Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 27 Mac 2009

GEMPA BUMI 3.0 RICHTER DI JERANTUT - bernama



KUALA LUMPUR: Gempa bumi lemah berukuran 3.0 pada skala Richter berlaku di Jerantut, Pahang pagi ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam kenyataan di sini hari ini berkata, gempa yang berlaku pada 9.46 pagi itu berpusat di latitud 3.8 utara dan longitud 102.4 timur.

Pusat gempa terletak 65 kilometer dari timur laut Bentong dan gegaran lemah dirasai di sekitar daerah Jerantut. – Bernama


kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah…

woit…. JERANTUT NI KAT MANA ?.... BERAPA JAUH DARI PEKAN ?....kah kah kah



21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

jerantut tu kg saye...
kenape gelak2 mention nama jerantut...
terasa saye tau....

jerantut berdekatan temerloh...
klu dr pekan...mayb dlm 2 jm lbh..
ikut hiway...

minah jerantut berkata...

jerantut ni kg saye...
kenapa gelak2 mention jerantut...
terasa saye tau...

jerantut near to temerloh...
dr pekan mayb 2-3jam..ikut hiway..

sedara x blaja geografi ke....
kah kah kah....!!

syok-sendiri berkata...

syok sendiri ?

Tanpa Nama berkata...

kenape nak gelak?
jerantut pun x tau ke?
kalau jerantut pun pun boleh gempa,mana2 tmpt dlm malaysia ni ada possibility utk gempa.
it's something to ponder.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah woi minah jerantut hang ni mcm kureng sikit laaaaa ... kah kah kah.... kalau mcm pemikiran hang tu aku rasa hang tak perlu masuk blog bro isyam ni la ... kah kah kah

Tokei Kelab Dangdut berkata...

jerantut ni sebelah jengka. jengka sebelah maran. maran sebelah kuantan. kuantan sebelah PEKAN.

Ini kampung Juliana Banos.

kahkahkah. bolih pergi taman negara.

tapi tiada kelab dangdut disekitar situ. kahkahkah.

zman berkata...

Bik mama balik kg isteri kat pekan. tu yang jadi gempa kecik.Nasib baik dia tak jogging,kalau tak skala mencacak ke 7.0!

gempak gempur berkata...

bila pulak brader gempa bumi ni akan bergoyang di pekan yer?kasi runtuh arrr itu umno sial dan kuburkan kubu Genjis Khan Mat Mongolia

Tanpa Nama berkata...

Jerantut sambut sempena perlantikan pakar bom dari Pekan...hau hau hau hau.....

Mamai berkata...

ada sebarang kemusanahan berlaku tak di jerantut hahahahaha orang jeratut mmg best lagi best kalau tak sokong umno and BN

Tanpa Nama berkata...

x abis belajar kot die ni

Tanpa Nama berkata...

mungkin gegaran tu disebabkan bik mama membuat senaman ringan...kah kah kah..kalau bik mama berjogging mesti gegaran akan mencecah magnitud 8.0 pada skala ritcher...kah kah kah

Tok Moh berkata...

Kah..Kah..Kah..Kah...
Bik Mama Melompat-lompat dan menari Poco-Poco sambil
menghayunkan tetek nya yang besar
kerana telampau seronok Bininya Najib akan menjadi PM...

Awas orang Pahang..
mungkin Gempa bumi yang lebih kuat
akan berlaku..kah..kah...
Bik Mama akan mengoyongkan punggongnya dan berguling-guling
ala hindustan kerana kegembiraan..

Tanpa Nama berkata...

gempa disebabkan bik mama melompat-lompat gembira setelah najib diistihar presiden baru gerombolan.

Sepukal berkata...

orang Pahang patut naikkan sepanduk "BIK MAMA DILARANG MASUK" kerana merbahayakan rakyat Pahang kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub yang bangang. jerantut pun taktau ker? sah2 ko bodoh tahap melantun2.. Kahkahkah

ZACKARAS berkata...

agaknya bik mama terlepas kentut
kerana banyak makan petai meraikan kemenangan dan kejayaan menjadi wanita pertama malaysia....atau
dah lama berpuasa....bang jib baru
ada masa untuk meraikannya...!!!!wa...ka..ka !!!

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub kalau nak tahu kat mana jerantut boleh tanya kamaruzaman yaakob, sahabat lama tukar tiub, abang dia si zamri yaakob ahli umno jerantut dan adik dia ismail sabri yaakob ahliu parlimen bera...

Tanpa Nama berkata...

Saya kesian melihat anda semua. kalu nak berbincang biarlah bersopan. beradab dan berilmu. Saya nampak anda masing-masing nak menyakitkan hati orang lain tanpa sebab. Ada pakar menyatakan tabii begini adalah satu petunjuk bahawa jiwa kita tak tenteram, malah ianya adalah merupakan salah satu cabang penyakit jiwa... harap maaf. kembalikan kesopanan orang melayu tanpa parti dan kedudukan...

Tanpa Nama berkata...

yang hang gelak tu pasai pa..btol2 katak bawah tempurung ni samapai jerantut pun x tau.. aku dok penang pun tau..

Tanpa Nama berkata...

gua keje jerantut,tp stakat ni xrasa pape pn gegaran.
btw,jgn kutuk jerantut.sini tmpat gua carik makan.