Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 11 November 2008

BERITA BAIK UNTUK SEMUA !!!

Kerajaan Mongolia akan membawa kes pembunuhan Altantuya ke MAHKAMAH ANTARA BANGSA. Di bawah ini adalah laporan harian MONSAME dari ibukota Mongolia Ulanbator.

Kerajaan Mongolia telah menulis surar resmi kepada Menteri Hal Ehwal Luar Rais Yatim tetapi sampai ke hari ini masih belum mendapat jawapan.



( Laporan Montsame )

Ulaanbaatar, /MONTSAME/ The world community is well aware of the ruthless murder of Mongolian citizen ALTANTUYA Shaariibuu on October 19, 2006, in Punchak Alam, Malyasia, being shot twice and blown up by an explosive.

The Government of Mongolia reaffirms hereby that it has been consistently paying attention, from the very beginning of this cruel crime to the court proceedings. The Prime Minister and the Minister for Foreign Affairs (previous name) of Mongolia have sent letters twice each to their Malaysian counterparts expressing their confidence that related Malaysian authority would bring a murderer to justice and deliberate a fair court conviction for the case.

The Government of Mongolia deeply regrets that the Malaysian high court judge made a decision on October 31, 2008, to acquit Abdul Razak Baginda–the murder suspect for killing Mongolian ALTANTUYA Shaariibuu.

Although Mongolia has no legal rights to take part in the court proceedings, the Government of Mongolia is responsible for protecting legitimate rights and interests of its citizen under international treaties and national legislation.

In connection with the recent court decision to acquit the suspect Abdul Razak Baginda, the Minister for Exterrnal Relations of Mongolia Mr. S.Batbold has sent another letter addressed to the Foreign Minister of Malaysia Mr. Rice Yatim requesting the latter to pay attention to and render support for ensuring conditions for a final court decision free from politics and other side influence.

The letter carries a statement by Mongolia’s Government testifying that it will have a strong reasoning for turning to the international court in order to defend rights and interests of its citizen if the court’s final decision results in unfair trial and proceedings.

A trial for the special unit officers charged for the murder is expected to take place shortly and the Mongolian Government keeps its eyes and ears wide open on the proceeding.

S.Batbaya

jeng jeng jeng…. kah kah kah…. buat lapoan polis di london…. biar razak baginda tak dapat lari ke sana…. kah kah kah…. buat laporan polis di paris…. biar dolah baginda tak boleh buat shoping ke paris….buat laporan polis di australia biar dolah baginda tak dapat pergi melbourne….. kah kah kah

dan buat laporan polis di london dan di paris…. kah kah kah…. biar bik mama tak dapat beli panties size 175 di harrods dan di channel…. kah kah kah….

nak tanya sikit ada ke panties size 175 …. kah kah kah…. kah kah kah kah… kah kah kah




29 ulasan:

3viLXeIjI berkata...

KaHkAh.NaK LaRi MaNa lAgi?Kan Sng Je NgAku..ISkh3x.TaPi Pk2 BaLik, KlU LaRi ManE2 Pun SaMa..BuMi AllAh GaK. kLu nAk KenE BaLa, LaRi AntArtikA pUn TaK GunA.KahkAh!!~

Tok Moh berkata...

Kah..kah..kah...
lawak betui.la...pagi-pagi ni..
sakit perut..kah..

Bro" Rais Anak Yatim tengah sibuk cari Dino.. Dia lari lepaih entot-entot anak orang sampai bunting
..kah..kah..

Bro Jangan la report kat polis paris..Kesian Bik Mama..tak dapek dio boli panties..kek sano..
kat malaysia ni mana ada penties cam gitu... kah..kah..

Bik Mama mana pakai penties yang jual kek pasar malam dan supor market..Tak dak jual..semua kocik
..takdok saiz..yang gedobok..

kah..kah.. kah..
Nasib kau la baginda & najib woii.

Yan berkata...

adaaaaa.... tempah punyer... pakai duit rakyat.. KAH..KAH..KAH....

Hayati berkata...

ado kot panties saiz tu bro...tempah sebulan dulu...nak pi ambik laa tuu

zairi berkata...

bagoooss...pas ni tolong post mesej2 tebaru dari monggol.aku nak tau ape nasib najib tu.

ilovebudu berkata...

nah rasakan..hahaha..mana ada ayah tak sayang anak oi..kakaka

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha..

panties saiz 175...

dah ukur ke saiz panties bik mama tu...

bukan beso lagi ker...

nan berkata...

panties size 175 tu baru sebelah buntut bik mama je..kalau dua2 belah, dah size 350...perggghhhhhh...dengan size tu la bik mama telah menjarjiskan najib...

Tanpa Nama berkata...

pak isham.. kes rasuah kapal selam dan jet sukhoi tu tak boleh bawak ke mahkamah antrabangsa kah?

hahhahahahaha...
padan muko kao najib
tembelang pecah

deedslampor berkata...

bab kutuk UMNO gua sapot lu, kah kah kah...

kentuthalus berkata...

ehehehhe....

kucingsiam berkata...

meow~~

harap jangan main-main dengan keturunan genghis khan nih ... silap hari bulan, hantu mongolia tuh cucu sabenar the great khan. Mana mau lari ya si pembunuh altantuya ... sampai ke hujung dunia pun khan besar akan kejar.

ketuanan melayu tuh bisa pakai sebagai tangkai azimat ke dalam hal ini? tulah ... dah lama sangat dengan ideologi lapuk ni sampai berurusan dengan orang luar pon asyik pikir sendiri tuan, orang lain kena sujud.

Pill not Kills berkata...

bro,
saiz penties sama dengan 10 kali saiz penties Ms Palin..kah kah kah..lepas tu kena kolor pink, baru selera najib nak balik rumah..kah kah kah

AbgTuah berkata...

Kahkahkahkahkah,

Sory ujang masuk rumah kau tak bagi salam. Den heran bonar kau nih ashik togolak yo, apo konoeaa, suko bona ko kau dan kenkawan kau yoo. Ingat jang besok kok mati togolak. Dan laie apo kono kau gomar bonar cerito panties orang, nak buek lap muko ko.

kehkhekhek

john labu berkata...

Forget Obama, why don't you all start speaking BM?
Maej Masnora | Nov 10, 08 4:42pm
Well, well, it looks like Barack Obama won the US presidential election by a landslide victory. Many have expressed delight over America's now president-elect, and many are hoping for the birth of a ‘New America’ come his stepping into the White House this January.

At the same time, some in Malaysia see his victory as heralding a new era where a nation's leader should not be chosen based on race or skin colour. Even our prime minister is quoted as saying: ‘It is possible for anyone from a minority group to be a nation's leader’.

Happy news for non-Malays in Malaysia! Imagine, a Chinese Malaysian prime minister! (Well, technically the Chinese, who own a large slice of our economy, do not deserve the term 'minority', but if our dear friends insist on feeling insecure and marginalised, we can't tell them not to. People are entitled to feel what they feel, right?)

Back to our story. What's wrong with entertaining a conjecture? We are more than positive that there are many non-Malay intellectuals out there, and certainly we have been made aware of their capability to govern a country.

However, our dear friends might want to remember that intellect alone does not guarantee political supremacy. (If we venture to browse through our politicians' records, I'm sure many will concede that intelligence is not a prerequisite to become an MP). A nation's leader must also embody the national identity.

If I may highlight the examples of Obama to our friends. Look at his life, his personality, and character. Though he is black, he is by no means ‘un-white’. In fact, when we come right down to it, he is an American through and through. Even though he celebrates his Kenyan ancestry, among others, he and his family did not bring Kenya to America.

Upon coming to America, he led a life that many Americans lead. He is Christian, went to a national school (well, according to American standards that is) and speaks American English at home (not his ancestors' dialect).

If you care to find out about his likes and dislikes, you will read somewhere that he likes certain Hollywood movies and American actors (he doesn't watch African movies exclusively), and reads a lot of English titles (not imported books in Afrikaans, for example).

He also reads the local newspapers in the national language (which is American English, not some African dialect) and when he speaks you hear no trace of an African accent. In fact, his eloquence and mastery of the (American) English language are exemplary.

To quote, if we were to characterise a Malaysian Obama, he would be the son of a Chinese/ Indian father and a Malay lady, and he would have attended a national school and would speak Malay at home (and be very much at ease with the language too!).

He would practice Islam, appreciates or at least respects the Malay culture in every sense and does not differentiate himself from the Malaysian majority, plus or minus a point or two.

In America many non-whites have assimilated themselves and have become Americans in spirit and in practice. They embraced the American ideals, of coming to the land of opportunity an thus becoming one of the... err, opportunists? I digress.

Anyway, about Malaysia; do we have a Malaysian Obama?

I trust my dear friends are more than capable of evaluating for themselves. To our non-Malay friends who are losing sleep over the suspicion that they will never be embraced as true Malaysians and subsequently never be able to run for the PM-ship, I suggest you start with accepting Malaysia with your heart and soul.

You can start with speaking our national language more often and with pride. There's a bloody sound reason why Tanah Melayu is named such!

Nur Aflah berkata...

Cayalah! Malaysia Boleh!

Akhirnya kita akan ada PM pertama yang didakwa di Mahkamah Antarabangsa. Hu Hu

Tanpa Nama berkata...

dakwa jang jangan tak dakwa...

apa komen pak amid albar haaa....aku dok tunggu jer nak tergelak lagi nih....

tak pun komen duta malaysia kat mongolia yang tolong kempen bn kat pematang pauh dulu tu...

apa kata die haaa....???tergelak lagilah...beguling2...

sehati bedansa bro....

DeePo berkata...

MALAYSIA BOLEH juga tu kan...

nizam berkata...

kan sekarang ni nampak hakim dah berani sikit tunjuk keadilan dengan membebaskan RPK dan juga menolak arahan daripada ghani empat tahil dalam kes l***t DSAI. oooppppssss!! JANGAN TERTIPU wahai rakyat malaysia yang tercinta sebab tu semua wayang je. Lepas ni nantikan belang um-NO dan BN yang sebenar. Tambahhan tok najib nak jadi Pi eM.

Samad berkata...

Allah Maha Kuasa... Kita tunggu dan lihat jelah adakah Najib benar-benar bersalah atau tidak... Sekiranya beliau lepas dalam perbicaraan mahkamah di Malaysia, mahkamah antarabangsa menunggu beliau...Kalau lepas juga di mahkamah antarabangsa, mahkamah Allah pula menunggu... Apapun diharap mahkamah Malaysia akan membuat keputusan yang adil supaya kita tidak dimalukan di peringkat antarabangsa...

Farouk berkata...

Jika Najib benar-benar terlibat dalam kes ini, pasti beliau dah mula risau dan menggelabah tapi jika beliau tak bersalah, mungkin beliau cuba buat 'rileks' walaupun beliau tetap akan gelabah...

lelaki miang berkata...

razak baginda telah bebas.rasanya buat sementera waktu la.

kenapa dia boleh bebas?mungkin kerana pendakwa tak cukup bukti ataupun mungkin razak tidak terlibat dalam pembunuhan walaupun sebelum ini razak ada hubungan dengan atlantuya.

jadi siapa yang mengarahkan pembunuhan tersebut diadakan?

Najib?
rosmah?

lelaki miang berkata...

razak baginda telah bebas.rasanya buat sementera waktu la.

kenapa dia boleh bebas?mungkin kerana pendakwa tak cukup bukti ataupun mungkin razak tidak terlibat dalam pembunuhan walaupun sebelum ini razak ada hubungan dengan atlantuya.

jadi siapa yang mengarahkan pembunuhan tersebut diadakan?

Najib?
rosmah?

Tanpa Nama berkata...

kucingsiam berkata...

meow~~

harap jangan main-main dengan keturunan genghis khan nih ... silap hari bulan, hantu mongolia tuh cucu sabenar the great khan. Mana mau lari ya si pembunuh altantuya ... sampai ke hujung dunia pun khan besar akan kejar.

ketuanan melayu tuh bisa pakai sebagai tangkai azimat ke dalam hal ini? tulah ... dah lama sangat dengan ideologi lapuk ni sampai berurusan dengan orang luar pon asyik pikir sendiri tuan, orang lain kena sujud.

Ini bukan cerita main2. Aku pun rasa orang Melayu ni dah lebih sangat kurang ajarnya pada satu bangsa yang pernha menakluki 2/3 dunia.
Bila menteri dai dah cakap tentang International Court sebab dia anggap maruah dia tercalar. Dia anggap orang Malaysia ini dah kurang ajar dan biadap. Aku sendiri terbayang macam mana marahnya Kublai Khan bila Majapahit menghantar pulang tentera Mongol yang dipotong hidung. Majapahit tak kekal lama. Dan jangan lupa Baghdad menjadi padang jarak padang terkukur oleh kerana sikap sombong dan bongkak Khalifah di Baghdad.
Bapa Altantuya hanya mahukan keadilan. dia tidak mintak nyawa anak dia dikembalikan.
doa orang dizalimi Allah Taala sentiasa kabulkan WALAUPUN bukan Islam.
Aku harap orang Malaysia faham betulbetul benda ni.

Tanpa Nama berkata...

Atau Najib memang tak bersalah. Tuduh fitnah dia macam-macam yang itu tak dosa namanya.

Ikut engkaulah akhirat nanti tak cukup pahala nak bagi kat Najib dan Rosmah korang ambik dosa mereka. Wait and see.

Bush bunuh juta-juta kat Iraq tak nak pulak dakwa kat mahkamah antarabangsa. Sebab yang mati Islam. Mongolia mati sorang nak bising satu dunia. Korang berat sebelah tak apa. Akhirat nanti sendiri jawab. Islam ke kafir ke sendiri jawab!

Tanpa Nama berkata...

Sila baca... didalam tiap tiap passport terdapat dan tertulis dalam bahasa orang putih yang berbunyi
" The Government of (Negara yang mengeluarkan passport) request to all whom it may concern to allow the bearer to pass freely without let or hindrance and effort him/her such assistance and protection".

Ayat ini juga terdapat dan tercetak didalam passport yang dikeluarkan kerajaan malaysia . Olih itu sekiranya terjadi satu bencan, musibah atau insiden, adalah wajar dan perlu bagi Negara yang berdaulat dimana perkara itu terjadi memberikan sepenuh kerjasama .

Memang ada isu-isu yang bolih diketengahkan sekiranya ada pehak ingin mengusul untuk diselesaikan dalam pencarian kebenaran

jebatderhaka berkata...

lagi cepat pi lagi bagus...
jom kita pakat ramai2 buat demo kat dataran shah alam tanda setuju dgn tindakan monggolia....
najis nie dah malukan kita sebagai rakyat malaysia yang penuh adat budaya....pasai dia abis satu dunia tau....la nie rakyat malaysia nak masuk london pun susah...depa takut kita seludup c4. razak baginda mana mau lari?????
lu punya anak boleh tahan gak erk...???? takpe pak....nanti pak pi belayar kt 'dalam' roweena biar saya jaga....

p.kuatkuat berkata...

eh pondek tanpa nama 18;42
sini bukannya tempat membela najis dan big mama lah,kalo nak bodek pi lah tempat lain,,dan sini tak main akhirat lah,tak main dosa dosa lah sini semua geng sosialis lah bahlol oi,,,,porah nama pun talak nati mampus kat batu tu nak tulis apo,,,,?MUNNKEE agaknya,,

Nor berkata...

Tanpa Nama 18:42

Yang mereka-reka bukti, fakta dan saksi, sumpah memainkan Quran tu bukankah dosa besar?
Aku rasa kau ni tersesat dalam blogosphere kot. Baliklah ke blog pro Bee End..
Bye bye Tanpa Nama 18:42