Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 8 Februari 2013

NAK MASUK FELDA LAGI DI HALANG - NAK MASUK PUTRA JAYA JADI MUSTAHIL



KOMENTAR TUKAR TIUB
lihat gambar ini
malaon sedang menghalang pintu masuk ke felda

nak masuk ke perkampongna felda lagi dihalang
bayangkan
apakah pakatan rakyat 
akan dibenarkan ambil alih putrajaya?

sila fikirkan soalan ini


Follow · 2 hours ago 

Panas... rombongan bawa Anwar Ibrahim utk berceramah di Felda Bukit Kuantan jam 5.45 ptg td telah disekat oleh beberapa org anak muda di semua pintu masuk ke Felda berkenaan.


 Bukan setakat itu, byk kenderaan berat diletakkan agar tiada kenderaan boleh masuk. Ketua Cabang Bera, Haji Abas Haji Awangberjaya masuk dan snap gambor panas nii.. Anwar diarahkan patah balik dn skrg berada di Bukit Setongkol majlis jamuan HiTea di rumah Hj.Kassim blkg restoran Sobariyah........


------

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ada sorg gengster cukong prnah ckp kt aku..'kitaorg bikin wang kaw2,pastu beli insuran nyawa juta2,kalu mampuih,anak bini pn ada wang mau idup ma,itu mlayu sohai..mati masuk neraka,anak bini pn lg susah mau idup!'...kahkahkahkah..gengster mlayu?kunun2 je...kalu mampuih! Bini jadi GRO anak jd bohsia! Stakat nk brlagak kt felda,rentikan ler...kilang sawit pn x mampu nk buat! Piiirraaahhh mabuk!

Tanpa Nama berkata...

Ekelehh mamat ni! Hebat sgt la kunun! Stakat muka klabu asap,pkai songkok kemeja merah...rase2 i'm the best la!!!butoh! Sibuk sgt nk pertahan tanah felda tu pasai apa..mcm la geran tu lu pnye nama!! Isa samad da rembat la pundek!! Tu la,dlu skolah tggi xmo,last2 jd gengster kg! Zaman skg gengster pkai pen & kertas la ngok! Tgk TT,lg gengster..msuk ISA,pastu saman krjaan,dpt juta2!!!masyuukkk!! Hehehehhe

Tanpa Nama berkata...

DAH TAU NAKMASUK KAWASAN CMNITY UMNO GUNALA AKAL..NI TIDAK MAIN LOJOK2JE...BUATLA CERAMAH DI PINGIR2 FELDA...TAULA ORG NK DATANG BINGAI!!

Tanpa Nama berkata...

Agaknya tanah felda yang Allah cipta tu MAK BAPAAAAK dia punya kot!

Tanpa Nama berkata...

selalu nya malaon2 yg pakai bag sandang macam tu Polis SB

Tanpa Nama berkata...

Heran aku, dapat hutang 800 unit share fgv free (bukan 800 lot beb) ngan beberapa ribu duit poket pun dah sanggup jadi samseng tegar umno! Memang jenis minda tertutup betol samseng felda nih. Agaknya samseng ni mabuk ganja kot!

Sayang betol samseng2 tu kat kakak sigemok penjual karpet tu yeee!

Tanpa Nama berkata...

Encik TT.... kadang2 aku terfikir jugak benda ni berlaku sebab kesilapan pemimpin PR sendiri. Lepas meneng PRU12 di beberapa negeri dulu, pemimpin PR cuma banyak berceramah di kawasan bandar. Kawasan2 kampung dan felda haram nak datang jenguk. Ceramah pun cuma harapkan Mazlan Aliman. Pemimpin lain (yang aku tak berapa nak kenal) pula, asyik berjuang membesarkan telor punai masing-masing.

Dah dekat PRU13 ni baru le nak masuk jengok orang felda ngan orang kampung. Mana ler dia orang ni tak terkejut berok! Lagi satu, PR ni banyak sangat bergantung kpd Anwar, Hadi, Kit Siang dan beberapa orang lain yang kita dah sedia maklum. Tapi aku tak pernah pulak dengar Karpal Sing yang bermulut celupar tu beri ceramah kat kampung2 di seluruh Malaysia. Tapi peliknya, Karpal tu boleh menang pulak bila tanding PRU.

Benda ni sepatutnya jadi pengajaran kpd PR selepas PRU13 nanti. Gerak kerja kena terus berjalan dan tidak perlulah nak bersorak bagai apabila dah menang. Janganlah berceramah cuma di bandar tapi kampung dan kawasan pedalaman diabaikan. Ceramah di bandar tak perlu terlalu kerap memadai jika dibuat sesekali dengan skala mega seperti di Stadium. Orang bandar dah banyak maklumat kerana mereka terdedah dengan IT serta memiliki pengethuan tinggi dan boleh menilai sesuatu dengan baik. Orang kampong yang rata2 berpendidikan rendah dan susah untuk berubah ni yang perlu ditarbiah berulang2 kali.

Tanpa Nama berkata...

kebiasaannya geng2 beg sandang ni adalah sb atau polis berpakaian biasa. dlm beg ada pistol agaknya...

Tanpa Nama berkata...

memantat

Tanpa Nama berkata...

woiii cilakak ganja lu orang jgn sebut hah...cilakak babi sama babi mau sondol lopak ganja plak y lu kesah...syal ape wey mak lu org dlu2 xisap ganja ke...sbb 2 lu org dua2 gila kuasa cam haram jadah...budak gila kuasa gila duit gila nk jd tiptop sama mcm ayah n abg long kawasan korang n mungkin jgk ayah n mak kandung korang...cilakak pya budak muda2 sudah nyanyok cam vateran perang vietnam...bodohhh...dr nenek moyang korang y rase nk lempang korang dengan getah skrap...

Tanpa Nama berkata...

spe jd samseng mak diorang belen...kahkahkah...

insafdoh67 berkata...

gila...gila...gila babiiii.. masuk kampung kena sekat.. ni jenis anak didik Setan dikenali.... Takdir..... kih.kih.kih....