Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 29 November 2010

CUKONG CHINA DAN INDIA GADUH - MELAYU JADI BARUA




CUKONG INDIA TIPU MELAYU




nota:

cukong india
cukong china
gunakan melayu
sebagai barua untuk tipu melayu
sama macam penjajah british

british guna raja gopal
untuk tipu melayu
mondus operadi ini tidak akan berubah-ubah
cukong china
cukong india
tak akan berani tipu melayu kalau tak ada barua melayu

melayu yang jadi barua ini
dapat kontrek sikit sikit
dapat rasa burit amoi
dapat rasa burit tangachi
dapat pergi umrah ada yang sponsor
dapat pergi ke new zealand pecuma

lepas itu jual ketuanan melayu
pada mak cik felda kah kah kah



ISU YTL-700MHz: RAIS, KETUA SKMM SERTAI PM TEMUI TELCO - minsider

Najib Razak dengan ketua-ketua syarikat telekomunikasi hari ini berhubung isu dakwaan YTL Communications Sdn Bhd mendapat spektrum 700MHz akan turut dihadiri Rais Yatim dan ketua pengawal selia Khalid Ramli.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) yang diketuai Khalid muncul dengan kenyataan lewat petang semalam untuk menjelaskan YTL Communications hanya memperoleh lesen individu penyedia perkhidmatan aplikasi kandungan (CASP) untuk menyediakan langganan berasaskan perkhidmatan Televisyen Protokol Internet (IPTV) yang menggunakan rangkaian WiMax 2.3GHz mereka untuk tempoh lima tahun.

Pengarah Eksekutif YTL Communications Yeoh Seok Hong memberitahu The Malaysian Insider minggu lalu, ia akan mengendalikan perkhidmatan pada jalur 700MHz, yang menurut laporan The Straits Times, ia menggemparkan kalangan ketua-ketua syarikat telekomunikasi tempatan.

“Menteri (Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan) dan pengerusi SKMM akan menyertai mesyuarat (hari) ini,” kata satu sumber kepada The Malaysian Insider beberapa jam sebelum SKMM mengeluarkan kenyataannya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
orang ramai mungkin tidak ambil pot
tentang berita ini. susah nak faham
tak tahu apa yang sedang dilaporkan kan.
ini cara berita diolah dalam negara kita ini.

semua bertujuan untuk menipu
semua nak susahkan mak cik felda
nak kaburkan mata pak lebai di masjid kuala dulang

ini adalah perebutan antara cukong cukong
antara yoeh teo lay yang telah merembat tanah kerajaan di sentul
dengan cukong indian ananda yang telah merembat tanah
lumba kuda milik kerajaan di ampang

dua dua orang jahat
dua dua merembat tanah orang melayu
dua dua di pilihara oleh ee madey


sekarang ini ckong china dapat pulak lesen tv /komunikasi baru
ini membuatkan cukong india marah
disini lah masuk barua melayu
untuk mencelah – ini kerana barua melayu juga ada
kepentingan. anak rais yatim sang entot entot
dilapporkan oleh malay mail mendapat kontrek bernilai
satu bilion rinngit juga dalam hal komunikasi

inilah dia perebuatn itu !
tak sangkut paut dengan ketuanan melayu
tak sangkut paut dengan harga pisang di pasar borong selayang

nota:
sebenarnya kita tidak perlu membayar duit kepada syarikat tv
atau kepada sesiapa pun untuk menonton saluran mana pun
dalam dunia ini.

tak percaya ?


sila buka radio gelombang pendek – anda akan
dapat mendengar radio holand, radio brazil, radio dubai,
all india radio, bbc atau apa sahaja radio dlaam dunia ini.

bagitu juga tv – semuanya gelombang ini boleh anda pungut pecuma

tak percaya?

sila pergi ke indonesia
sila pergi ke sabah dan serawak
anda akan melihat warga disana bebas dari ditipu
mereka membuka tv mereka dan memilih saluran yang mereka
minati – percuma

dari internet juga boleh menonton dengan percuma!

kita dipaksa membeli entah apa apa untuk menonton tv
tapi tidak dinyatakan BILA HUJAN TURUN TV KAPUT kah kah kah

bukan kah ini menipu namanya ?
bukan kah cukong indian ini tipu mak cik felda?
sedarlah melayu hang dapat ketuanan melayu
tapi duit dan harta kekayaan dimiliki oleh
cukong china dan cukong india

kalau hang lapar nak makan pergilah rebus ketuanan melayu
kah kah kah


10 ulasan:

bukan Melayu berkata...

TT sumber maklumat yang tepat. TT wadah pembuka mata Melayu. Tapi malangnya, mata Melayu tak mudah dibuka kerana katupmnya terlalu erat dibuai mimpi-mimpi Ketuanan Melayu dan hak istimewa Melayu.

Tanpa Nama berkata...

kompem makcik felda tak akan baca berita tersebut,
berpusing-pusing susah nak faham... sebab itulah senang kena kelentong dgn gerombolan

yang penting adalah berita masa pilihanraya... mana dapat kain, tikar sejadah, biskut...angpau..., doktor mana yang nak datang cabut gigi...

kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Bro, TT,

Bagus la tu...biar ke dua - dua chukong tu bergaduh...haha......

Tanpa Nama berkata...

Ini ketuanan eeee kuty.

Tanpa Nama berkata...

Dengar lah Radio Free Sarawak, ia percuma dan dapat banyak maklumat tentang korupsi gerombolan dengan cukong. Mahatiew dan Roti takada telur dan kecut perut nak terkencing

Daud Padang Tembaga

Tanpa Nama berkata...

bengang aku ngan cukong2 nie..dorg wat ap2 pn perkosa x bising..rembat tanah melayu perkosa x bising..dapat kontrek sana sini perkosa x bising..tp bila kita sembang pasal ketuanan bani melayu perkosa mula pakai songkok hitam tinggi mencadangkan buang daerah la..itu lah..ini lah..macam sial aku tgk geng perkosa nie..nk pertahankan ketuanan melayu apnyer kalo byk tanah dan ekonomi dikuasai cukong2 nie..bodo ke ap..

Tanpa Nama berkata...

BRo,

Apasal lu suka tulis entot - entot? Binatang amende to bro?

azila berkata...

org kg esok memg susah nak faham berita ni.. tak baca pun sbb kalau baca pun akan lelap..
ala pak rais ni pun pakai parabola besar di labu.. tv kat kg dia semua tak clear ..org kg dia dok semua pakai parabola kecik kena bayar bila hujan tak boleh tgk.
kat kg ayah saya dgr radio arab guna sw tak payah bayar.. cuma kekdg tetiba termasuk lagu indon..hehe

Tanpa Nama berkata...

Ini syarikat Cina paling racist di Malaysia.Dia hanya sponsor community projek kalau ada kepentingan perniagaan mereka.hipokrit.

mosabit berkata...

entot entot tu...
singkatan dari perkataan sontot..

kah kah kah kah kah kah ....