Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 7 Jun 2009

KARUT BIN MENGARUT DENGAN NONSENSE BINTI LEBAI RUBBISH - KAH KAH KAH



NIK AZIZ : KERAJAAN PERPADUAN MENGARUT
- mkini


Mursyidul Am PAS Nik Aziz Nik Mat sekali lagi menentang cadangan penubuhan kerajaan perpaduan dengan Umno yang diilhamkan oleh Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Menteri besar Kelantan itu menyifatkan penubuhan kerajaan perpaduan dengan Umno sebagai "mengarut".

"Kita sudah buat keputusan menyokong Pakatan Rakyat dalam muktamar PAS yang lalu. Kalau nak berunding dengan Umno, tak usah.

"Kerajaan perpaduan ni tak usahlah, mengarut," katanya ketika berucap dalam program ceramah perdana bersempena muktamar PAS di Stadium Malawati di Shah Alam malam tadi.

KAH KAH KAH..

kah kah kah... BETUL ... INI MEMANG BETUL... kah kah kah..

kah kah kah... TAK KAN TAK SEDAR... GEROMBOLAN MENGURAT PAS...kah kah kah...

kah kah kah...SATU : PECAHKAN PAS ....kah kah kah..

kah kah kah...DUA : JADIKAN PAS LEBIH TALIBAN...kah kah kah..

kah kah kah... KALAU PAS LEBIH KE TENGAH... INALIL LAH GEROMBOLAN...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU PAS TALIBAN...GEROMBOLAN KENDURI SAKAN... kah kah kah..


NIK AZIZ RUBBBISHES UNITY GOVERNMENT PROPOSAL
– malaysian insider

SHAH ALAM, June 7 — PAS spiritual leader Nik Abdul Aziz last night reiterated his disapproval of the unity government proposal, isolating the man behind the idea, party president Abdul Awang, and his pro-unity talk supporters.

Speaking at a ceramah held in conjunction with the party’s 55th muktamar (general assembly), Nik Aziz said those who speak of co-operation with Umno are apparently oblivious to the rivalry between these two arch-rivals throughout their existence.

“There is no need to talk to Umno about all this unity government nonsense, it is rubbish,” he told the 5,000 strong attendees who cheered upon hearing the statement

KAH KAH KAH…

kah kah kah… RUBBISH NI APO ?... kah kah kah..

kah kah kah… NONSENSE NI APO ?... kah kah kah..

kah kah kah…RUBBISH BUKAN SAMPAH KE ?... kah kah kah..

kah kah kah…NONSENSE NI ORANG GILA KE ?... kah kah kah..

KAH KAH KAH



26 ulasan:

Tayadih Maysia berkata...

bro,

cerita sikit pasal Rusdi Pasquale...panas-panas

www.duniacacamarba.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya Nik Aziz ada kebolehan unik...dia boleh bilang berapa ekor udang di sebalik batu...

Hj Hadi ni jauh lagi kebolehannya ... cuma dia ingin jadi seorg menteri mcm Asri dulu....

Nak cuba sekali lagi ..Dok segik2...keh keh keh

Yong berkata...

PAS mahu undur seperti Zimbabwe dan Fiji yang mengamalkan unity government yang ternyata gagal.

BESTEEN berkata...

Tutup pintu 7 lapis pada sebarang kerjasama dengan UMNO dan orang UMNO.
melainkan mereka ishtihar keluar UMNO, tutup UMNO dan masuk PAS.

hanya itu syarat.

Seorang mukmin tidak akan dipatuk oleh ular dari satu lubang.

Ular UMNO sudah patuk Dato Asri...
PAS ni bengong ke?

Tanpa Nama berkata...

Hanya baghal ibnu kaldai sahaja yang nak bersekongkol dengan gerombolan.
Yang ada dalam PAS yang masih nak ngobrol dengan UMNO tu adik beradik Mat Monggol yang pandai berlakon. Poooorahhhhhhh tak dapat lah undi keluarga aku yang ramai ni pada PRU 13.
Nonsense binti Lebai Rubbish pemenang anugerah khas gerombolan. Hahahahahhahaaaaaaaaa ada juga yang dalam PAS ingin ber PM kan Mat Monggol, ish..ish...ish....

Tanpa Nama berkata...

A barking magpie become a grunting swine?shwalmi

Tanpa Nama berkata...

Hadi dan Nash tidak mahu mempelajari sejarah di mana PAS diperlelehkan/diaibkan semasa PAS bergabung dengan UMNO. ASRI rasalah dapat jadi Menteri cabut lepas tu ditendang. Kali inimungkin Hadi tergiur boleh jadi Menteri meneruskan 'Ketuanan Melayu' demi bangasa, agama Islam dan negara. Pendeknya mereka ini boleh diumpan sedangkan inti perjuangan mereka bukan konsisten seperti Burhanuddin dulu. Jadi Montori besar tu tau, adenpun nak rasa nikmatnya. Kini lumayan berita mengenai Hadi dan kerajaan perpaduan. Prinsip perjuangan kalu tak tekal akan jadi seperti Kassim Ahmad, Lee Lam Tye, Chandra Musaffar, Ezam dan banyak lagi. Kena jadi seperti TT, sehingga hari ini tak akan tergiur dengan apa saja umpanan yang ditaburi.

Tanpa Nama berkata...

100% sokong TGNA !!

'Unity Government'.....you must be jokinglah Toh Hadi and Mat Nasha !!

Bila UMNO kuat masa Madey dulu...adakah UMNO mempelawa PAS utk tubuh 'unity Government' tak ??

UMNO tu 'evil'...dah nampak diri mereka akan kalah teruk di PRU13 nanti....sebab itulah akhir-akhir ini kuat main sentiment perkauman,
nak buat kecoh sesama rakyat yang berbilang kaum.

Let us all send UMNO/BN to tong sampah come PRU13 !!


Dakis.

Sandus berkata...

Allah panjangkan umur tuanguru(nikaziz), seorang tukuh stratiji, pejuang sejati menentang gerombolan ,20th perintah kel,semua pm gerombolan lingkup. semua ketua lanun ubn negeri angkat bendira puteh. harap tuanguru hj hadi belajar ilmu politik dari murshid pas, tak usah buat bidaah baru dlm pas.renung2 fikir2 .kalau mahu ganu rujuklah dgn (nik aziz) jangan angkuh,,,,

gad berkata...

kalau dah cakap tok guru pn tak mau dengar nak dengar cakap siapa lagi...sifu m.nasir ker...jangan menyesal sudah...

Awang Goneng berkata...

fooh! bahaya sungguh...hj hadi ada nafsu nak jadi menteri kabinet tu!

me berkata...

Payah la mcm nie..
Kena ngorat sikit dah gedik..
Kalau namanya UMNO/BN
Janganlah percaya...
Kalau percaya aku x tahulah .. pelik sungguh...

Tanpa Nama berkata...

...his his ..hampa ni tak paham paham ka..yg riuh.hingak.bising pasal perpaduan 2 sapa..menantu pak lah..anak mahadet...org pas tk bising pun..pas umpan je 2..nak tengok bn macm mana...ingat kt kelantan ada adun yg kosong....bn dah nak terjerat...ingat hadi..nasa bodo ka...

pekakbutabisudungu berkata...

sham

ada orang di bubuh c4 utk mati
ada orang suka bubuh utk diri sendiri

tak tau la aku

Tanpa Nama berkata...

..ha bn dah terliur tngok pas..oooooo.aku tergoda .aku tergoda terkeciwa dari kerana mataaaaaa..yg memmmmpunyi kuasa..dari kerana kuasaaaaaa yg booooleh entot sapa saja...

Tanpa Nama berkata...

Jangan main dengan ular, dia tetap mematok!...hau hau hau hau falsafah di TT....

Tanpa Nama berkata...

..isu hudud telah di mulakan oleh menantu manja pak lah...berita 1.30 tadi menantu manja pak lah..nak terus kan perpaduan dngn pas..........bn dah nak masuk jarum......

Tanpa Nama berkata...

Dey Isham,

Apa macam niiii.. Hadi Awang mau Kerajaan Perpaduan, Nik Aziz plak cakap nonense. Ayoyo kadayvalem... peninglah ako punya kpala, Isham.

- Tamilselvam

Tanpa Nama berkata...

weirdos.. not everyone can have the same ideas at one time.. haji hadi is just giving his two cents worth.. it may be wrong, it may be right.. ni bukan kerajaan komunis whereby everyone has to think homogenously.. his so-called bad idea does not lower his dignity.. but it does lower yours, the people yang selamber badak mengutuk2 idea orang.. i don't agree with unity govt either.. but please, be more respectful towards an older wiser person, who of course, as a human being, boleh buat salah, terfikir salah dsb..

Tanpa Nama berkata...

orang berbini dua (hadi) memang besar cita-citanya.Maintainence pasti tinggi beb.Si Nashrudin tu gue tak tau bini dua ke satu tapi nampak macam-macam cita-cita besar juga.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah pencacai pas dan pkr dah kepanasan sb ulama dh berkuasa..erdogen can go to hell kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Hisham,
Lu tau itu Nasha cakap apakah? Tengok laman ini........I am damned pissed

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/28831-no2-says-tok-guru-is-not-pas

looes74

Fatimah Z Rosli berkata...

come on people, be professional, he may have said tok guru is not pas.. he is right, there is no dictatorship in pas, a certain decision is taken only after discussion, not the view of a certain party, even if the party is Tok Guru Nik Aziz himself.. you people dont understand the concept in PAS' politics..

Tanpa Nama berkata...

ooooiii tidak mengerti dan tidak ingat Hj Hadi ni. Dari mula umno sentiasa mengetuk PAS sebagai parti pembangkang yang dayus. kenapa sekarang umno, sudah lemah hilang 2/3 majoriti parlimen dan 5 negeri, nak bergabong dengan parti dayus? ini pelik sekali buat kepala aku bengong. umno mahu kekuatan dan apabila sudah kuat umno akan tendang/terajang PAS keluar seperti sampah ta de nilai. Hj Hadi mahu jadi TPM..kur semangat jangan lah mimpi..ditendang ada tetapi TPM itu hanya umpan saje.
Ikut nasihat dan buahfikiran Tok Guru Mursyidul Am Nik Aziz kerana beliau ini adalah bapa kepada semua bapa orang PAS.
Hj Hadi sabar jangan terburu buru makan umpan racun daripada umno.

jawa peranakan berkata...

menjauhi syubhah itu lebih afdal..

Tanpa Nama berkata...

apala korang ni kecoh2, haji hadi saja je cakap, korang dah melompat. takkan nak lepaskan anjing tersepit macam umno senang2 je kot. haji hadi pun dah lama dalam pas, masa susah, masa kalah korang tak ingat, bukan nak sebelahkan haji hadi, tapi korang fikir sonang ko nak jadi presiden pas ni, bukan boleh untung juta2 mcm jadi presiden umno, susah lagi ada la. cuba la fikir, jgn duk sonang2 nak kutuk je.