Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 24 Mei 2011

KETAWA JANGAN TAK KETAWA




KETAWA BELUM DIHARAMKAN




KARTUNIS ZUNAR TERIMA ANUGERAH ANTARABANGSA – keadilan daily

Kartunis Zunar atau nama sebenarnya Zulkiflee Anwar Ulhaque menerima anugerah antarabangsa daripada Cartoonists Rights Network International (CRNI).

CRNI merupakan satu badan NGO antarabangsa yang memperjuangkan kebebasan bersuara dan hak asasi manusia. Badan itu mewakili ratusan editorial kartunis seluruh dunia yang berperanan melindungi kartunis yang ditekan kerana karya mereka.

“SAYA bersyukur kerana telah dipilih untuk memenangi sebuah award untuk kartunis editorial antarabangsa dari sebuah badan yang mewakili kartunis-kartunis editorial sedunia, Cartoonists Rights Network International (CRNI).

“Award tersebut ialah CRNI 2011 Award for Courage in Editorial Cartooning,” kata Zunar dalam satu kenyataan akhbar hari ini.

Menurut Zunar, beliau akan hadir pada majlis penyampaian anugerah tersebut yang akan diadakan di St. Petersburg Florida, Amerika Syarikat pada 7 Julai depan.

TAHNIAH!

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tahniah ! Tahniah ! Tuan Zunar. Semenjak di Gila-Gila lagi saya tahu Tuan lain dari yang lain. Teruskan perjuangan. Kami tetap bersama anda.

Tanpa Nama berkata...

Tahniah uncle Zunar :) boleh pi florida singah miami eh :D

Tanpa Nama berkata...

hebat anwar ni
hari ini tawan putrajaya esok harga minyak turun hehhehe
ape hal le dia
sesiapa yang nak tweet anwar lepas ni minta pandanganya semada setuju atau tidak setuju
- hari ini tunjuk omega esok jadi perdana menteri
- hari ini sumpah laknat semalam boleh jadi PM

JimAlifSiin berkata...

YEAHHH!!!

Tanpa Nama berkata...

apa masalah anda ??tanpa nama 1:49pm
x phm tajuk ..x yah komen..hokey..
btw..tahniah Zunar..

Tanpa Nama berkata...

sewel betul mamat tanpa nama jam 1.49 pm nie,
lain topik lain pulak komen,
ha ha ha
dah kena liwat dengan pak brahim kot
masih pening lagi
kah kah kah
Tahniah Bro. Zunar
perjuangan mu akan disanjung di luar negara tetapi dalam negara di kecam sebab tak sokong gerombolan...
selamat maju jaya
kah kah kah

Ranuz berkata...

Pergi Florida leh tgk pelancaran STS-135 pada bulan Julai depan di Kennedy Space Center.

Best la ko Zunar......dapat anugerah dari orang kapir. Org 'Islam' sini kurang menghargai kerja2 orang lain.

Tanpa Nama berkata...

melayu hanya percaya pada silap mata yang ditunjukkan oleh gerombolan selama nie. yang benar susah nak percaya pulak nie
ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

Tahniah Bro Zunar.. mende cam ni la wat aku bangga jadik rakyat mesia.. kalau tak sblm ni Mesia top 10 rasuah.. baru-2 ni Mesia top 10 negara peminum air kencing setan.. nama je negara islam... bleh blah la UMNO BN

p/s : Oi Tanpa Nama 24 Mei 2011 1:49 PM pegi amik sabun pukul konek ko tu pon ade gak pekdah.. ni tak omega la, sumpah laknat la.. isu ni dah basi dah.. org ramai dah tak caye dah ngan isu ni .. mana la mamat Tanpa Nama 24 Mei 2011 1:49 PM ni tinggal.. dalam gua ke apa.. nampak sgt ketinggalan zaman..

Presiden pulau batu puteh berkata...

Bastard 1:49pm ni mengaruk mcm polong tak bertuan kat sini ape hal?
bik mama kasi pulas telinga ka! ha ha ha..haampeh

Tanpa Nama berkata...

Tahniah untuk kartunis zunar lu memang hebat buat kita ketawa terbahak2...
kepada tanpa nama 1:49pm kau ni bangang ke apa?...

Tanpa Nama berkata...

hoi pandi kutty biol! org ceta lain ko ceta lain! apa ko tak skolah ke mamat?x reti baca?hah?
apa sgkut paut ceta zunar dgn anwar ni?bodo punya bangang!!

Tanpa Nama berkata...

tahniah tuan zunar atas anugerah tu..lepas ni boleh tak buat katun kesah seorang guru yang mana dia menggelarkan dia MAHAGURU..dia ni cukup taksub menyiarkan berita dsai dalam blog dia..sikit hari dulu dia hemtam saudara juga !!!!kasi dia FLAT sikit !!!!!!

Tanpa Nama berkata...

anon 1:49,

ni lg sorg bangsat...ape benda dgn jam omega gan sumpah laknat...ko ni baca kitab ke x..? ke ko mmg spesies buta perut...

malu la oii..dunia luar sibuk bincang ekonomi, Melayu mcm ko sibuk benda remeh temeh ni...

mmg minyak bole turun...ko pikir la gune akal ko...budak sekolah pun boleh tau la, lau ko pengeluar minyak, dah sah2 minyak kt tempat ko patot lg murah..

ape punye bangang la spesies kelahiran UMNO ni...

Tanpa Nama berkata...

anon 1.49pm, apa la lu, u jgn pelekeh kita orang punya agenda, kita orang tidak pernah lekeh lu orang punya agenda pasal lu org punya agenda memang lekeh

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 24 mei 2011 1.49pm - pantat lah! ko merepek apa ni? article tajuk lain, ko merapu pasal anwar pulak. woi! kalau dah bodoh & bangang, jgn tunjuk kat oghang la!!!dan tlg jgn tunjuk kat site ni, pi la ke site2 pencacai umngok haram and jadah, babi woi, ada faham?

ada nama berkata...

cukup 40 orang cakap anon 1:49 tu pantat, pantat betul la dia jadi nanti. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Hanya seorang EEEEE yang aku sanjung. Iaitu Zunar. EEEEE yang lain adalah penjahanam bagi bangsa Melayu yang dah sedia menjadi "lembu" kepada EEEEE yang lain.

p/s: Anon 24 Mei 1:49 tu kerja sambilannya adalah penjilat puki Bik Mama. Mak dan bapa dia penternak babi sejak dari zaman pemerintahan Mamak Kutty lagi. Tu lah sebabnya otak dia macam makhluk tersebut.

piut ngah layor berkata...

kah kah kah...anon 1:49...lain kali masuk bg salam lah...pastu tgk lah tajuk org ceriter...kan dah kena fxxK!pape pon Zunar is the best!hypli

Tanpa Nama berkata...

ni yg buat semangat nak sambung semula blog aku yg dah lama tidorpanjang ni hehe

-average joe-
klakka-la.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 24 Mei 2011 1:49 PM...
jam tu ada dlm pantat mak ko..ko pi korek kuar la....
zunar the best...