Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 5 September 2009

CEKAI KAHWIN CEKAI




UM CADANG HANTAR 600 PELAJARNYA IKUTI PROGRAM PERTUKARAN PELAJAR SETIAP TAHUN
- mStar

Universiti Malaya (UM) mensasarkan seramai 600 penuntut universiti itu untuk mengikuti program pertukaran pelajar ke luar negara setiap tahun.

Naib Canselornya, Dr Ghauth Jasmon berkata, langkah itu antara lain bagi menaikkan lagi taraf UM dalam Time Higher Education (THE), World University Ranking.

“Ini merupakan antara aktiviti yang diambil kira dalam ranking dunia (universiti). Universiti terkemuka di dunia menjalankan program pertukaran pelajar dalam jumlah yang besar, kami berharap mampu berbuat demikian (pertukaran pelajar) dengan jumlah lebih besar di masa depan, kami perlu tingkatkan jumlahnya.

“Kami berharap pada setiap tahun kami dapat menghantar beberapa ratus pelajar ke luar negara. Kami sudahpun berbuat demikian dengan 300 pelajar dan kami berharap dapat menggandakan jumlah itu,” katanya kepada pemberita selepas menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara UM dan Loughborough University (LU), Britain, di sini hari ini.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… LOUGHBOROUGH UNIVERSITY ?.... kah kah kah…

kah kah kah….ADA LAGI UNIVERSITY INI ? kah kah kah…

kah kah kah… INI UNIVERSITY SEBELAH KEDAI BANGLA JUAL KAIN…kah kah kah…

kah kah kah….NAMA PUN LAUGH BORO…. kah kah kah…

kah kah kah…. NAK KETAWA PUN KENA PINJAM…. kah kah kah..

kah kah kah… INI SAMA MACAM UNIVERSITI AL SINTOKI DAN LIM KOK WENGKER UNIVERSITI…..kah kah kah…



18 ulasan:

GombakRock berkata...

lu sudah salah kali ni brader tukar tiub...

loughborough university merupakan universiti "sukan" yg terkenal kat UK...antara atlet terkenal yg pernah dihasilkan oleh loughborough ialah Sebastien Coe..pemenang pingat emas olimpik '84 dlm acara 1500m...skang ni seb coe jadi kepala organizing committee utk olimpik london 2012

loughborough terkenal dgn fakulti kejuruteraan,sains sukan serta sains sosial dan kemanusiaan... loughborough juga antara universiti terawal di eropah yg ada pusat kajian mengenai islamic economics...

Tanpa Nama berkata...

mana ada itu laughbobrough university, tukar tiub maksud yang dekat sebelah kedai kain bangla, kedai sukut jual rokok,sebelah belakangnya budget hotel yang lu maksudnya. loughborough university yang sabas coe tu yang atas bukit menghala central park tempat richard quest cucuk jarum ice , itu u yang lu maksud memeng ada class tapi yang ni yang um buat m.o.u, ini u haprak, sewa atas kedai cina aje..
-bujang tet-

Johan berkata...

Gombakrock,

Sepupu gua belajar kat Loughborough uni ni dulu..menurut minah tu,uni ni masa dia belajar dulu 'so-so' je reputasi dia..kat tengah2 je,kira sama mcm Nottingham Uni(yg mghasilkn mat mongol kahkahkah)..ranking loughborough uni ni dlm belas2 je..menurut labon sepupu gua ni,uni ni tak lah teruk tapi 'ekshen' lebih sbb tradisi sukan depa..pastu dorg ni suka wat program2 'fundraising' amal,bkn sbb ikhlas wat keje amal tp sbb nak cipta rekod2 dunia jumlah kutipan terbanyak(kahkahkah ni mcm mentaliti Malaysia je ni)..sume tu menurut labon dr sepupu gua la..

AnokJatiBatangPinanghehhh, berkata...

.....lpaih ni ada la output prof kangkong mcm Unvrct alsintoki..dr UM...supaya jd mcm prof kangkong tnya soalan bodo....IPP pn xtau...kah..kahh...kahhh...kedekah...kahh...itu prof elok masuk calon tnding bagan pinang..kerna rupanya pun mcm pinang dibelah 3..gerenti kena balut ngan sireh gambiaq bg samy turrr kunyah...hr ni masuk nama tnding atas nama parti IPP(parti INdependent Prof Punkuq)...esoknya tarik diri...coz mental lemah...kahhh..kahhh.kaahhh.x tahan kena kutuk sbb tak tau apa itu IPP.

Gurangak berkata...

pertukaran dengan universiti Mindanao..atau dengan universiti brunei..baru ok..

Sam berkata...

Brader ni main belasah aja..tak check fact pun..tahap fitnah juga

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

cuba carik nama universiti tu dalam google sekarang

ha ha ha

visit

http://melodymockers.blogspot.com/

penyamun berkata...

lboro.co.uk 2000-2004

Irman berkata...

Brader, ade silap sikit.. sebenarnya University Loughborough ni tadela teruk sgt, ikut timesonline.co.uk, ranking dia nombor 11..

Ramai gak graduan PHd Malaysia dtg dari Uni ni sebenarnya..

Johan berkata...

kriteria2 yg diambilkira dlm mbuat ranking universiti2 sgt meragukan..buat program prtukaran pelajar pun diambilkira?klu mcm tu buat lg byk,lg byk poin dpt..kriteria ni tak masuk akal lgsung..

dan psl Loughborough tu,gua baru je tny Prof Google..gua ade baca ulasan2 dr pelajar dan bekas pelajar..kesimpulannya,Loughborough ni overrated dan mcm yg gua ckp dlm ulasan gua pagi td dorg menggunakan aktiviti fundraising utk menaikkan visibility university dorg,sbb tu org kenal nama universiti ni bkn sbb keunggulan akademik..ala,bape rmai lu semua pnh dgr nama ni sblum ni?gua klu bkn sbb sepupu gua blajar sana dlu,gua pon msti xknl nama ni kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Kat LaughBorrow nie suka buat kutipan amal walkaton la mcm sekolah menengah dua dulu kah kah kah ... sapa dapat kutip banyak dapat basikal BMX dengan hadiah botol air

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak naikkan ranking universiti, buat la benda2 lain sekali, spt tingkatkan research, tamatkan politik UMNO dlm pentadbiran universiti, mansuhkan AUKU dsb. Kita di Malaysia sekat mahasiswa drpd bebas berfikir, pas tu bagi anugerah doktor kehormat pada orang2 yg tak layak, pas tu lantik orang2 kuat UMNO jd naib canselor dan pentadbir2 universiti. Bila universiti Malaysia nak maju?

Tanpa Nama berkata...

baik buat kejesama dgn unisel. hehe.

GombakRock berkata...

masing2 ada pendapat yg berbeza... tapi cam Irman cakap mengikut timesonline good uni guide lufbra ni ranking dia nombor 12 bagi tahun 2008...
jadi tak adil ar kalau dikatakan yg lufbra ni "INI UNIVERSITY SEBELAH KEDAI BANGLA JUAL KAIN" atau "INI SAMA MACAM UNIVERSITI AL SINTOKI DAN LIM KOK WENGKER UNIVERSITI"...
takkan ar pasal isteri rosmah graduan nottingham kita leh kata yg uni tu "so-so"...abes kalau camtu oxford tu cokia gila ar sebab menghasilkan kj...
bercakap/menaip tanpa fakta dan ikut sedap mulut tu budaya gerombolan...jgn la kita ikut derang lak...jgn la kita samakan tahap intelek diri kita ni dgn mereka yg buat perarakan kepala lembu minggu lepas...

pesfreak berkata...

aik? ghauth jasmon dah jadi NC UM rupanya....dulu dia ni presiden MMU...zaman gua student dulu...kahkahkah...MMU - Money Making University...wakakaka

Tanpa Nama berkata...

entah kamu ni..
kalau nak tulis tu..
kena la tau fakta..
kau ni tau nak kah kah kah kah kah jek..
wahahahahaha
begok la kau ni..
bile da salah tulis..salah fakta..
orang yang ketawakan kau.
wahahhahaha
orang tak masuk universiti memang la camni..
tau nak ketawakan orang..
tulis sesedap rasa..
tapi salah info nak gtau orang..
bongok..
aku bukan sokong parti sesape..
wa parti bebas..
yang salah aku tunjukkan kat hang.

Tem Tem Larson berkata...

tanpa nama 10:11,
mana kau tau tukar tiub tak masuk universiti?
selidik dulu baru nak ckp...

Tanpa Nama berkata...

for info..
ranking skrg

um-180
ukm-291
usm-314
utm-320
upm-350

sblom ni ukm dan usm dpat apex.
tp takde perubahan pn...
usm bru dpt tp ukm tu apeciter?
pk2 kan lah..

~um rock~