.

Khamis, 3 Mac 2016

SURAT DARI PEMBACA







Bro ,

Hari ini artikel "Boleh Gua Berkenalan dengan Putra Arab itu?" buat saya ketawa sampai terkencing-kencing. 

Pagi tadi di kampus ada Pak Arab lecturer tanya "what is wrong with the Prime Minister of Malaysia?". Saya buat bodoh, tanya dia balik, "why what's wrong?". Kemudian dia buka cerita RM2.6 billion derma Pak Arab, macam dia tahu semuanya. Saya tanya macam mana dia tahu cerita ni? Rupanya dia baca surat khabar Times of Oman yang keluar berita tu semalam. 

Waduh malunya. Cerita punya cerita, akhir kalam dia kata budaya Arab memang "generous", murah hati, tapi takda lah sampai nak derma ber billion-billion. Ini memang benar, saya tahu orang Arab ni memang pemurah, kalau pergi rumah dia memang hebat cara dia layan tamu. Makan satu talam sampai bertimbun nasi mandy dan kambing dalam dulang. Aqil, aqil. . ., makan, makan! Macam nak pecah perut, dia suruh makan lagi.


Wassalam.


BACA DISINI
https://www.malaysiakini.com/columns/332395


More than $1 billion was transferred into Malaysia prime minister's accounts: WSJ
Kuala Lumpur: Deposits into Malaysian Prime Minister Najib Razak's bank accounts ran to hundreds of millions of dollars more than previously identified by probes into state fund 1Malaysia Development Berhad, the Wall Street Journal reported on Monday.

Citing two unnamed people familiar with flows into Najib's accounts and a person familiar with one overseas investigation, the report said that more
than $1 billion was deposited from 2011 to 2013, far more than the $681 million earlier identified.



-----------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kisah fitnah Sebenar najib hantar balik duit tu....pas akaun najib dipenuhi duit bilion2 tu, najib x senang hati....rosmah pun sama, serta merta botok dimukanya mencair. Abg jib pejuang sunah wal rasuah.....eh salah, wal jamaah...mana boleh terima duit tanpa diketahui penghantarnya. Mana tau yahudi perangkap abg...itulah pesan rose mah setiap hari. Tanpa buang masa, jib pun hantar balik duit tu....tak tenteram hidup katanya....wa kakakakaaaka

Tanpa Nama berkata...

Jd bukanya tok arab beri laa....betul laa wsj imfo.... Imdb yg beri.... Tp dia kona di persisiran pantai.