanpa Nama berkata...

TT..
(Polis jahat cakap)sorry lah den cuboh je..