Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 2 Disember 2011

PETANG ESOK JAM 2.00 PTG KUMPUL DI KLCC




NOTA:


semua dijemput datang ke wilayah klcc
sila pakai baju kuning
sila bawa payung kuning
sila bawa baju hujan kuning
sila bawa jangung kuning
sila bawa bunga kuning


datang ke wilayah klcc
jam 2.00


sila perhatikan dimana
baayak memakai kuning
disana berkumpul

awek datang dengan balak
balak datang dengan awek
ayah datang dengan ibu
ibu datang dengan anak

minah cun ajak kawan kawan cun
untuk dilihat cool dan bergetah!


ESOK DI KLCC JAM 2.00 PTG





PAK SAMAD KETUAI PROTES AKTA PERHIMPUAN –mkini

Sasterawan Negara, A Samad Said akan mengetuai pusingan kedua protes di KLCC esok, bagi membantah Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011 yang diluluskan Dewan Rakyat Selasa lalu dan kini menunggu kelulusan Dewan Negara.

Taman yang sama, Sabtu lalu, menyaksikan kehadiran kira-kira 400 penunjuk perasaan.

Kebanyakan mereka berpakaian kuning sebagai menyokong pergerakan BERSIH 2.0 dan berkumpul serta bernyanyi, mengedar belon dan bunga, meniup buih sabun dan mengamalkan yoga untuk menunjukkan rasa kurang senang dengan dengan undang-undang baru yang didakwa menyekat kebebasan untuk berhimpun.

"Minggu ini, kami akan lakukannya lagi. Pak Samad akan menyertai kami untuk mendeklamasikan beberapa puisi.

“Marilah kita banjiri KLCC tanpa permit polis. Marilah kita tentang undang-undang yang bodoh ini. Marilah kita pertahankan kebebasan kita," tulis seorang daripada penganjur itu, Wong Chin Huat, di Facebook beliau.

INI SUMPAH KERAMAT ANAK MUDA


8 ulasan:

freeman berkata...

buat apa pakai baju kuning pergi klcc? Jom pergi PWTC lah weh! kasi terkejut itu lembu2 ! Kah Kah Kah

Tanpa Nama berkata...

Pi lah kt pwtc kalu berani...pakai baju kuning buat perangai beruk....!

Peponirojim berkata...

jgn lupa beli songkok kopiah ada cop umno kat dlm kat PWTC tu sekali...hehehehe...

PAPA GOMO berkata...

tak yah pegi..si tt ni suka merosakkan minda anak muda...wekkkkkk nnti pepehal bukan dia nk jamin... jangan jadi lembu shahrizat dan sham rais.. hakhakhak.. yg cun2 meh sini belaga lobang kenceng ngn aku...hakhakhak

Non-Governmental Individual berkata...

salute untuk Gandalf

Tanpa Nama berkata...

jgn lupa air mineral. garam, kain tuala good mrning

freeman berkata...

TT usha nih!! Lagi bagus kalau post video nih kt TT. KAHKAHKAH http://youtu.be/KwDv3CwIm4s

dugo berkata...

apa lagi yang pak samad ni tak puas hati?

seksualiti merdeka? tak pula pak samad nak pi demo kat klcc. sayang sungguh kat ambiga tu.