.

Khamis, 19 Mac 2009

COOL DUDE PUNK ROCKER PEKEMBAR - melayauMEMANG ada kebenarannya apa yang diperkatakan oleh Tan Sri Khalid Abdullah dalam Utusan Malaysia kelmarin tentang mengubah semula nama UMNO kepada Pekembar. Penggunaan nama United Malay National Organisation telah secara dasarnya menyesatkan roh Melayu dan mengelirukan jati diri pertubuhan yang sepatutnya menyatukan orang Melayu.

Daripada segi sejarah, dengan maksud Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (Pekembar), pertubuhan ini telah berjaya menyatukan seluruh parti Melayu semenjak sebelum merdeka.kah kah kah…KAH KAH KAH…. kah kah kah…

kah kah kah…. AKHIRNYA SATU LAGI PUNK ROCKER MUNCUL…. kah kah kah…

woit… DULU HEBOH NAMA JALAN DI TANJUNG PAKAI NAMA ASING … RUPA-RUPANYA PEKEMBAR PUN ADA NAMA MAT SALEH… kah kah kah

kah kah kah... CAKAP KETUANAN MELAYU.... NAMA PUN TAK NAMA MELAYU ?... kah kah kah4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mungkin ini yang dikatakan oleh Najib Tun Razak sebagai UMNO akan dijenamakan, rebrand semula. Eloklah. Satu permulaan, tapi jangan sekadar nama saja.

Tanpa Nama berkata...

Pakturut. Kah kah kah. Itu pun tak upaya nak ubah...apatah lagi yang besar-besar. Parti Gerakan lebih berciri kebangsaan. Konon berjiwa besar, bangsa berjiwa besar. Ubah diri sebelum ubah orang lain.

fredo berkata...

wah... ada click bru la..

pakembarpunkrocker..

agak2 same x mcm jb riot, highlander bootbois, kl trooper??

eh.. ada sesapa x-x highlander kt sini?? heee...

Mamak Maideeen berkata...

kalau jenama baru PESEMBOR pun baguih jugak .... pasai pesembor tu sinonim dgn mamak ... kan puak2 mamak la ni ramai dah dok ambik alih kuasa dlm parti Umno tu?

adhey mamak!... pesembor syatuuu!
kuah kasi banjir punya ....