Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 23 April 2011

MUKA INI BOLEH PERCAYA!




KAJIAN SEMIOTIK



nota:
lihat betul betul
apakah muka ini muka china?
adakah muka ini muka orang puteh?
adalah muka ini muka dayak?

jawapannya : TIDAK

inilah muka penipu
peniaga melayu yang kerjanya
cari kontrek dari gerombolan

mereka memberi kertas cadangan pada gerombolan
jumpa menteri hulur proposal
menteri akan dapat potongan
ada dapat duit
ada dapat saham
ada dapat lendir

ini lah kerja peniaga bumiputera

bila china marah
bila india marah
mereka tuduh china dan india
tidak berterima kaseh

tapi mereka menipu
mereka kaki kelentong
mereka bukan baut kerja
mereka bukan peniaga
mereka pencari kontrek
mereka makan komisen
mereka komisen ajen

mereka inilah yang amat kuat
mempertahankan ketuanan melayu
kalau ketuanan rakyat sampai
mereka semua lingkup!

kah kah kah

nota:
tengok muka dah kenal
ini mesti penyamun kah kah kah!

29 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ada macam muka P.Ramlee masa muda.

SHreK_MaN berkata...

alo abe weh....bakpo tarikh artikel ni 23/4....time machine lagi demo nih....heheh

Anti TELAN berkata...

Muka dah tengok. So mai kita tengok AKAUN depa ada berapa duit?

NET INCOME TO COMMON INCLUDING EXTRA ITEMS(Millions Ringgit of M'sia)

2007 - Rugi RM15.2 juta
2008 - Rugi RM6.7 juta
2009 - Ala Untung sikit RM2.9juta 2010 - Lugi lor RM3.3 juta

Aku jual Nasi Lemak pun ala untung lor...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Muka nya tak lah hodoh, boleh dimasukkan dlm kategori manis tapi sayang penipu...ini lah golongan yg mendabik dada "work smart don't work hard" menipu seperti tiada akhirat utk dia=tak takut ALLAH mau pun ajaran yg dibawa oleh RasulNya, takde rasa bersalah kepada sesiapa pun termasuk lah yg sebangsa & seagama dengan nya tetapi apabila dipersoalkan tentang hak Melayu, dia lah orang pertama melenting pertahankan bangsa Melayu. Ini jenis manusia kita nak pertahankan : golongan elit yang hidup mewah dgn cara merompak & mengambil hak orang lain...Celaka punya orang, kau nantikan lah pembalasan nya: ko percaya atau tak hari tu tetap ada!

Tanpa Nama berkata...

mmg pun,..setuju benar2 bang hisham

Tanpa Nama berkata...

Mmg punn, setuju benar2 bang hisham

yes berkata...

Macam wajah Hishamuddin pun ada. Jangan menghina rupa seseorang, itu adalah ciptaan Allah, tetapi hinalah perbuatan nya kalau salah

Sudin berkata...

Sah...!
Sahih...!
Memang muka penyamun.....!

Tanpa Nama berkata...

dia punya senyum tuuu rasa nak pelempang je sedas
haishhhh

Tanpa Nama berkata...

woit.. woit.. woit.. tu muke sape tuh?? macam muke EEEE nak jadi bumiputera kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

woit.. woit.. woit.. tu muke sape tuh?? macam muke EEEE nak jadi bumiputera kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

kumis tu menyamcam bang.....

Tanpa Nama berkata...

MUKA PROXY !!!

matstimketum berkata...

ini contoh muka pencari kontrek yang banyak terdapat dikawasan bangunan setiausaha kerajaan negeri yang diperintah oleh bn! fulamak.

cucukerinci berkata...

ni muka umnongok dulu kini dan selamanya guna kuasa untuk dpt kontrak dan komisyen tak kira halal atau haram....

Tanpa Nama berkata...

muka gampang
senangnya dapat duit kan?
memang gampang lah....

Tanpa Nama berkata...

"muka penipu"

WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA

P/S - I LIKE

Tanpa Nama berkata...

Penyamun Tarbus..hehehe

Tanpa Nama berkata...

Sah bahawa Commerce Technology Venture mempunyai 15% pegangan di dalam Tricubes (1email Malaysia), dan orang tu ialah Nazir Razak (CIMB Group) dan adik kepada PM kita.

Tanpa Nama berkata...

Ini muka mana ada macam P.Ramli sekeping pun ta'dak,muka dia ni muka orang nishan(high)terangan-angan otak dia berapa juta boleh masuk.

Tanpa Nama berkata...

Ada macam2 jenis muka....talam 2 muka...bermuka2....muka tak malu....kuih seri muka.....muka kulit majalah.....muka tembok...tapi yg nie muka seposen.....kah kah kah...
-setapa

Tanpa Nama berkata...

rajanakhan jua ada... chit

Tanpa Nama berkata...

m.g.r ka?...

Tanpa Nama berkata...

salman khan tarak.... rahul from india, bole la.....

Tanpa Nama berkata...

itu lanun la
bukan p.romlee

itu bukan p.romlee la
itu penyamun
itu penyamun rm

Tanpa Nama berkata...

A video for which I hope whoever wants to have nuclear reactor in our country to see it, if not experience its consequence.

http://www.youtube.com/watch?v=TMXvpWoHzeE&feature=player_embedded

Tanpa Nama berkata...

Muka ini posing saja. Senyum tak tulin...tak nampak gigi. P Ramlee kalau senyum, nampak gigi.

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

kalau di bandingkan dengan muka mat omega.... muka nie lagi bole dipercayai.... ingat...16 sept....kakakakakakakakakakak

ex-cubes berkata...

muke kaki burit dan kaki duit nih biasa camnih.