Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 22 Julai 2011

PERCUBAAN MENIPU MAK CIK FELDA




INI DIA KEPALA BANA ITU




FRU GUNA GAS PEMEDIH MATA ISRAEL, SAYA ADA BUKTI – LATHEEFA
– keadian daily

Pengarah Biro Guaman KEADILAN, Latheefa Koya mempertahankan kenyataannya bahawa polis menggunakan gas pemedih mata yang sama digunakan tentera Israel dalam memerangi rakyat Palestin.

Beliau mengulas kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar yang menafikan laporan KeadilanDaily bahawa polis menggunakan gas pemedih mata yang sama ketika perhimpunan aman 9 Julai lepas.

Gas pemedih mata jenis CS itu, atau nama saintifiknya 2-chlorobenzalmalononitrile, dikatakan mampu mengakibatkan kerosakan sistem saraf, kecederaan pada mata, paru-paru dan penyakit kulit, malah pernah menyebabkan kematian kepada penduduk Palestin.

Menurut Latheefa, pihak polis tidak perlu menafikan dakwaan itu kerana pihaknya memiliki bukti kanister gas berkenaan.

Kanister itu, katanya, dikeluarkan syarikat Federal Laboratories yang berpengkalan di Amerika Syarikat.

“Kita sememangnya dapat dan ada kanister itu. Ini bukan kali pertama (ia berlaku). Yang saya dapat satu, masih panas sewaktu dikutip, tertulis Federal Laboratories,” katanya.

Berdasarkan kajian yang dilakukan, Latheefa menegaskan, Federal Laboratories adalah pembekal utama gas pemedih mata kepada askar Israel, yang digunakan untuk memerangi rakyat Palestin.

“Jadi, apabila polis menggunakan gas pemedih mata yang sama, adakah mereka menganggap mereka itu tentera Israel dan kita rakyat biasa sebagai musuh?” kata Latheefa.



Beliau seterusnya meminta orang ramai tidak terkeliru di antara gas pemedih mata jenis CS, dengan syarikat Combined Systems yang turut mengeluarkan gas pemedih mata yang sama.

“CS adalah nama gas, nama (singkatan) saintifik gas itu. Kita jangan keliru dengan Combined Systems yang juga merupakan nama syarikat yang turut sama mengelurkan gas pemedih mata CS,” kata Latheefa.

Keadilandaily sebelum ini melaporkan kanister berkenaan dikeluarkan syarikat Combined System Inc.



Bagaimanapun, Latheefa berkata, kanister model 560 CS itu dikeluarkan Federal Laboratories dan nama syarikat berkenaan juga tertera pada kanister yang diperoleh beliau.

Pada masa sama, Keadilan daily mendapati satu lagi jenis kanister model ALS5727 dikeluarkan oleh sebuah syarikat ALS Technologies Inc, turut digunakan ketika menyuraikan peserta himpunan Bersih 2.0.

Kedua-dua model kanister berkenaan- iaitu dari Federal Laboratories dan ALS Technologies Inc- mengeluarkan jenis gas CS yang boleh membahayakan nyawa manusia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAPA BANGANG SANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah...INI ZAMAN INTERNET...kah kah kah...

kah kah kah...SEMUA MAKLUMAT ATAS MEJA.... kah kah kah..

kah kah kah..KESIAN MAK CIK DAN PAK CIK FELDA.... kah kah kah..

kah kah kah...JADI MANGSA PENIPUAN.... kah kah kah..

woit...ANAK MUDA BERINTERNET TAK MUNGKIN DITIPU... kah kah kah..

nota:
sila ambil perhatian
anak muda bderinternet

bukan anak muda bertenet
kah kah kah

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TANDA BESAR KIAMAT SEBUAH KERAJAAN IALAH APABILA PEROMPAK2 MENYARUNG KOT MENTERI DAN BAPAK2 GANGSTER MEMAKAI UNIFORM POLIS!

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Asalnya Kilang Combined Systems(CS) itu berasal dari 'Kubang Pasu'...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

Anon 4:19PM,

..persis eNam Jahanam.

moga muncul Laksamana Damburi membantu.

Tanpa Nama berkata...

gua pun naik hairan kenapa hal2 mcm ni masih polis atau org2 lain nak mengatakan tidak...naik menyampah dan tak percaya dengan polis walaupun sepatutnya polis berkecuali....

Nostalgia abkk berkata...

Ada kah tidak kemungkinan kematian Allahyarham Baharudin di sebabkan terhidu gas pemedih mata ini?
Apa nak heran dengan PDRM ia ada lah Bapak Penipu DiRaja Malaysia.
Mereka saja betul walau pun terdapat bukti mengatakan mereka bersalah.

ANAK JAWA berkata...

BRO TT, wak harap lu dapat publish gambar yg fru tengah tembak water canan ka atau pemedih mata side by side dgn gambar askar israel sedang tembak rakyat palestine, kita suruh makcik felda tenguk sama tak. FIKIR-FIKIRKAN.

serenity9260 berkata...

makcik felda,berenti le dengar cakap tv ngan menteri dan percayakan anak sendiri

1.Jom Makan Sotong Hidup!(Video)
2.Air Terjun Mengalir Secara Songsang(Video)
3.Lukisan Hasil Dari Tembakan Paintball(Video)