Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 27 Mac 2009

TERKINI !!!!! TUAN PENYAPU TELAH BERSUARA!!!!


Dr Khir Mohd Toyo has blamed the Pakatan Rakyat as one of the reasons behind his failure to fulfil his dreams of wresting the Umno Youth chief post in the party polls on Wednesday.

Speaking to a press conference this morning at the Putra World Trade Centre where the Umno general assembly is being held, Khir said the Pakatan-led Selangor government's inquiry on the Balkis fiasco had influenced the way delegates voted.


kah kah kah… KALAU MACAM INI POWER LAAAA PAKATAN RAKYAT…kah kah kah…

kah kah kah… BAJU KOT TU MANA SIMPAN?.... kah kah kah..

woit… BILA NAK PULANG PENYAPU?.... LEMBU MAT EZAM NAK PAKAI….kah kah kah



13 ulasan:

GABAN_KUSUT berkata...

adik wa yg umo 7 thun tu tau mengaku slh sndri.. x penah pun slhkan org len.. BEBAL nyer TOYOL..

lunchai berkata...

kih...kih..kih...tuan penyapu???? Ahli sihir ka nenek kebayan??? ka anak toyo....lllllll.....kih..kih...kih....jaket mahal simpan buat tutup muka la bro..kih..kih..kih...dah muka tak hensem nak salahkan orang pulak...kih..kih..kihhbiar berapa banyak buat plastik surgery pun masih nampak jawonya...kih..kih...ntah duit sapa pulak la sponsor dia buat plastik surgery tu...kih..kih..kih...lepas nie ubah jantina la...boleh bertanding puteri...kih..kih....kih...

Tanpa Nama berkata...

laa.. pasal pulak orang umno nak percaya pkr selangor dengan isu2 balkis pnsb tu?

kata pkr ni suka buat fitnah cerita lama.. takkan orang umno yang rata2 bersih dan suci macam si khir tu nak percaya cakap pkr. lagipun cerita pasal khir mana ada dalam surat khabar utusan ke bharian ke nst ke. adake?

sah takde punye. kalau ade pun mesti cenoet je ceritanya.

habis tu kat mana orang umno tahu cerita si khir ni?

khir oii..! tak payah tunggu orang pkr ceritalah. ngko punye cerita satu selangor orang dah tahu. pegi bawak2lah check blog banyak2. tu gi baca blog antikhirtoyo. orang kg beremban punye doa je dah cukup nak ranapkan ngko. tu belum campur doa orang yang kena batang penyapu ngko lagi.

memang ngko bawak sial lah khir. suka sangat main penyapu, jadi cam tu lah. ngko ingat saje2 je ke senyum kambing cakap pasal sial penyapu ngko. pikirlah!!

tutuplah mulut ngko tu lagi baik. tak sedar2 diri lagi.

weii.. menyampahlah tengok ngko!! pegi duduk rumahlah jaga anak bini ngko tu. rumah ngko kan banyak. tu yang kat bangi tu, bukan main lagi wall retainer glem semacam.


____________
qariah kg bermban

Tanpa Nama berkata...

itu lah toyol, bila makan suap kuat-kuat tak berasa malukah? buat apa nak cakap salah Pakatan you kalah, memang sebab pakatan, you kalah dari menteri besar, pemuda Umno, hilang bini tak kerap lagi- masuk jail> tak peh bolih kahwin lagi, bila pakai kot mahal2 tu tak rasa semacam kah kechik? TAK MALU KAH AWAK PAKAI WANG SUAP KAT BADAN MENUNJUKKAN BETAPA KUATNYA MEROSOTON IBADAT? BERTAUBATLAH SI TOYOL.

Wong Pencen berkata...

Dr Khir memberikan satu lagi bukti bahawa dia memang tidak mempunyai cukup sifat sebagai seorang pemimpin.

Apabila kalah dan menyalahkan orang lain di atas kekalahan beliau tersebut, beliau sebenarnya mengatakan bahawa beliau TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ke atas kekalahan tersebut. Sesungguhnya sifat sedemikian bukanlah sifat seorang pemimpin.

Seorang pemimpin mesti bertanggungjawab bukan sahaja kepada hasil tindakan dia sendiri malah tindakan pengikut-pengikutnya.

Hahikatnya, Dr Khir bukan seorang pemimpin pun kerana sebagai seorang pemimpin, sifat utama yang mesti ada ialah ADA PENGIKUT atau PENYOKONG.

Lihat sekeliling Selangor dan kita dapat melihat bahawa Dr Khir sebenarnya tiada penyokong. Setahun selepas berlalunya PRU12, poster pilihanraya dengan gambar muka beliau masih terlekat di tepi-tepi jalan.

Kalau ia sekadar terlekat di tiang elektrik dan talipon seperti banyak iklan Astro dan Along masih boleh dimaafkan. Tetapi poster wajah Dr Khir tertampal di PAPAN TANDA JALANRAYA.

Memang tidak patut sama sekali terutama sekali kerana semasa poster tersebut ditampal, Dr Khir merupakan ketua kerajaan negeri Selangor. Pengikut dan penyokong Dr Khir yang tampal?

Keghairahan untuk memenangi pilihanraya mungkin punca sehingga penyokong beliau sanggup menampal poster di PAPAN TANDA JALANRAYA. Kita maafkan sebentar? OK, saya terima.

Selepas tamat pilihanraya, mengapa poster-poster ini tidak ditanggalkan dan di buang. Pengikut dan penyokonglah yang sepatutnya berbuat demikian. Terutamanya kerana gambar pemimpin mereka yang tertampat di PAPAN TANDA JALANRAYA adalah sangat memalukan.

Tetapi kelihatanya, sehingga kini, setelah lebih setahun berlalu, poster wajah Dr Khir masih tertampal di PAPAN TANDA JALANRAYA. Bukan sahaja di satu tempat tetapi banyak tempat di Selangor.

Tidak adakah penyokong yang berasa malu apabila melihat poster wajah pemimpin mereka tertampal di PAPAN TANDA JALANRAYA atau Dr Khir tidak ada penyokong dan pengikut. Kalau tidak ada pengikut, bukan pemimpinlah namanya.

Sekiranya di Selangor sendiripun beliau tiada pengikut, manakan ada pengikut di seluruh Malaysia.

Sudin berkata...

Waaaaaaa !
Ini blog sudah ada pemimpin lo !

Itu paper ada gambar madey kutty auta keling gua bikin bungkus belacan ma !

Tapi itu tiket magnum gua simpan ma !

Mamai berkata...

ini menunjukan ,perjuanagn PR tu betul ....pada orang umno sila la joint mana parti dalam PR

anak Jemapoh berkata...

Kahkahkahkahkahkahkahkahkah......
nak maki monggol takut, makilah sekuat hati apa lu takut lagi, toyol mangkuk sumbing, bukan ade ape2 lagi

Tanpa Nama berkata...

Masih orang salah? Wak Tempetox udah hanyut, jadi penyapu buruk..lama lama umno buang dalam parit!

BrightEyes berkata...

Hahahahahahaaa... itulah balasan kepada Toyo kerana memaling duit Selangor, menyalahguna kuasa, menuduh orang hingga masok ISA, menghina Eli, dll.

Syabas Pakatan kerana mendedahkan pekung di BALKIS pada saat akhir!

Tapi kita semua kena waspada... Toyol boleh kembali semula utk menghantui kita...

Tapi ngapa orang ni boleh dapat undi lebih dr Mahathir Junior?

SL Chan berkata...

dah kalah nak salahkan orang lain pulak...pergi cermin tengok muka sendiri tu baik-baik sikit apa yang awak dah lakukan selama dua penggal sebagai mb...

Tanpa Nama berkata...

Eleh dah kalah buat la cara kalah. Lembu syaitan tu nak bising-bising pulak buat apa?

Sarip Dolmat berkata...

Hoiii tempe!!! ko ingat muke ko tu lawa ke? dah cucuk botox pun tetap macam hamjadah!!!!!