Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 1 Januari 2012

SIAPA COOL DAN SIAPA POYO - SENARAI TUKAR TIUB




COOL SEPANJANG ZAMAN





COOL SUPERCOOL





APA ITU POYO


poyo ialah sikap
poyo ialah kelakuan
poyo ialah perangai
poyo ialah tabiat


lawan poyo ialah cool

cool ialah sikap
cool ialah feshen
cool ialah trend
cool ialah rock
cool ialah melawan arus
cool ialah meninggalkan yang lama
cool ialah merentas yang baru


cool tidak skema

skema ialah poyo
mat lebai
mat bunga
mat jiwang
mat pa chu cheng
mat chak wow
mat wanker
semua skema dan poyo



YB POYO YANG TIDAK HADIR MENGUNDI RANG UNDANG UNDANG KAMPONG BARU IALAH:

Kedah P14 - Merbok - Rashid Din (PKR) P15 - Sungai Petani - Johari Abdul (PKR) P16 - Baling - Taib Azamudden Md Taib (PAS) Kelantan P19 - Tumpat - Kamaruddin Jaafar (PAS) P20 - Pengkalan Chepa - Abdul Halim Abdul Rahman (PAS) P25 - Bachok - Nasharudin Mat Isa (PAS) P26 - Ketereh - Ab Aziz Ab Kadir (PKR) P27 - Tanah Merah - Amran Ab Ghani (PKR) P29 - Machang - Saifuddin Nasution Ismail (PKR) Terengganu P36 - Kuala Terengganu - Mohd Abdul Wahid Endut (PAS) P37 - Marang - Abdul Hadi Awang (PAS) Penang P44 - Permatang Pauh - Anwar Ibrahim (PKR) P43 - Bagan - Lim Guan Eng (DAP) P45 - Bukit Mertajam - Chong Eng (DAP) P46 - Batu Kawan - Ramasamy Palanisamy (DAP) P48 - Bukit Bendera - Liew Chin Tong (DAP) P49 - Tanjong - Chow Kon Yeow (DAP) P50 - Jelutong - Ooi Chuan Aun (DAP) P51 - Bukit Gelugor - Karpal Singh Ram Singh (DAP) Perak P57 - Parit Buntar - Mujahid Yusof Rawa (PAS) P59 - Bukit Gantang - Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (PAS) P60 - Taiping - Nga Kor Ming (DAP) P62 - Sungai Siput - Michael Jeyakumar Devaraj (PKR) - PSM contest on PKR ticket P64 - Ipoh Timor - Lim Kit Siang (DAP) P68 - Beruas - Ngeh Koo Ham (DAP) P71 - Gopeng - Lee Boon Chye (PKR) Pahang P83 - Kuantan - Fuziah Salleh (PKR) Selangor P96 - Kuala Selangor - Dzulkefly Ahmad (PAS) P97 - Selayang - William Leong Jee Keen (PKR) P102 - Serdang - Teo Nie Ching (DAP) P103 - Puchong - Gobind Singh Deo (DAP) P105 - PJ Selatan - Hee Loy Sian (PKR) P106 - PJ Utara - Tony Pua Kiam Wee (DAP) P107 - Subang - Sivarasa Rasiah (PKR) P109 - Kapar - Manikavasagam a/l Sundaram (PKR) P112 - Kuala Langat - Abdullah Sani Abdul Hamid (PKR) Wilayah Persekutuan P114 - Kepong - Tan Seng Giaw (DAP) P121 - Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (PKR) P122 - Seputeh - Teresa Kok Suh Sim (DAP) P123 - Cheras - Tan Kok Wai (DAP) P124 - Bandar Tun Razak - Abdul Khalid Ibrahim (PKR) Negeri Sembilan P128 - Seremban - John Fernandez (DAP) P130 - Rasah - Loke Siew Fook (DAP) P132 - Telok Kemang - Kamarul Bahrin Abbas (PKR) Sabah P172 - Kota Kinabalu - Hiew King Chew (DAP) Sarawak P195 - Bandar Kuching - Chong Chieng Jen (DAP) P212 - Sibu - Wong Ho Leng (DAP)

MELAWAN KERAJAAAN IALAH COOL
melawan apa saja adalah cool
berdemo ialah cool
mencakar tembok dengan graviti ialah cool
menjadi mat rempit ialah cool


ANAK MUDA PALING COOL



cool jika melawan
cool jika enggan minta maaf dari orang jahat
cool kalau berani tibai bini rosmah








MINAH MINAH SLIM CUN DAN COOL 2011










DEMO BERSIH PALING COOL 2011




































LOGO PALING COOL



















T-SHIRT KUNING KACA HITAM COOL











BAND DAN GIG
tahun ini tidak ada band yang cool
semua manai
semua tak kreatif
semua palat
tak ada album yang melawan
tapi belum jatuh poyo lagi
kah kah kah



TEMPAT MELEPAK PALING COOl
brickfield - old town
brickfield - rumah merah
brickfield - hussein
garuda - chow kit

WILAYAH PALING COOL
brickfield
chow kit

DITOLAK KELUAR
china town
bangsar utama

TEMPAT PALING HINA DAN POYO KALAU DILIHAT
melepak kedai maamak kimma

TEMPAT PALING HINA DAN POYO UNTUK DILIHAT MENEBENG

pavillion

PALING HINA DAN PALING POYO
melihat bunga api merdeka
melihat konsert free dataran merdeka
mengambil bahagian berbaris 31 ogos
memgambil bahagian hari belia
pakai baju batik lengan panjang
bercita cita nak jadi yb

PALING HINA DAN PALING POYO
pernah bergambar dengar madey
pernah bergambar dengan najib
pernah bergambar dengan rosmah
pernag bergambar dengan siti nur haliza
bergambar dengan mawi
bergambar dengan m nasir

RESTORAN DAN TEMPAT MAKAN PALING COOL
dim sum old town pj
cafe strawbeey pj
nasi itik jalan petaling
kedai makan may bank bangsar utama


EMAK DAN ABAH PALING COOL



















BETINA DAN JANTAN PALING HINA DAN POYO
















IMEJ ANAK MUDA PALING COOL






MINUMAN POYO
arak murah
air anggur dari balakong
arak buat sendiri

MINUMAN PALING COOL
tapai
tuak
langkau

PALING HINA DAN PALING POYO KALAU DI LIHAT :

di mekdogal
di kentuki fried fuck
di starbuck

PALING COOL CHIC DAN TRENDY KALAU DILIHAT:
di kedai toddy port dickson
di kedai yamseng

RESTORAN ACHEH PALING COOL
restoran itik acheh off batu road

OUT OF FESHEN
isap rokok
yoga
arak murah
tukar pone number
kampong chat line
veteran chat line

TEMPAT BELAJAR PALING POYO
uitm
sintok
um
ukm
upm
usm
uia
malah semua universiti di malaysia semuanya poyo
kecuali
universiti bangsar utama
yang memberi satu kuliah : bangun melawan


LEVIES 501 OUT




901 IS COOL





SENIMAN COOL
zunar
pyan habib
rahman harun
johnny kartunis


POLITIKUS COOL
mat sabu
dr zul
teresa kok
lim guan eng
dr rohana
atirah pas
khalid samad


TERKELUAR DARI SENARAI COOL
tian chua
nurul izzah
wan azizah
anwar ibrahim
lim kit siang
karpal singh
ramasamy
tony pua
aru psm
dr nasir
nik aziz

POLITIKUS HINA DAN POYO
nasarudin mat isa
hasan ali
zul nordin



MAMAT BOPENG


NOTA:
ini mamat bopeng yang poyo lagi bangang
mamat ini telah mengarahkan semua siswa baru uitm
di minggu suai kenal yang baru berlangsung
untuk klik 'like' pada facebook sipoyo ini

si poyo lagi bopeng ini bukan sahaja kureng kasih sayang
malaon ini kureeeng rambut juga


























KEDAI BUNDLE TETAP COOL














JAKET HOOD PALING COOL




















































KAH KAH KAH ..POYO









28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

air ketum x cool ke?

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HvoPwVkhjck . HIDUP ABU!!! MUSNAHKAN UMNO!

Tanpa Nama berkata...

mat eeeee juga k dari penang...bini melayu pun pakai sari....

Faizal Riduan berkata...

Salam 2012.

Tuan Tukar Tiub, kurang pahala tahun baru saya kerana ketawa seorang diri di pagi hari! Saya ketawa tanda setuju dengan label 'cool' dan 'poyo' yang saya tunggu sejak semalam. Tetapi saya rasa sensitif dengan tambahan label 'hina' bersama 'poyo' kerana saya ada terbuat beberapa perbuatan tersebut. Namun saya mempersetujui label sebegini kepada Datuk Zulkifli Nordin kahkahkah.

Tanpa Nama berkata...

sori bro, senarai tahun ni kureng cool lah... sume dah nak jd poyo ke?

matstimketum berkata...

wow bes giler!

Tanpa Nama berkata...

tuan TT, LEPAK kat kedai toddy port dickson wa sudah lama buat wooo.. kg pasir pjng kedai toody cool...komeng ahmeng

Tanpa Nama berkata...

Mamat Bopeng la paling cool, dia akan dapat paling banyak 'like' kat fb. hahahahahaahaha

Tanpa Nama berkata...

TT.. lu memang cilaka punyer cool la pagi2 ni..

nik aziz pun tak cool tahun 2011.. hahaha dia lambat pikap dan sembelit jugak weh.. kes hasan ali nasha poyo mengambil masa berbulan2 nak selesai.. lagi poyo sembelit, datang mintak maaf... mana cool macam ni.. melawan la cool.. baru terbarai kesah derita menyokong gerombolan.. ini dapat taik sembelit ajer la..taik itam kecik2 macam taik kambing tu..

lagi satu poyo lu lupa.. haji hadi terkeluar dari senarai poyo.. dia sudah menghampiri lebel baru "sembelit hina" untuk tahun 2012..azizan pun sama, gua ingat jadi pak lebai ni cool.. belajar sekolah agama jadi cool.. alih2 jadi poyo la pulak.. camana nak rebel nih???? Cakap agama islam tu revolusi!!!

UPSI > cool dalam pembikinan..

band poyo tak rebel2> masih dilamun muzik search dan amy.. awie dan wings.. sembelit giler weh..rock kuda kepang....

band cool > pukimak ltd!

cool > hari2 semayang tungging terbalik tala lubang jubur ke langit dan baca quran, bila maki musti ada sebut pukimak dan lanchiow..

poyo gebang >
1. checkmate guna ayat2 agama untuk sumpah orang jadi bisu dan jadi batu (tak boleh marah dan tak boleh balas kata2 agama, nanti jadi infidel).. alhamdulillah.. syukur..wamallahuxxxxxxxx< lanchiow la mamat2/minah2 terlebey isylam ni.. sembelit-ish lol..
2. hari2 takut2kan orang dengan api neraka.. dia buat kerja sia2 tak apa pulak..

poyo >
a. betul bendul tanpa sebab untuk menjadikan diri berada di pihak benar.. tak ada akta nak bincang ni..
b. jadi menteri kena tipu..
c. jadi orang berpengaruh, menipu untuk jadi kaya, kemudian kantoi..
d. lepak luar rumah hanya pakai kain tuala saja.. no g-string please..

cool sembelit > baru jadi menteri kemudian cuba menipu untuk jadi kaya.. jamil khir..

cool tahap gaban (sejak zaman nabi adam-kiamat)> muhammad bouazizi..

sembelit hina tahap ultra-gaban (masuk neraker tanpa air-cond, tak boleh keluar sampai bila2) > zul bisul.

Tanpa Nama berkata...

KEADILAN UTK PROF DR AHMAD ATORY.
Setelah meneliti list ini kami sebuah NGO yg bersekutu dgn dr.atory terkilan dan marah krn nama beliau tidak termasuk dlm senarai poyo TT tahun ini.ini menimbulkan spekulasi dan skandal bgmana ajk TT memilih list dan menunjukkan TT diskriminasi,kejam dan obligasi identiti.tanpa termasuk list bgmana nanti prof atory hendak sorok muka dan menulis di MELOYA.lihat kerugian ekonomi jika tidak menulis lg atau ini konspirasi utk melayakkan prof atory supaya layak utk BR1M? dan brp byk nanti anak muda tak menjadi skema krn konspirasi TT ini??tahukah kamu TT prof atory sgt menyokong pm kita dan gaya2 tulisan dr yg sgt progresif, profesional, propaganda dan polisterin???Lagi skali ditegaskan,, masukkan nama prof dlm list atau terima akibat buruk (amaran pertama)
Oleh sbb itu juga kami tlh bersetuju bergabung dgn NGO Mat Skema Seluruh Semenanjung (MASS) utk bersama membuat dokumen bantahan mendesak pengurusan TT agar membela nasib prof atory.kami tlh berlatih meludah ke pintu bilik sbg persidaan berperang dgn TT jika permintaan ini ditolak.Ingat,ofis TT akan banjir dgn air ludah ahli2 gabungan kami.HATI-HATI (amaran kedua)
Ingatlah jasa prof atory yg mengembiran kamu semua bila berita2ya ditulis TT.korang boleh gelak tapi tak pernah pun bagi royalti..akhirnya kami komited dgn amaran kami dan merancang gerakan serupa occupy wall street bg desakan ini..dan disini kami memohon derma dan bantuan logistik bg sesiapa yg simpat dgn gerakan kami ini.Nanti akan menyusul detail lengkap gerakan ini..BEWARE TT.kami tlh melatakkan lagu metallica and justice for all sbg lagu rasmi kami.
TERIMA KASIH keran menyiarka surat amaran ini.
LONG LIVE PROF ATORY,KAMI BERSAMAMU.

Tanpa Nama berkata...

kebanyakan list poyo dan cool tahun 2011 memang sesuai!

baju batik poyo sepanjang zaman!

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bergambar dengan m nasir

aku setuju tindakan bergambar tu sendiri memang boleh dikelaskan sebagai poyo, walaupun pada aku susuk m nasir tu sendiri, berbeza dari "artis2" yg tt senarai atas pada m nasir tu, boleh dilihat sebagai cool (sekurang2nya pada satu ketika dulu yg agak panjang berdekad juga, iaitu dari zaman dia kembara hinggalah ke zaman dia melaungkan kalimah yg dianggap arusperdana sebagai nakal dan bukan politically correct: "siapa itu mahathir?")

tapi bagi aku yg tak cool pada susuk ni ialah live concerts dia, sebab sentiasa berat dengan adegan drama, membuatkan dah jadi semacam pakai bajubatik berlengan panjang berseluar slack kain berkilat berkasut kulit atau kulit tiruan warna hitam (atau label pendeknya: poyo)

persoalan akau ialah: adakah masakini susuk ini sendiri, sesudah dilabel orgtua (datuk), juga sudah bertukar jadi tak cool/skema/poyo???

-average joe-
klakka-la.blogspot

cafe' lorong berkata...

Yoga coool laaaaaa, Isham.

Apa pulak tak cool?

Tidakkkkkkk, tak setuju

Tanpa Nama berkata...

yang paling geli kedai todi port dickson setahu kedai todi itu dah lama tak ada lagi,ingat masa kecil dulu selalu pergi di kedai todi tersebut pada waktu petang kerana disitu ialah pasar petang untuk orang yang duduk kampung sekelilingnya

Non-Governmental Individual berkata...

blogger poyo: RAJA PETRA

Non-Governmental Individual berkata...

isap rokok out of fashion? mentang2 lah kau dah gave up smoking...

Tanpa Nama berkata...

Poyo juga bagi umat yang menganggap dirinya cool.

Sekian.

Tanpa Nama berkata...

bagus juga yb poyo tak hadir undi rang undang2 kampong baru.
sebab, ramai penduduk kampong baru tu ahli umno.
biar mereka rasa.
padan muka mereka.
kalau nasib mereka nak dibela,
pru13 nanti undi pr.

Tanpa Nama berkata...

dulu nc uitm bintang filem tamil, ibrahim misai.
kini, mamak nasi kandar pula.
apa, sudah takda melayu ke yang boleh memimpin uitm.
patutlah adam adli mengamuk.
nasib baik dia di tanjung malim.
kalau di shah alam.
lama dah, pejabat si sogol tu dibakarnya.

Tanpa Nama berkata...

Isham,

Cikai betul kamu ya? Boleh kamu kata pakai baju batik lengan panjang tu poyo! Kau tahu aku tak suka juga pakai batik ni, leceh nak jaga, susah! Aku staff kerajaan kena pakai baju batik setiap hari Khamis, itu kau tahukan? nasib baik tak arah pakai kain batik kalau tak naya. Orang Melayu di Pantai Timur pakai kain batik terutama nelayan adakah mereka semua poyo? Anwar dan YB PR semua pakai batik dalam majlis rasmi, adakah mereka semua poyo? Yang pasti kau tak pernah masuk majlis rasmi berprotokol. Oh ya yg tak pernah berbaju batik cuma Nik Aziz dan Haji Hadi aje!!

Tanpa Nama berkata...

Bro TT

Sepatutnya adakan senarai cool-poyo ikut kategori, cth, ahli akademik paling cool, paling poyo,artis pemimpin NGO dan lain-lain.

Ubah semula senarai cool-poyo

Non-Governmental Individual berkata...

kau tertinggal sesuatu.

politikus paling hina dan poyo sepanjang zaman:

MAHA TIEW!

Tanpa Nama berkata...

M.nasir cool..xpercaye,kena dok serumah dgn die bru tau..

Tanpa Nama berkata...

senarai yg cool... brother!!

Tanpa Nama berkata...

Blogger paling POYO ... ISHAM TUKAR TIUB ... hahahaha ... Happy New Year Bro ....

Tanpa Nama berkata...

aku cari TT dlm keadilan....naper xder?

Tanpa Nama berkata...

kali ni list x braper cool la bro...

Tanpa Nama berkata...

Seniman paling cool
Tuan A. Samad Said