.

Isnin, 25 Jun 2012

KENAPA ADA MAK JANDA MENGAKU DARA
SIAPKAN GADIS YANG SLIM DAN CUN INI?


TOLAK TIGA NILAI BURUK INI: INGATAN TPM
- utusan meloya

KUALA LANGAT 23 Jun - Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yasiin mengingatkan rakyat agar menolak Najib dan Rosmah kerana cuba mengajar masyarakat di negara ini mengamalkan nilai yang tidak baik.

Tegas Timbalan Perdana Menteri, ajaran songsang Najib dan Rosmah ini itu jelas dilihat menerusi tiga sikap negatif mereka yang cuba diterapkan kepada rakyat iaitu menceraikan suami dan isteri pertama mereka, terus mengaku bujang dan dara, tidak pernah mengaku janda dan duda, tidak mengenang budi isteri dan suami pertama dan juga tidak pernah mengakui mereka memiliki anak dengan pasangan pertama.

"Ada tiga nilai yang tidak baik yang diajar Najib dan Rosmah kepada masyarakat kita. Pertama, mencerikan isteri dan suami pertama untuk mencapai cita-cita politik.

"Keduanya, budi isteri dan suami pertama tidak mereka hargai, kerana apabila kita berbudi kepada suami atau isteri pertama, mereka tidak akan sakit hati kita, tetapi Najib dan Rosmah kata tidak pernah mengakui mereka telah pernah berkahwin jauh sekali untuk berbudi kepada bekas suami dan isteri mereka...ini nilai yang buruk.

Ketiganya, hutang tak perlu dibayar, ini pun nilai yang buruk, kalau hutang kita wajib bayar balik. Kalau kita meninggal dunia pun, roh kita akan tersiksa kalau hutang tidak dilunaskan..ini ajaran Islam, tapi pada Rosmah dan Najib mereka bukan sahaja merembat harta negara malah kenduri kahwin anak pun memakai duit negara. " kata Muhyiddin.
3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pemimpin2 BNatang ni cuma pandai menasihat sahaja... buatnya tidak... Dalm media tunjuk baik la konon - mereka lah yang sempurna....PEEERAH MABUK!!!!

Tanpa Nama berkata...

Gua paling benci pada penipu! Tak kiralah Raja, Sultan, Pee M, Iskandar Maha Kutty, Mamak mengaku Melayu, Mamak dari Kerala mengaku Melayu! Semua celaka tu gua paling benci! Samalah juga macam projek Lynas celaka tu. Kategori makhluk perosak alam sejagat!

Tanpa Nama berkata...

janda ngaku dara konon. kalau dah teksi sapu tetap teksi sapu semua boleh naik kahkah