Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 24 April 2011

JANGAN SEKALI LAGI DITIPU ORANG PUTEH!



ORANG PAHANG WASPADA!



nota:
orang pahang akan hilang satu tangan
susah nak mengundi gerobolan nanti

ikan patin akan besar gajah
gajah akan besar semut
ular kepala tiga
tetek bik mama akan bercabang kah kah kah


LYNAS: KILANG NADIR BUMI SELAMAT - meloya

Tanggapan sesetengah pihak bahawa kilang pemprosesan nadir bumi dan loji janakuasa nuklear mendatangkan bahaya yang sama kepada manusia adalah silap kerana kedua-duanya mempunyai fungsi serta tahap pembebasan radioaktif yang jauh berbeza.

Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Fadillah Yusof berkata, loji janakuasa nuklear bertujuan menghasilkan kuasa elektrik daripada bahan nuklear sementara kilang pemprosesan nadir bumi bertujuan menghasilkan bahan logam jarang ditemui daripada sumber galian yang turut mengandungi bahan radioaktif semula jadi.

Katanya, sungguhpun kedua-duanya mempunyai radioaktif, namun tahap yang dihasilkan oleh kilang pemprosesan nadir bumi adalah jauh lebih rendah dan selamat daripada segi kuantitinya berbanding hasil sampingan dari loji-loji janakuasa nuklear.

"Dari segi saintifik, kilang tersebut memang selamat. Logam yang jarang ditemui itu amat diperlukan dalam bidang berteknologi tinggi yang mampu menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara di samping membolehkan bahan galian radioaktif semulajadi dipekatkan supaya lebih mudah diurus serta diasingkan dari persekitaran alam untuk kesejahteraan manusia.

"Berhubung pembinaan Lynas Corporation Ltd. (Lynas) di Gebeng, Pahang, setakat ini kementerian melalui Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (LPTA) telah mengeluarkan lesen penempatan tapak dan pembinaan bagi tempoh sah bermula 19 September 2009 hingga 18 September 2011 hanya bagi tujuan mendirikan kilang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MUNKEEE INI ADA IJAZAH KE?.... kah kah kah..

kah kah kah…KALAU LULUSAN SINTOK…. NO TALK TALK LAAAA….. kah kah kah..

woit…KALAU SELAMAT… KENAPA TAK BUAT DI AUSTRALIA…. kah kah kah..

kah kah kah…AUSTRALIA LAGI ADA TANAH LUAS.... kah kah kah...

kah kah kah...BERPULUH KALI GANDA BERSAR DARI MALAYSIA….kah kah kah..

kah kah kah…KENAPA TAK BUAT DI NEGARA SENDIRI…. kah kah kah…

kah kah kah…KITA BOLEH EXPORT TOSIK ITU KE MELBOURNE ….kah kah ka..

kah kah kah…BUAT KILANG INI DI DEPAN BONDI BEACH…. kah kah kah


12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalu depa nk sangat go ahead dgn Lynas plant ni, saya cadangkan para menteri2 kita diketuai oleh PM & Menteri Sains semua pakat2 pindah duduk di Gebeng. Suruh depa pi beli rumah dlm kawasan 500m dari kilang Lynas & duduk sana setahun. Bawak anak bini cucu cicit depa sekali.

Kalu depa sanggup buat mcm tu baru la rakyat boleh percaya bahawa kilang rare earth ini tak bahaya.

yes berkata...

"Mampu menyumbang pada pendapatan negara"

Sebesar mana pun pendapatan negara tidak akan memberi makna jika perbelanjaan tidak berhemah.

Apa komen pak menteri?

fatkhur berkata...

spt biasa...makan suap punye hal...x pernah cukup

arawa berkata...

Hoi!!!! mangkok berayun , hang kata logam , logam apa? logam Uranuim kot. kalau hang pi kata kat org kampong mana depa tau..menteri mangkok hoi....

Tanpa Nama berkata...

Kah...kah...kah...
Kalau buat Janakuasa Nuklear harga elektrik naik atau turun atau sama macam sekarang... kalau sama atau naik, makcik2 felda dan org kg kena tipu lagi..

kah kah kah.....

mula guna turbin.. lepas tu guna petrol.. guna arang batu... nak guna nuklear pulak.... kah kah kah....

pastikan big mama tidak menghampiri kilang nuklear..nanti roboh...

slazzo berkata...

kah..kah..kah..mana punye bodoh tu??? kah..kah..kah..suka sgt mentekengdarah...jgn buat org kita parah....

Tanpa Nama berkata...

Penyu berbulu

Tanpa Nama berkata...

Jangan mudah percaya cakap2 kaki politik gerombolan...semua hanya mahu projek.....habis projek mula cari projek baru....kaki rasuah tah boleh diharap.....siap semua tinggal macam tu saja...contoh dah banyak....apasal tak mahu lihat sejarah....kepala otak orang gila memang tak boleh pakai....jangan kita ikut orang gila.....nanti kita jadi lebih gila dari orang yg sedang gila.....
-setapa

Tanpa Nama berkata...

Toilet paper ini bila benda bahaya tulis sokong buta tuli dgn joing profesor kangkung...apa kata geng wujud satu temapt tinggal utk gerombalan $ geng toilet paper...serta profesor dan bina logi disitu....kan best....putuihhhhh... bila tak undi gerombalan tulis spt apikan perkauman.... benda ta betul toilet paper tahu jilat aje....putuiiiihhh

Tanpa Nama berkata...

kalau selamat kenapa tak buat kat putrajaya?? Tanah kat putrajaya pun banyak lagi. Pelancong dari australia pun senang nak tengok. bik mama ngan mat mongol boleh joging kat tepi kilang tu sekali.

bodo punya menteri.

Tanpa Nama berkata...

ini bodoh punya mungkee dari mana ni ..bro suruh mungkee ni buat rumah sebelah kilang lynas ni...kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

SALAM WARGA KUANTAN,

Saya memang x bersetuju dengan pembinaan kilang ni.

1. Mcm biasa bila nak apply lesen semua bagus, buat sebaik mungkin dan bila dah dapat, pegi mati laa... contoh:>>> keta nak pegi buat pemeriksaan kat PUSPAKOM semua standard... asap pun tak keluar.... bila dah dapat kelulusan mcm2 modified....

YANG JADI MANGSA RAKYAT MARHAEN NI LAH>>> TAMBAHAN PULA ORANG2 KUANTAN

2. Ekonomi kapitalis... mcm biasa MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN... Jadi bila dah dapat license...dia akan buat ikut suka... dan bila LEMBAGA ATOM MALAYSIA YANG SINGKAT AKAL tu nak buat pemeriksaan semua kasi standard balik... tak pun kasi lendir china doll.. semua ok..

bantah... bantah... celaka AMPORNO