Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 17 Julai 2012

DI MANA NAK CARI MAKAN PADA BULAN PUASA INI







DARI MANA MINAH CUN INI? SIAPA BALAK DIA?




PENGUMUMAN DARI RADIO BANGSAR

bulan puasa akan sampai
tim radio bangsar tekah berbincang panjang
maka telah dipersetuju
radio bangsar akan mengadakan
siaran khusus pada bulan puasa ini

program ini kami panggil:
MANA NAK CARI MAKAN BULAN PUASA INI
kami meminta para pendengar radio bangsar
menghantar cerita labon dan sembang
tentang warung, kedai, bazaar yang terbaik
di tempat masing masing

DI MANA BOLEH BELI KUEH INI?


DIMANA TEMPATNYA?
semua orang nak tahu dimana terbaik
semau orang nak tahu dimana terbest
semua orang nak tahu dimana terspesial

pekan mana
lorong mana
kampong mana

warung minah cun yang mana
yang wajib di lawati?

warung mak janda yang mana
yang wajib di bantu?

warung mamat jambu yang mana
yang patut di layari?

DI MANA WARUNG INI?




APA YANG PERLU DITULIS
tuliskan apa yang dijual
tuliskan apa yang istemewa
tuliskan apa yang memang hanya ada di bulan puasa
tuliskan suasana membeli belah
jangan lupa juga tentang minah cun, mamat jambu,
pak cik dan mak cik janda dan sida

SIAPA NAMA ANAK MAK CIK YANG JAMBU INI?



TULIS DAN HANTAR
tuliskan tidak lebih dari 200 patah perkataan
hantarkan ke : radiobangsarutama@gmail.com

NOTA:
akan jadi lebih molek
jika cerita ini ada gambar

JANGAN LUPA MALAM INI
malam ini jam 10.30
sandiwara bik mama bomoh puaka


TEKA SIAPA MAMAT GAGALIS DI SEBELAH TT?



NOTA:
ini pasar ramadan
di kota bahru kelantan
ini gambar tt tahun lalu
terbaik termurah
banyak minah cun
banyak mamat jambu

dan banyak loooser dan gagalis


HANTAR KE :
radiobangsarutama@gmail.com

9 ulasan:

Ronasina berkata...

Kah kah kah! Dikin gagalist!!!

Tanpa Nama berkata...

poodah. lu puasa ke pun TT?

Tanpa Nama berkata...

bro tt.. ubn dah guna syabas sebagai taktik amik alih selangor dengan mengatakan air tak cukup. kesan dia ni besar kalo tak manage elok elok. so elok kita wat demo besar - besaran anti syabas. tajuk jangan perjudikan air rakyat demi cita cita politik

Tanpa Nama berkata...

buruk nye taste TT!

ade ke tu awek cun???

tu biasa-biasa je dan bukan lah buruk, cuma biasa-biasa jer...

awek cun lagi cun dari yang ini lah...

Tanpa Nama berkata...

asalkan tak gemok,slim,kiut miut dek kerana mekdogal dan kentuki pred chicken
kategori cun lah tu

Tanpa Nama berkata...

"lopez" tu apa?

Mudin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...

teka siapa mamat gila dalam gambar last pakai blazer panas2 terik Malaysia ni?? adakah mamat ni sedang bersedia untuk cabut lari ke eropah lagi? kah kah kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

sapa ler Mudin Rais Pengecut Cabut Lari nie....Rasa nya dia tak penah sunat nie...he3, kalau berani tunjuk ler muka yg hensem tu????

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
17 Julai 2012 8:20 PTG

ye tak ye jugak... masuk akal tu...


jadi benchmark kepada buruk adalah bik mama? boleh sangat tu!

bik mama benchmark buruk... kekekeke... tak de leher...

kalo ade mamat cakap, awek hodoh, tengok dulu awek tu, adakah die sehodoh dan seburuk bik mama?

bik mama pakai baju leather dan stud2... kah kah kah