Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 Jun 2009

SIAP SEDIA INI BERITA BURUK





BULAN SEPTEMBER INI RAMAI AKAN HILANG KERJA

GLC STAFF FACING PAY CUTS
– malaysian insider

PETALING JAYA, June 18 — The 400,000 workers in government-linked companies (GLCs) have been forewarned to brace for a salary cut by September because of the economic downturn, MTUC Vice-President Mustafa Maarof disclosed today.

Seramai 400,000 buruh dan kaki tangan yang bekerja dengan GLC telah diberi tahu bahawa mereka akan menerima potongan gaji bermula pada bulan September ini. Berita ini disampaikan oleh Timbalan Presiden Kesatuan Sekerja (MTUC) Mustafa Maarof.

Mustafa juga memberitahu media bahawa para pekerja ini juga akan menerima perberhentian sukarela – MSS dan VSS.

Antara 90 syarikat GLC yang terlibat itu ialah : MAS, , Sime Darby, Tenaga Nasional, Telekom Malaysia, Felda, Felcra, Pos Malaysia dan Bernas.

Menurut Mustafa lagi – 80 peratus pekerja ini adalah bekas kaki tangan kerajaan yang akan menerima pencen tidak lebih dari 200 ringgit sebulan.

KAH KAH KAH..

kah kah kah… PELIK… INI BERITA PELIK… kah kah kah..

kah kah kah… DULU CAKAP : OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM… kah kah kah

kah kah kah… DULU CAKAP : OUR FUNDAMENTAL IS STRONG… kah kah kah…

woit… CUBA TEKA ISTERI SIAPA CAKAP MACAM INI?.... kah kah kah

kah kah kah... FLIP ... FLOP... FLIP... FLOP... MACAM SELIPAR JEPUN...kah kah kah..

kah kah kah... KEJAP KATA JADI... KEJAP KATA TAK JADI...kah kah kah...



12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

cam besa la bro 1Malaysia...kan semenye bagus...x de cacat cela...kalo ade yg bersuara seme ditidakkan, dipaksa tunduk, kasi tunduk.

bokbon berkata...

isteri rosmah, terima kasih.

SEekor NYAMUK berkata...

yang tanggung sume tuh...kita...
cam babi jerrr..

*label=ziana zain..
hahaahha

Mat Luku berkata...

hahahahahahahahahahaha...........


Babi!!!!! Sial!!!!! Pukimak!!!!!!! sapa yang canang satu malaysia our economy has no problem????? bini rosmah kan????

Dunia Firdaus berkata...

Ilusion economics kekadang nak bagi someone kaya. BSKL naik mencacak VS Dow Jones turun melompat.

Oh Me berkata...

kah kah kah...jual goreng pisang lah depa.

Kucing Parsi berkata...

ni projek nak gantikan malaysia dengan indon la ni!!!

Tanpa Nama berkata...

Kat rumah aku di Cheras dah 1000 org dok jual nasi lemak tiap2 pagi ...mampuih sapa nak beli makan semua tuh

shadows218 berkata...

hehhe bukan satu malaysia jer our fundemental is strong...sultan johor pun kata asas ekonomi johor lebih kukuh berbanding negeri lain...hhehehe...agak2 dia cedok teks ucapan sapa tuh...hahahah

Tanpa Nama berkata...

apa??ekonomi xmerudum??

habistu kenapa tiba-tiba harga minyak dinaikkan secara tersirat???

mana janji kata harga minyak ikut pasaran dunia???


-kalau dah janji beratus kali dimungkiri sapa nak percaya???

*ekonomi kukuh=ekonomi merudum

*minyak xnaik=minyak naik

*harga barang xnaik=konpem naik

*bursa saham ditutup tinggi=xde bisnes tutup tinggi ape benda...

memang lawak mereka ni....nauzubillah apa nak jadi dgn tanah tumpah dara..oops...darah xtumpah sebab beranak kat spital atas stretcher...dunia dah maju...

Tanpa Nama berkata...

Ekonomi Malaysia kan unik dan penuh sejarah ....mana bule tergugat hatta datang ultraman buat panahan laser pun our fundamentals are still strong ....

Strong kepala bana mu Zeti!

Tanpa Nama berkata...

Jgn 1Malaysia kena buang keja dah ler!!!!!!!!!