Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 5 September 2009

MALIKUL KENA BOIKOT





BOIKOT TPM MESEJ TOLAK MB TERENGGANU
- malaysiakini

Kumpulan ADUN Umno yang menentang menteri besar Terengganu bertindak memboikot perjumpaan antara mereka dengan barisan exco kerajaan semalam kerana beranggapan majlis itu tidak menjamin sebarang penyelesaian konflik yang semakin serius.

Seorang daripada 15 wakil rakyat yang tidak hadir, termasuk Idris, berkata insiden boikot majlis yang disertai Muhyiddin Yassin dan Ketua Perhubungan Umno Terengganu, Hishammuddin Hussein "tidak pernah berlaku sebelum ini".

ADUN Umno itu, yang enggan mendedahkan namanya, berkata tindakan tetap dilakukan untuk memberi mesej bahawa kepemimpinan Ahmad Said, sebagai menteri besar dan timbalan pengerusi perhubungan, sememangnya telah ditolak.

"Kalau setakat nak tunjuk muka, datang makan-makan, nak huha-huha baiklah kami tak payah pergi," katanya kepada Malaysiakini hari ini.

KAH KAH KAH…


kah kah kah… MEMANG BETUL… BUANG MASA…. kah kah kah…

kah kah kah…MAKANG… MAKANG… NAK BUAT APANG….kah kah kah..

kah kah kah…. BUANG MASA…CANDAT SUTUNG LAGI BAIK…kah kah kah..

kah kah kah... KUTIP PASIR DI BATU BURUK LAGI ALIM... kah kah kah

kah kah kah…MAIN TEPI JALAN TENGOK KERETA LALU LAGI TERHIBUR…kah kah kah…


RAMAI ADUN UMNO BOIKOT MUHYIDDIN - malaysiakini

Dua tokoh utama dalam kumpulan ADUN Umno Terengganu yang menentang menteri besar memboikot majlis untuk merapatkan barisan kepemimpinan negeri yang disertai timbalan presiden parti Muhyiddin Yassin semalam.

Mantan menteri besar Idris Jusoh dan bekas setiausaha perhubungan negeri Rosol Wahid dan sebahagian besar wakil rakyat BN tidak kelihatan pada perjumpaan di pejabat Umno bahagian Hulu Terengganu itu.

Ketika Umno negeri itu dilanda krisis berpanjangan, termasuk desas-desus sembilan wakil rakyatnya ingin melompat menyertai PKR untuk bergabung dengan lapan ADUN PAS, ketiadaan mereka menimbulkan pelbagai spekulasi.

Seorang daripada 15 ADUN yang tidak hadir itu mengesahkan kepada Malaysiakini petang ini bahawa mereka mengatur pemulauan majlis tersebut kerana ia tidak menolong menyelesaikan konflik dalam parti itu.

KAH KAH KAH…


kah kah kah… MAKANG IKANG SUDAH MELAWANG… kah kah kah..

kah kah kah….SUDAH BERANI BOIKOT MALIKUL SEMBAB..kah kah kah…

kah kah kah…..SUDAH TAK ADA TABIK PADA MALIKUL…. kah kah kah…

woit…. SAPA BUAT KACAU… SAPA BUAT PLAN… kah kah kah…

woit…..SEMUA BIKIN KACAU….SEMUA MAHU PROJEK….kah kah kah..

woit…..BUKAN SIKIT YANG BOIKOT…. 15 ADUN….kah kah kah..

nota:
diminta haji hadi bersedia untuk jadi mb.
sila tempah baju baru.diminta kempiskan sadikit
perut dan pakai baju yang agak besar. kurangkan gula
dan banyakkan berjalan kaki dari kt ke kuala ibai.




14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hishamuddin rais yang bodoh lagi sewel..harap2 lepas ni kamu akan bercakap sengal sbb asyik mengata kat tok guru..tok guru tak kata kat ko pun..bodoh...celaka lah ke atas kamu...

Johan berkata...

Bubarkan DUN Ganu..tak ingin gua tgk muka2 munkee2 tu join Pakatan

najibulia berkata...

utusan meloya, tv3 suku ,tv1 malaysia xde ke gosip2 pasal ni??klau PR laju je onair..yg xtahan tu ulang 4 5 kali tu..wakakakakakakakakakakakakakakaka..bodo bahalul!!!!!!PRU13 jatuh sumea sakai2 umnong ni!!!!

makang ikang... berkata...

Bro Isyam...

kalau ending cerita ni b-end bungkus kt terengganu & pktn rkyt ambil alih , sah PRU akan dtg b-end bungkus sebungkus bungkusnya...he he he

puak2 b-end ni belajar2 lah jadi pembangkang dr sekarang , nnti tk lah kekok sgt bila dh kalah...he he he

SUKJ berkata...

PAK LONG TT,

DALAM NOTA TU, TOLONG TAMBAH SIKIT LAGI...

MINTA HJ HADI CARI TANAH KOSONG DI TELOK KETAPANG...UNTUK APA?

kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah...UNTUK APA LAGI...UNTUK TANAH PERKUBURAN SETAN PUKIMAK LA...kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah

Sukj berkata...

PAK LONG TT,

DALAM NOTA TU, TOLONG TAMBAH SIKIT LAGI...

MINTA HJ HADI CARI TANAH KOSONG DI TELOK KETAPANG...UNTUK APA?

kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah...UNTUK APA LAGI...UNTUK TANAH PERKUBURAN SETAN PUKIMAK LA...kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah

Gurangak berkata...

nampaknya al malikul sudah tak popular cuma popiah..hismaudiin pula telah insaf..boleh pulak bermalam di rumah org tua. NAK PAHALA TAK PAYAH TUNJUK KAT ORG..INI 1MALAYSIA DIKASI TAU..HIDUP TV3, RTM1, AWANI, HIDUP...

Kucing Parsi berkata...

bubar dun terengganu

apa erti nya menang macam zambry kadir

ha ha ha

bubar

visit

http://www.melodymockers.blogspot.com/

Irama berkata...

to : Tanpa Nama 06:21 , ulasan # 1,

rasanya kalau nak kata Hishamuddin Rais Kah Kah Kah ( HRKKK) ni mengata tok guru ulama tak jugak... ayat yang HRKKK ni guna mcm kawan pun ada..... kalau kita anggap depa ni kawan, ayat tuh bukannya mengata...

kalau bukan kawan pun, rasanya tak lah teruk sangat ayat HKKK tuh... mungkin pasal ko ni telampau skema tuh yang ko nampak keterlaluan...

apa-apa pun rileks dan tenang

kah kah kah

nami o fish berkata...

Aku nak komen Tanpa Nama September 5 06:21 ni jap.

hishamuddin rais yang bodoh lagi sewel..harap2 lepas ni kamu akan bercakap sengal sbb asyik mengata kat tok guru..tok guru tak kata kat ko pun..bodoh...celaka lah ke atas kamu...

haha,beb,lu rasa ni haji hadi komen ke?tiba-tiba terasa je.

betul la kata lu beb,kena jaga kesihatan.turunkan berat badan.tu pun bodoh ke?haha!

takkan nasihat jaga kesihatan pun salah kot haha!

zeqzeq berkata...

kalau nak tukar kerajaan bagi siap Lebuhraya tu dulu oo..

siap sampai Jerteh pun jadi laa,
4 lane..

senang kawe nak ulang alik KBR -KUL..

quh quh qih qih

Tanpa Nama berkata...

ARMNO ta suka melihat muka AlMalikut Mat Sembab la.

Kur semanagt.Jara betul Al Malikut Mat Sembab..skrang ahli kecil kecil pun ta hormat sudah. Jumpa Al Malikut pun ta dapat selesai masalah.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

aku nak komen nami o fish skit..

setiap org ada pendapat sendiri..ikut suka aku la nak komen apa pun..ygg ko menyibuk apa hal..tuan blog pun tak menyibuk...

Tanpa Nama berkata...

Betulla beb...kalau lu puasa tapi time makan mentekedarah semacam baik lu tak payah puasa...