Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 31 Disember 2010

PANDANG TAK ADA GUNA!




SIASAT SAMPAI MATI




SPRM PANDANG SERIUS LAPORAN REUTERS - melayau

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memandang serius laporan agensi berita asing, Reuters semalam, berhubung wujudnya penglibatan pegawai kerajaan negara ini dalam kes rasuah oleh Syarikat Alcatel Lucent SA.

Menurut satu kenyataan SPRM yang dikeluarkan di sini hari ini, dalam laporan terbabit, penglibatan pegawai kerajaan itu membabitkan pembahagian kontrak syarikat telekomunikasi tersebut.

Katanya, sehubungan itu, SPRM akan membuat semakan dengan pihak-pihak berkenaan untuk mendapatkan maklumat yang lebih jelas sebelum tindakan selanjutnya diambil.

"SPRM berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi berhubung dakwaan ini sehinggalah ia disahkan," kata kenyataan itu.

Dalam laporan itu, Reuters menyatakan Alcatel bersetuju membayar lebih AS$137 juta (RM430.4 juta) untuk menyelesaikan tuduhan-tuduhan Amerika Syarikat bahawa ia melakukan suapan mencecah jutaan ringgit kepada pegawai-pegawai asing untuk memperoleh bisnes di Amerika Selatan dan Asia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. INI PELIK…LAGI MENGHAIRANKAN….kah kah kah…

kah kah kah… HANYA PANDANG SERIOUS SAJA… kah kah kah….

kah kah kah… KENAPA TAK BUAT MACAM BENG HOCK…. kah kah kah..

woit… SIASAT LAAA… PANDANG SERIOUS TAK GUNA…. kah kah kah..

kah kah kah... SIASAT SAMPAI MATI... kah kah kah

kah kah kah….TAK BUAT SPEKUALASI ?… KES INI HILANG TENGAH JALAN… kah kah kah..

6 ulasan:

cicit ngah layor berkata...

Tunggu ler sampai pengerusi tu pencen belom tentu selesai aper yg dier pandang.Itu tak termasok jangker maser siasatan dan pendakwaan kalau ader.

Sudin berkata...

http://www.scribd.com/doc/45964136/Alcatel-Lucent

lihat muka surat 17 pada link di atas

Kesian kuli-kuli batak dalam TM.

TM yang bermaksud Tengah Mati.

Kuli-kuli batak bekerja tengah mati/tengah mampus.
Yang kenyang dan telan BOD.
Dasar pengswastaan haram jadah oleh setan mamak Mahathir pukimak.
Tiada siapa dalam dunia yang boleh mengaudit BOD atas dasar ini,baik TM,TNB,POS dan KTM.

Dalam kes ini ada 2 konsultan ?
Kah,kah,kah...u help me,i help u..

Diceritakan oleh seoarng pekerja.
Perjanjian bersama(CA)terbaru diperam selama 12 bulan.Hasilnya,kenaikan gaji hilang entah kemana.
Perjanjian sudah ditanda-tangan,nak lawan apa ?
Kepala union hanya memperjuangkan baju hujan dan uniform....kah,kah,kah
Kalau nak jadi kepala union,lawanlah dasar,bukan lawan minta kasut dan elaun dobi....kah,kah,kah..bangang punya kepala union !Akibat dah kenyang inilah hasilnya.

Diberitakan,siapa-siapa yang boleh mencipta software yang canggih untuk TM sila kowtim dengan CEO atau BOD,janjikan 10% komisen....tapi kompeni yang tiada R&D dan warranty mesti beroperasi selama 6 bulan atau paling lama 12 bulan,buat perjanjian,tunggu 6 bulan atau 12 bulan lepas tu tutup kedai....lari.
Kah,kah,kah...apa punya turrrr kompeni ni ?
Paling terbaru KUB akan melingkupkan TM....kah,kah,kah

Pekerja bila pencen dapat RM180 sebulan.
Rm180 sebulan ?....nak makan apa ?
Kah,kah,kah....

Menteri sumber manusia ?
Goyang telor kat parlimen...kah,kah,kah..
woit..!subramaniam, lu apa pasal gelap ? Opis pun semua gelap.

Kes ini tak akan kemana,tutup kes.

Kah,kah,kah....kesiaaaaaaan.

Kesian.

mosabit berkata...

kerja dia cuma pandang jer...

itu pun pakai sebelah mata....tkleh guna dua mata...

alaaa..main kenyit kenyit jer...

takleh pegang pegang...nanti telo kena picit...
macamana nak stim ni bro????....

kah kah kah kah kah kah ....

Nazman Abd Aziz berkata...

Alcatellucent adalah satu company yg paling haprak dan sundal yg pernah wujuddi Malaysia ni..Ceo melayu yg pernah wujud semuanya bangkai belaka..hanya perjuangan perut semata..

Tanpa Nama berkata...

Kerja SPRM menyiasat dengan teliti dan berkesan,bukan pandang serious.

Tanpa Nama berkata...

pandang aje?
setakat pandang aje, tak payahlah mintak sperma buat
suruh aje mak cik felda buat!!!