Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 4 Jun 2010

BUKTI KERJAAN TAK ADA DUIT




SAMPAI BULA MATA TAKUT DENGAN BALA




SATU LAGI LANGKAH ANTI INDIA


Kerajaan akan mengkaji semula bayaran yang dikenakan untuk pembakaran mayat di krematorium milik kerajaan di Wilayah Persekutuan kerana kadar yang dikenakan sekarang amat rendah berbanding yang dikenakan oleh pengendali swasta, kata Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, M Saravanan.

KAH KAH KAH

woit…INI BETUL BETUL KERAJAAN SUDAH HABIS DUIT…kah kah kah…

kah kah kah… NAK BAKAR RAKYAT PUN … NAIK KAN HARGA…. kah kah kah..

kah kah kah… TUNGGU MASA… OXYGEN AKAN DI SWASTAKAN…kah kah kah..

kah kah kah… TUNGGU MASA…. BERCAKAP AKAN KENA CUKAI… kah kah kah…

kah kah kah… TUNGGU MASA ...KETAWA PERLU LESEN…. kah kah kah…

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kerana kadar yang dikenakan sekarang amat rendah berbanding yang dikenakan oleh pengendali swasta

dumb-ass punya alasan lapukberkulat typical of taktik kuno UMNgOk-BoNgok: banding harga dgn org lain, dulu banding dgn negara lain je macam singapura atau vietnam atau somalia (tak pecaya? baca star online pasal isu subsidi, ada la mangkuk tu pegi banding harga petrol dgn somalia!)

apasal sara-bangang tu tak pulak cakap naikkan gaji penjawat awam sebab rendah banding gaji swasta?

apasal tak naikkan kadar faedah pinjaman kerajaan sebab amat rendah banding pinjaman swasta?
bukankah itu subsidi dari rakyat pada semua penjawat awam tu, termasuk la bigshot2 korporat glc dan menteri2 macam kau, sara-bangang!

dan cuma depa ni la yg tanggagaji tinggi2 yg layak buat pinjaman kerajaan sampai ratus riban (mungkin jutaan?) pada kadar faedah sangat rendah setelah di subsidi rakyat!

no wonder toyol mampu beli istana jawa?!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

mi-phg berkata...

TT DIM'SIA YANG TURUN HANYA HUJAN JE YG LAIN SEMUA NAIK SEBAB ITU NAMA GROMBOLAN BN=BARANG NAIK

Lang berkata...

oii kak sara...

bongok ke ape ko ni... kalau dah nama pon kera-jaan, ko kena bantu rakyat... yg nama swasta tu keje die bantu pemegang saham... apa punya biol ko ni... kalau dah kere-jaan nak naikkan bayaran perkhidmatan baik ko bersaing je ngan swata tu... nape tak bandingkan mutu perkhidmatan sekali?

pergh... pas ni ada la mangkuk hanyun kata, bayaran hospital kere-jaan yang singgit tu terlampau jauh murah berbanding ospital swasta.

bayaran yuran sekolah kere-jaan jauh lebih murah dari sekolah swasta yg bayau bulan2... pemberian buku teks percuma berbanding sekolah swasta.. yuran naik, buku kena beli sendiri.

report polis murah... kena naikkan.. kata mudin

tapak kubur orang islam percuma... kita akan kenakan sewa... kata mufta...

cantik nampak perangai korang...

Tanpa Nama berkata...

Hal orang mati pun mat mongkol nak ambik huntung

Itu hari mat ngantuk jual 2 lembah minyak dan nijbun pajak tanah ketmb tak cukup lagi ker?

1Malaysia punya penangan!!!
Kucar-kacir rakyat dibuatnya.....