Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 4 Jun 2010

BERITA MEMERANJAT KAN



THE MOST FAMOUS BUILDING IN MALAYSIA - LE MANGIFICIENT DU KANG KONG



FOUR HAVARDS UNGRAD IN LIMBO – new york times

Four students from faculty of Political Science and World Affars facing bleak future.
They were cought participating with the ‘Vote For Change” a campaign machinery of Barack Obama in 2008.

Havarad has a very strict rule that disallows any undergrad or any students to participate or express their opinuion in any political activities.

It has been a ruling that Havards student must only concentrate on the pursue of knowledge through books and classroom activities.


NEW RULING BY PARLIAMENT – the times of london

British Parlimen has enacted a new ruling to bar British students from taking part British politics.

The bi party ruling has little obstacle before being passed as a law.

Lord Gresham from ‘ the old man of Labour’ has been the only strong voice in opposition.


MARA PILIH UNIVERSITI TERSOHOR –berita hairan

Mohd Shafie Apdal, berkata pihaknya sudah memutuskan lebih awal supaya MARA memberi fokus tajaan kepada pelajar yang mendapat tempat di universiti tersohor dan mempunyai reputasi baik seperti Harvard, Cambridge, Oxford, London School of Economics, Imperial College London dan Monash University di Australia.

Pelaksanaan dasar baru itu dipersetujui Kabinet bagi membolehkan MARA mengutamakan tajaan untuk pelajar cemerlang di universiti tempatan sekali gus membantu mengurangkan kos penajaan pengajian tinggi bagi agensi berkenaan, katanya.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

kah kah kah


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

AMERIKA DAN GREAT BRITIAN TELAH TUNDUK KEPADA MALAYSIA..
SEKARANG MEREKA MENJADI AGEN MALAYSIA...
POWER LAH MALAYSIA...

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Baik punya sindir laaaaa..

Ha ha ha..

Johan 23.01.84 berkata...

kahkahkah ini terbaik,Isham..

ada lg berita : Noam Chomsky menawarkan diri menjadi ketua pengarah Dewan Bahana dan Petaka..

Tanpa Nama berkata...

ha? aku baca 2-3x berita hairan tu (akibat terlalu menghairan berita2 depa ni), akhirnya apa yg aku paham ialah:
lebih apdal jika mara taja budak2 yg dapat tawaran overseas pegi oxford dsbnya, supaya budak2 ni masuk mara ("universiti institut" - takde nama/jenis macam ni dalam dunia, hanya malaysia boleh, tak boleh lawan beb!) lalu tak jadi pegi oxford dsbnya tu...
betul ke pemahaman aku tu???

macam tak apdal je... banyak hairan ada la...

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella.blogspot