Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 1 September 2008

SELAMAT BERBUKA PUASA

Selamat berbuka puasa.

Hari pertama Kuala Lumpur hujan - redup - jadi tidak huru hara.

Raya lagi 29 hari.

25 ulasan:

natrah berkata...

Selamat berbuka puasa buat abang isyam jugak....si siti kucing abang kat rumah tu pun puasa ke? kot2 dia uzur ke? heheheheee.. jgn marah ahhh....apa pun teruslah menulis, saya disini sentiasa menantikan tulisan2 baru dan gempar dari abang.....

alifreyes or berkata...

huh...

da dekat da nak raya

selamat pose jugak tuk tukartiub..

semoga suksess

Fazrul Shahril berkata...

Salam Tuan,

Kat Permatang pauh ni pun redup, hujan dan tiada huru hara.. cuma kelam kabut kat pasar ramadan Seberang Jaya ja heee..
Maklumlah 1st day posa..hee

Salam mesra,

Jahaya berkata...

apa ni Bro Isham..dah kira raya..patah semangat gua nak poser hahahaha..

Selamat Berbuka dan Berpuasa pada Bro Isham & pembaca setia blog Bro Isham ni..Sedap cam kurma la blog nihh..

suki berkata...

To the future Menteri Penerangan selamat berbuka puasa.

Tanpa Nama berkata...

saya cucu hj zainal abu samah yg berada di karak pahang mengucapkan selamat berbuka puasa kepada abg hisham..hari keluarga 4j nanti harap dapat jumpa!

Tanpa Nama berkata...

kau dok isap rokok lagi, dah azan magrib ke?

Tanpa Nama berkata...

peace brother and lets wish it to our enemies as well.

mofirha berkata...

Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka.

Di kangar hujan tidak berhenti dari semalam.

Pasar Ramadhan di sini suasana agak meriah dan kelam kabut mencari parking kereta di dalam hujan yg agak renyai.

Terdapat beberapa pengunjung PARAM memakai baju t-shirt free beEnd dan menggunakan payung beEnd.

Menu berbuka.. air jagung madu dan nasi ekonomi..

Wilson Wang berkata...

Selamat Berpuasa to all Malaysian..

anak melayu/cina/german berkata...

slmat buka pose mr isyam..2 hri lps bru ada can tgk dari jemapoh ke manchestee...ada kellas la citer tu..ble nk buat citer baru?

citer psl politik umno la cm best jer klau mr isyam buat..

-salam perantau liverpool-

Lila berkata...

lagi 15 hari pakatan rakyat menuju putrajaya!
harap begitulah

Lila berkata...

apa nak jadi la united malays national organization ni...ish ish ish buat malu bangsa je.

emy berkata...

abang isham,

bahasa yang sungguh santai, terbayang sambil menghisap cerut( ke apa tu?)..
dok menulis, sungguh tenang kan?
apapun, bila ada kiraan nak hari raya itu dah macam budak2 tengah tunggu hari tak sabar nak kutip duit raya...

najib berkata...

abang Isham bebrbuka apa tadi?nanti bagi duit raya ye...

Tanpa Nama berkata...

bukak pa td bro?jgn lupa terawih...
xkn dh kira nk raya, hehe..slmt menjalani ibadah pose..

hafiz berkata...

Apakah maknanya Ramadhan ini buatku...?
Jam 0409 pagi... sekeping biskut coklat dan secawan milo...
Itulah sahurku untuk 1 ramadhan.... 1 september....
Tadi petang aku telah makan spageti bolognese...
Sedap juga rasa tekak dan mengenyangkan....
Terima kasih abang hazil dan kak su kerna membelanjakannya untukku...

Magik ramadhan telahpun bermula....
Semalam, 31 Ogos a.k.a merdeka a.k.a sehari sebelum ramadhan....
Aku dihadiahi sebuah gendang yang telah lama juga ku impi....
Yaaa...aku yakin itu adalah magik...
magik pertama ramadhan untukku....

tadi petang, mama meneleponku...
mengingatkanku lantas menyuruhku...
malam nanti jangan lupa terawikh kata mama...
ya ya ya okay mama....kataku....
terima kasih untuk mama kerna mengingatkan kepadaku...

satu bulan sebelum ramadhan...
aku telah bertemu dengan cintahatiku...
yaaa...cinta hati.... itu bermakna kekasih....
aku telah menerima seorang kekasih!
Dan aku dapati aku ini seorang yang amat romantik! haha
Yaaa...dia itu kekasihku dan aku adalah kekasihnya...
Wahai kamu kekasihku, terima kasih untuk cinta ini....!

Dan diantara dua ramadhan...
Aku telah membeli sebuah laptop compaq...!
Laptop yang kuimpi sejak 3 tahun lalu...
Dan digital camera nikon...
dan...aku mempunyai 2500 ekor keli yang diternak...
Yaaa...diantara dua ramadhan ini aku telah mendapatkannya..!
Ya...ya...aku telah mendapatkannya.....

Sekeping biskut coklat...secawan milo...sebatang winston light...
Sepinggan spageti... segelas jus....
Sebuah panggilan telepon dari mama petang tadi...
Seorang kekasih yang kunanti selama ini...
Sebuah gendang, sebiji laptop compact warna hitam...
Sebutir digital camera nikon...
Dua ribu lima ratus ekor ikan keli...
Buku2 ku yang semakin bertambah....
Sebuah bilik yang bersepah...
Sebuah life yang indah....semakin indah..!
Untuk semua itu....
Dalam ramadhan ini... untuk dua ramadhan ini...
Terima kasih tuhanku!

Tanpa Nama berkata...

Bulan puasa ni memang berkat , kalau boleh 3X setahun tak pa puasa , apa tidaknya duit tak habis , anak pergi sekolah tak payah bagi duit sebab mereka puasa , pergi kerja tak payah makan kat kedai . Duit keluar sikit je untuk beli makanan di pasar ramadhan.

HjMisaiKontot :الدليل السياحي berkata...

Selamat Berpuasa untuk semua... juga, selamat bertukar Kerajaan... Yea yea... dapat PM baruuuu....!!!!!

zaimazmi berkata...

selamat bersahur,shah alam bazar ok harga pun ok ,hujan renyai.

Tanpa Nama berkata...

waa..syahdu gua baca ini tulisan..ituhari masa dekat mcpa psm punya event lu cakap best la ;)

Esbj berkata...

Salam.
Semuga bulan Ramadan yang berkah ini di harap, kita sama-sama menuju kehala tuju yang betul.

Di harap si penulis blog dan yang memberi komen. Jaga mulut supaya terselamat dari mara bahaya yang datang. Macam-macam malapetaka datang dari mulut. Makan tak berhati-hati boleh kena penyakit kronik. Bercakap hentam kromo juga boleh membahaya diri kita dan yang di tuju. Kata pepatah, sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa.

Begitu juga penulisan yang tidak di jaga. Janji boleh. Ingat "telunjuk lurus kelingking berkait".

Kerana banyak penulis blog dan yang memberi komen ada penyakit hati. Berbahaya tu...
"tepuk dada tanya hati"....apa yang terjadi......?

Oz berkata...

Untuk ke tiga kalinya aku berpuasa dan beraya di perantauan...

Rindunya pasar Ramadhan dan kuih muihnya,berbuka bersama ibu dan ayah, berterawikh bersama rakan di surau kampung...

Salam Ramadhan kpd brader Isham & semua bloggers PR.

Ikhlas dr PERANTAU di bumi Australia.

SAHABAT berkata...

Selamat hari raya, selamat berpuasa, abang hisham puasa tak?

Tanpa Nama berkata...

selamat berbuka ptg nnt bro isham...air kautsar kat Sri Gombak..harga tak patut betoi..kah kah kah