Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 19 Mac 2009

MEROTOT – ROTOT DAN MEROSOT - EU TIDAK LAGI IKTIRAF MBBS UNIVERSITI MALAYA – berita hairan


IJAZAH Perubatan (MBBS) Universiti Malaya tidak lagi diiktiraf Kesatuan Eropah (EU) bermula pada sesi kemasukan pelajar 1990.

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Idris Haron, berkata mengikut ketetapan Majlis Perubatan Awam (GMC), MBBS di luar komuniti EU tidak layak mendapat pengiktirafan GMC.



woit … BILA PERGI JUMPA DOKTOR CARI YANG TUA TUA…. kah kah kah…

kah kah kah…. TANYA IJAZAH DARI MANA…. kah kah kah…

woit… KALAU UM … JAGA JAGA ...KALAU SINTOK TANGGUNG SENDIRI…. KALAU UKM…KAH KAH KAH…. KALAU USM…JAGA-JAGA … INDIA ….PAKISTAN JAGA JAGA…. NEGRA ARAB…JAGA JAGA…kah kah kah…… SEMUA IJAZAH TIMBANG KATI... kah kah kah

kah kah kah…. NAK BUAT MACAM MANA …. DI SEKOLAH RENDAH LAGI…. MARKAH DI TURUN NAIKKAN…..TAHUN INI MARKAH SAINS DAN MATHS 4 KALI DIALIH-ALIH…….kah kah kah

NOTE : Fakulti Perubatan University Malaya pada tahun 60an-70an – adalah salah satu yang terbaik dalam dunia. Fakulti Kejutureaan ke 4 terbaik dalam dunia.

kah kah kahDALAM DUNIA BEEB....BUKAN JAGUH KAMPONG DALAM PWTC…. kah kah kah



14 ulasan:

Che Guevara berkata...

Bangga rasenya baca "Note" tu.

Fa-T berkata...

saya garduate dari universiti kangkong!

kucingsiam berkata...

meow~

Inilah satu daripada banyak lagi "Hadiah Besar" gerombolan kepada Malaysia.

Pergi klinik hospital nak jumpa doktor yang bagus, tak kira kulit dia putih ke, merah ke, coklat ke, hitam ke, itu pun tak faham. Baguih lah sekarang, doktor kasi obat lepas makan tak sembuh-sembuh.
Baguih lah sakit minta gerombolan tolong obatkan.

Tanpa Nama berkata...

saya pun dari uni kangkong masak belacan.sorry yer cikgu-cikgi

amanlegend berkata...

berita ini menbuatkan saya sedih dan bertambah benci kpd Umno..
dulu UM adalah sebuah uni yang termasuk dalam rangking terbaik dunia.

har ha haha ha ha ha ha ah berkata...

Dah lama dah..aku tahu....sejak kawan aku Dr. Lulusan UM..dia kata kalau nak pegi UK kena buat Master dulu kat Local ..pasal Degree dah tak laku kat oversea.....Sebab tak cukup syarat standard EU kot ..ha ha ha ha ha ha ha ha...

Johan berkata...

asyk turunkn markah lulus,xlama lagi yg heboh kat surat khabar bkn yg dpt brderet2 'A' tp yg gagal semua yg jd berita..kahkahkah

ada lagi,kalau gagal peperiksaan kat uni2 kangkong,boleh jmpe mat mongol mintak biasiswa lagi..hebat betul negara ni..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

hishh.., ini yang takut ngan dokto dokto ni ... Dulu Dr Mah@fir@un , kini dokto tempe botok, dokto 2@h!d h@m!d! dan paling terbaru dan tercel@k@ dokto 2@mbry mugabe (mb halam negeri teman tu ... )


abah pijai

Nox berkata...

Betapa merosotnya kualiti pendidikan di negara ini.

Tanpa Nama berkata...

biasa la tu...depa kan suka dok pikir yg dulu² itu yg dibangga²kan, tu la yg ditatang, dihebah, kemane². perkataan 'dulu' jadi kebanggan depa...same gak skang ni pun x abis² pikir camne dulu parti memperjuangkan kemerdekaan...tp smpi skang ni merdeka kah kita...aiceh...mcm lagu Mass Separation plak, apakah ini merdeka?...

Org² mcm ni seme x habis² nak suh pikirkan yg dolu²...sbb tu la depa jalan keblakang sbb dah pandang ke blakang...kah kah kah kah

jebatderhaka berkata...

saya garduate dari universiti kankong gak..

patut la susah nak cari kerja..

htt://jebatderhaka0.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Anak aku masuk kelas kawan dia buat first year med school UM.
Dia ketawa bila benda yang diajar dalam kelas tu sama macam dia dah belajar kat kolej di US tahu satu jugak.. yang bukan pun med school atau engineering school.
Tapi jgn cakap benda ni pada mereka kat Med School UM, sure melenting sebab dia carik makan situ....

Tanpa Nama berkata...

Jgn nak sembang la. Sejak bila pulak UM no. 4 Fakulti Kejutureaan terbaik dalam dunia tahun 60, 70 an dulu.

Mentang2 la ko budak UM. Pii raa mabuk. Masuk bakul ANGKAT SENDIRI LA WEIII..

Tanpa Nama berkata...

berterima kasihlah kepada professori besar ketuanan Umno, professori mahathir, tengok apa jadi bila pelajaran di permainkan, dunia luar bukan buta, bolihlah tipu orang kampung tapi janagn tipu dunia, dunia don't give a fuck to umno. Syndrome shiok sendiri terbalik gigit buntut policy bumiputa only in govt service- bukan what you know, tapi EHO YOU KNOW IN UMNO.