Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 Jun 2009

WAK SEMBAB KELENTONG LAGI





PENDIDIKAN MALAYSIA DIKAGUMI – TPM
- meayau

KUALA LUMPUR 18 Jun - Malaysia dikagumi dan disanjung tinggi sebagai salah sebuah negara ahli Komanwel yang jauh ke hadapan dalam bidang pendidikan berbanding negara lain.

Muhyiddin Yassin berkata, kejayaan itu adalah hasil komitmen kerajaan yang sentiasa memastikan bidang pendidikan terus menjadi keutamaan sejak sekian lama.

''Bukan saya hendak masuk bakul angkat sendiri, tetapi mereka yang datang ke sini telah melihat sendiri pencapaian kita dalam bidang pendidikan. Mereka kagum apabila melihat Malaysia sudah jauh ke hadapan dalam bidang ini.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… JAUH KE DAHAPAN MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah… JAUH MACAM MANA NI ?... kah kah kah..

kah kah kah… YANG JAUH KE HADAPAN… APA MAKNA NYA…kah kah kah..

kah kah kah… WAK SEMBAB NI… CAKAP PAKAI HIDUNG…kah kah kah..

kah kah kah…. JAUH KE HADAPAN INI TODAK ADA MAKNA… BANGANG!...kah kah kah..

kah kah kah… MASUK BAKUL NAK ANGKAT?.... kah kah kah..

woit… INGAT RAKYAT BODOH KE NAK ANGKAT MUNKEE NI… kah kah kah..

kah kah kah… ANGKAT BUANG KE KE LAUT… OK JE… kah kah kah…

woit… RAKYAT NAK TANYA BILA PPSMI NAK DI HAPUS….kah kah kah

kah kah kah…JANGAN NAK ALIH ALIH TOPIK.. JNGAN PUTAR PUTAR….kah kah kah…

woit...CAKAP MACAM NI NAK TIPU MELAYULAAA NI..KONON NAK BAGI MELAYU SUKA HATI...POOORAH...kah kah kah

BACA PULA INI


PENDAPAT PELAJAR TERTAKLUK PADA AUKU
- berita hairan


PELAJAR universiti diingatkan bahawa sebarang tingkah laku dan tindakan mereka dalam mengemukakan pandangan atau pendapat masih tertakluk kepada Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).

Menteri Pengajian Tinggi, Mohamed Khaled Nordin, berkata pindaan terhadap AUKU masih menetapkan bahawa kebebasan bersuara mereka perlu mematuhi syarat terkandung dalam akta berkenaan.

“Pelajar bebas menyuarakan pandangan tetapi perlu ingat yang kebebasan itu masih tertakluk kepada peraturan ditetapkan apabila AUKU yang dipinda akhir tahun lalu dan diwarta awal tahun ini.

KAH KAH KAH...

kah kah kah... BEROK SEMBAB CAKAP KITA TERBAIK... kah kah kah..

kah kah kah.... BEROK YANG SAEKOR NI BUKTIKAN KITA BANGANG... kah kah kah..

woit... DUA EKOR BEROK... ADA BERAPA TUAN?... kah kah kah



10 ulasan:

Fa-T berkata...

kedepan... sehingga ke GAUNG

Tanpa Nama berkata...

Wak Sembab woi Wak Sembab, pembohong, kaki kelentong buat rakyat Malaysia bodoh macam dia.
Woit Mat Sembab bila nal gulingkan Mat Monggol, tunggu apa lagi semua nya dah nak lingkup!!!
Wak Sembab bongok.
Wak Sembab biul.
Wak Sembab bangang.
Confirm Wak Sembab kena bomoh Mat Monggol dan Bik Mama.

ct berkata...

''Bukan saya hendak masuk bakul angkat sendiri,

Itulah yg anda tgh buat. Komanwel tu wak banding dgn yg mana? Kanada? Australia? Singapore? India pun lagi maju oi! Nak tipu pun jgn lah tipu ari jumaat, tak baik....

Tanpa Nama berkata...

Dahsyat binti Kaget Kerispatih ...baru 3 bulan jadik menteri pelajaran mutu pendidikan dah bertambah baik ...tabik spring munkee nie ....
kalau Muhyidin bukak kelas tusyen janji gerenti dapat 100A budak2nya !

Kucing Parsi berkata...

Bagaimana hendak di naikkan sistem pendidikan kita jika ia sebenar tidak bernilai, seperti hendak mengagungkan perak tetapi berlian dan emas sebenarnya lebih berharga, jangan pula kita gadai pula perak itu, kerana perak tetap perak, nilai nya juga tetap sama.

Jika 8 syarat di kenakan persatuan GAPENA, saya ingin tidak meletakkan apa2 syarat, tetapi bagaimanakah orang yang lulus Bahasa Inggeris ini, adakah mereka tahu menggunakan bahasa Inggeris, atau menjadi Mr/Mrs Yes and No or Of course?

ha Ha Ha

Terbeliak mata melihat undang2 pelik tetapi sistem pendidikan kita tetap seperti dunia negara ketiga, yang mencantikkan perak itu kerana putih nya, begitu juga lah sistem pendidikan kita, yang mengindahkan nya hanyalah komputer dan pelbagai teknologi, tetapi minda nya masih tetap berorientasikan peperiksaan semata2. Ini lah main production malaysia, tiada quality control dan tiada cost estimator.

lebih lanjut di http://melodymockers.blogspot.com/2009/06/kearah-pendidikan-malaysia-yang-mundur.html

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT,

I like u very much when addressing these people BEROK.

Sakuragi berkata...

kah kah kah, nasib baik aku tak bodoh.... kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

hari jumaat sepatutnya dijangka ada orang komanwel datang untuk melawat sekolah saya.dikatakan lebih 85 orang akan turut serta.sekolah saya tiba2 jadi macam 'transformers'.toilet sekolah yang busuk,banjir,tersumbat tiba-tiba kering.dulu masa belajar takde guna folder peningkatan,tiba-tiba muncul ajaib folder.berpura-pura lagi,akibatnya,hanya 2 orang sahaja orang komanwel datang.itulah akibat.menipu menipu menipu.sampai pentas dibuat baru.dulu takde pun.pasu bunga dibeli.org tak tau benda ni!

Tanpa Nama berkata...

Beruk MakYeh nie mmg banyak tuan bang Isham ..die ikut sape pegang banyak pisang

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 20:43

Bukan saja bila org luar saja nak lawat... semua tukar habis..Ini..pemimpin VIP..VVIP yg chukia..PM Malaysia lawat pun kena perabih duit..
Memang bodohla org Malaysia ni..suka hipokrit. Amalan hidup serupa ahli neraka..tapi ada hati nak masuk lepak2 dlm syurga.