Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 1 September 2008

PEMUDA UMNO DESAK MB PERAK BERI TANAH KEPADA SEKOLAH AGAMA PERSENDIRIAN

PEMUDA UMNO DESAK MB PERAK BERI TANAH KEPADA SEKOLAH AGAMA PERSENDIRIAN


IPOH, 31 Ogos (Bernama) -- Pergerakan Pemuda Umno negeri Perak hari ini mendesak supaya Menteri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin turut memberikan lot tanah kepada Sekolah Agama Islam milik persendiran dan Sekolah Agama Pondok dalam usaha memaju dan memartabatkan agama Islam di Perak.

Ketuanya Zainol Fadzi Paharuddin berkata menteri besar tidak seharusnya mengenepikan kepentingan Melayu dan Islam dalam sebarang keputusan yang dibuat.

"Pemuda mahu Menteri Besar dapat membuat keputusan yang membela bangsa Melayu dan Bumiputera supaya mereka tidak diketepikan dalam apa juga keputusan yang dicapai," katanya dalam satu kenyataan di sini Ahad.


Kah kah kah …. Woit yeop… kome udah 50 tahun memerintah nape kome tak beri. Baru sekarang kamu nak ingat….. yeop oooiii yeop teman bukan ape – teman tunggu dorian berbunge baru teman nak hadiah moreh bolan puase ni…. Kah kah kah....

12 ulasan:

amer zaman berkata...

haha...

lain kali buatlagi yer yeop..

JEMBALANG TANAH berkata...

kurrr...kurr...kahkahkahh...

lahabau kome, kelakau melampau.

nape kome dak beri tanah yop?

AMENO...PENIPU yop!

Shah_n9 berkata...

kahkahkah..time ni la baru nk suruh buat sekolah agama,cirit la pak2 UMNO tu..cakap nk best je, buat xmau mase 50tahun pgg dlu..posa2 ni bawak2 tobat la yeop..org da naik jelak ngan perangai sarkis korang tu..pigidah..

daud berkata...

Hahahaha...
Bro Hisham baguih punya analisis.
Selamat Berpuasa bro
Kalo ade masa jengok le saya nye blog ni http://politik3suku.blogspot.com/

amanlegend berkata...

Salam..

Kenapa baru sekarang.?
Waktu memerintah dulu,kenapa tak buat.? Oh..sebab dulu sekolah pondok dan sekolah agama rakyat tidak selari dengan sistem pendidikan negara kunun..kununnya(kata Mahakutty)

Saya dah lihat dengan mata kepala sendiri betapa daif dan serba kekurangan sekolah-sekolah ini sehingga ada yang terpaksa ditutup..

Nama aje Islam Ugama rasmi.. Hakikatnya..
Sendiri mau ingatlah..

Selamat..Takbir!!

Tanpa Nama berkata...

maybe the honorable gentlemen from the silver state should appoint someone to look into their predecessors past affairs. Being too much of a gentleman appears to be unappreciated.
Perhaps someone could help?

kapcai buruk berkata...

Masa memerentah dulu bukan ke UMNO bahlol ni nak sangat haramkan sekolah Agama Rakyat....?

4 B betul la UMNO ni... (Bodoh, bebal, bangang, babi)

kebun500 berkata...

tulah dulu memerintah x sempat buat ni semua sbb dok asyik nak cekau saja. skrg bulan posa ni nak la tunjuk insaf dan tunjuk tawadduk tu. program mat rempit tu apa ceta??nmpak mcm senyap jer dah x larat bagi makan ke.. umno putra nii patot tukar nama ke umnopondan saja,,,kah kah kah

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Kah kah kah...

Tiap kali kuar je statement dr org2 atas Panji Keris, tiap kali tu la kene komplen ngan blogger dan tukang2 bg komen kat blog....Psl kami dok ingat ape yg depa dah mengketedarah sepjg 50 thun...

Melayu mudah lupa???

Kami disni tidak....

telur dua berkata...

UMNO is beginning to learn to be Parliamentary Opposition. They need the practice. They will be one very soon.

tan, tanjong bungah berkata...

Hi semua,

Sudah 50 tahun Sekolah Agama Islam persendirian dan Sekolah Agama Pondok diabaikan. Sekarang pula, nak mendesak MB Perak memberikan tanah kepada sekolah-sekolah itu.

Tak apalah, kerajaan negeri Perak boleh mempertimbangkan untuk membetulkan keabaian 50 tahun itu dengan memberikan tanah kepada sekolah-sekolah ini dan juga kepada sekolah-sekolah persendirian lain yang bertapak di tanah kerajaan negeri. Dengan ini, diharap kerajaan Persekutuan akan nanti ikut teladan kerajaan negeri!

uncle_abu berkata...

oi yeop!! dah2 la tuh,bln2 pose nih.kome nk bising2 lagi watpa,50thn Tuhan kasik kuasa perintah xmau buat..kome sekalian,jom g teraweh reramai..teman leh ngajorkan niat nyer...