.

Jumaat, 21 Julai 2017

SATU LAGI SANDIWARA
SPRM

PERLU BANYAK

SANDIWARA

PERLU BANYAK

PEMENTASAN

TEATER

FIC beli hotel di London: 2 ditahan SPRM

Seorang pengarah syarikat perunding pengurusan aset adalah seorang daripada dua individu yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini berhubung pembelian sebuah hotel di London.
Seorang lagi ialah ketua unit harta syarikat perkhidmatan pos. Tahanan itu masing-masing berusia 45 dan 36 tahun.
Kenyataan SPRM menyatakan kedua-dua tahanan itu ditahan kira-kira jam 1 petang tadi ketika hadir memberi keterangan berhubung pembelian aset oleh Felda Investment Coperation (FIC).
Kata SPRM, mereka diminta memberi keterangan mengenai pembeliau hotel empat bintang di Kensington antara 2013 dan 2015 lalu.
SANDIWARA

DIPENTAS

UNTUK TUTUP

KES NAJIB

CURI DUIT

KES 1MDB

KES RANTAI

KES CINCION

INTAN BERLIAN

ROSMAH

INI TUGAS 

SPRM

SEKARANG

KALAU TAK

NAPA KES

SRC BHD. 

TAK DIUSIK


----------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

When the hotel was purchased, each was the chief corporate adviser and director (respectively) of the Raine and Horne company, appointed by the FIC to manage the hotel's purchase, the statement said.
Based on investigations, both are suspected of having manipulated the price of the hotel to the point where the FIC overpaid by tens of millions of ringgit.
Kalau macam ni, maksudnya sah ada salahlaku dalam pembelian hotel oleh sykt felda tu. Kalau dah ada salahlaku, maknanya cuma ada 2 kemungkinan:
1,isa selamad dan lembaga pengarah terlibat langsung dan/atau tak langsung dengan salahguna kuasa maka semuanya tak boleh lagi diberi pikul amanah dan mesti disebat dan penjara, atau 2,isa selamad dan lembaga pengarah kesemuanya bongok tak cukup ilmu mudah kena kelepet dan tak competent pegang jawatan tinggi begitu. Tak kira alasan 1 atau 2, jelas isa selamad dan lembaga pengarah tak boleh pegang jawatan tinggi lagi, samada dalam felda ataupun tempat lain! Perbuatan sesiapa lebih atas dari mereka untuk meneruskan khidmat mereka samada dalam felda ataupun di ejensi lain adalah satu lagi tindakan samada tak beretika dan salahguna kuasa ataupun tak rasional yakni bangang. Maka dalam hal ini orang itu ialah pm maka dia tidak lagi layak memegang jawatan pm. Adakah orang felda mahu pm negara seorang yang salahguna kuasa? Adakah rakyat mahu pm negara seorang yang tak bertindak secara rasional? Terlampau senang jawapan dia, ini bukan masalah sains angkasalepas, budak sekolah rendah pun tahu mudah jawapannya! Jom ubah!

DIDI KOTA BELUD berkata...

SPRM.... Syarikat Pengangutan Rosmah Mansor.... Kakakaa... Angkutlahhhhh.. Sampai licin kau kebas...yap inseng matakahji semar iseng....

Tanpa Nama berkata...

When the hotel was purchased, each was the thief corporate adviser and director (respectively) of the Raine and Horne company, appointed by the FIC to manage the hotel's purchase.....
Lorr. Baru wak tau, jawatan chief tu sebenarnya samaran untuk thief. Wak tertipu!