.

Isnin, 1 September 2008

JOHOR: SINDROM ‘CAKAP BOHONG’ ELOK DIHENTI – Berita Hairan

BATU PAHAT: Sindrom percayakan 'cakap bohong' yang kini dikesan menular hebat di kalangan masyarakat perlu segera dibendung kerana ia akan memberi kesan buruk terhadap masa depan negara serta bangsa Malaysia.

Lebih membimbangkan ialah apabila ada pihak sanggup menjaja ke seluruh pelusuk negara mengenai perkara tidak benar, termasuk menggadai keistimewaan sesuatu bangsa bagi mencapai matlamat mereka yang terbabit.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Semarang, Datuk Samsolbari Jamali, berkata kecenderungan pihak terbabit menyebar cerita bohong kepada rakyat, adalah satu perbuatan tidak bertanggungjawab dan perlu segera dihentikan.


Kah kah kah ….. wak kang…. Wak ngobrol apa wak…. Wak entot apa wak… .. kesan buruk ini kerana wak kang buka mulut wak…..ooppsss... minta maaf YB … yang YB maksudkan RTM, Tv3, Utusan Melayau ke… kah kah kah…

3 ulasan:

Apple berkata...

UMNO tak cakap bhong?


www.amirul-hakimi.blogspot.com
www.lagusempoi.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Serupa je , tak kira UMNO ke , PAS ke PKR ke , semuanya politik , politik ni memang kotor , baik tak payah masuk politik masuk politeknik lagi bagus, kuaka!ka!ka!ka! terkentut aku.

IP80-Ruhihayat berkata...

Quote"Serupa je , tak kira UMNO ke , PAS ke PKR ke , semuanya politik , politik ni memang kotor , baik tak payah masuk politik masuk politeknik lagi bagus, kuaka!ka!ka!ka! terkentut aku"Unquote

Ye..le... kalau makan nasi,makan nasi saje le...,tak yah ada lauk,ada sayur,ade kuah.....buat menyusah saja kan!kan!

Be--k pun senang.