.

Khamis, 18 Mei 2017

PUTUS HUBUNGAN PKR - PAS
KENYATAAN MEDIA
Biro Politik KEADILAN yang bermesyuarat pada malam ini telah membincangkan beberapa perkara berkait keputusan Majlis Syura Ulama PAS yang membatalkan tahaluf siyasi di antara PAS dengan KEADILAN. Berikut adalah keputusan-keputusan yang telah dicapai:

1. KEADILAN menerima keputusan PAS yang telah membuat ketetapan muktamad untuk membatalkan tahaluf siyasi dengan KEADILAN, tetapi KEADILAN menolak alasan-alasan yang telah mereka berikan. Ini walaupun KEADILAN telah berusaha untuk menjaga dan melunakkan hubungan di antara kedua-dua parti.

2. KEADILAN akan segera mengatur langkah berikut bersama Pakatan Harapan dan sekutu lainnya yang mendokong agenda reformasi untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14.

3. KEADILAN juga telah membuat keputusan bahawa semua lantikan politik KEADILAN di dalam Kerajaan Negeri Kelantan diminta melepaskan jawatan-jawatan tersebut berkuatkuasa serta merta. Perkara ini telah disampaikan kepada Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Kelantan.

4. Kedudukan PAS di dalam Kerajaan Negeri Selangor telah dibincangkan pada malam ini dan akan diputuskan pimpinan KEADILAN bersama YAB  Menteri Besar Selangor sekembalinya beliau dari lawatan rasmi ke luar negara.

Dr Wan Azizah Wan Ismail
Presiden KEADILAN
16 Mei 2017


--------------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Chantekkk!
Tiada mengheret kaki.
Tiada meleret sana sini.
Tiada makna tersembunyi.
Tiada tarik menarik tali.
Tiada flipsy flopsy.
Tiada syok sendiri.
Chantekkk! Sekali lagi.