.

Rabu, 15 Oktober 2008

DATUK SHAH RUKH KHAN DAPAT DATUK MELAKA

MELAKA: Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam hari ini enggan mengulas bantahan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) mengenai penganugerahan gelaran Datuk kepada pelakon Bollywood, Shah Rukh Khan.

"Saya tidak mahu komen apa-apa," katanya ketika dihubungi, pagi ini.

Semalam, Presiden Seniman, Datuk Mustapha Maarof, berkata penganugerahan pingat kebesaran kepada Shah Rukh Khan itu tidak relevan atas kriteria apa pemilihannya.

kah kah kah….. tak mahu komen apa-apa …. kah kah kah…. berapa banyak datuklaaa… ada datuk perigi buta…. ada datuk jaga jamban…. ada datuk jagi durian… ada jatuh jalan choe kit…. kah kah kah….ada datuk melaka… ada datuk johorr…. ppa punya tuuuuuuuuuuuur…kah kah kah3 ulasan:

empire strikes back berkata...

Shah Rukh Khan dapat "dato'"?

Michelle Yeoh tu boleh faham la lagi kenapa dia boleh dapat datuk.tapi kenapa,mengapa,bagaimana boleh pelakon utama "Kuch Kuch Hota Hai" tu boleh dapat gelaran sebegitu?

therock berkata...

apo bondo yang diheboh he kek dak ali ni.... org umno tongah sibuk nak bertanding dio sibuk kek sharukhan.

Farouk berkata...

Macam mana Shah Rukh Khan tu boleh dapat Datuk? Memang hairan.. Beliau bukan orang Malaysia. Apa jasa yang diberikan kepada negara? Jika beliau mempromote Malaysia dalam filem hindustan sekalipun, beliau tetap orang luar. Masih ramai yang layak mendapat gelaran itu di dalam negara kita. Artis veteran kita pun masih ramai yang layak mendapat gelaran itu...